Agiofarango Kloof op Kreta 2017-04-06T19:18:20+00:00

Agiofarango Kloof op Kreta

Agiofarango Kloof op Kreta: Het is een kortere kloofwandeling aan de zuidkust. De kloof eindigt op een prachtig strand aan de Libische zee. Hier genieten we altijd een BBQ op het strand. Als u nog meer wilt wandelen, dan kunt u vanaf het strand nog alle kanten op. Als u heerlijk wilt zwemmen en zonnebaden, kan dat natuurlijk ook! Het is geweldig om hier te snorkelen. In de zee zijn prachtige rotsformaties en tunnels. Dit gebied is ook geschikt voor bergbeklimmen en abseilen. De rotsen in deze kloof zijn loodrecht, waardoor klimmen hier een echte uitdaging is. Er wordt hier het hele jaar door in de kloof gekampeerd door bergbeklimmers.

Laatste update: 14 december 2017: Agiofarango kloof op Kreta – kortere kloofwandeling op Kreta – BBQ op het strand van Kreta – bergbeklimmen en abseilen in Griekenland – kloof aan de zuidkust van Kreta


Agiofarango Kloof op Kreta Griekenland Agiofarango Kloof op Kreta

Deze wandeling is ongeveer 6 of 10 kilometer en is geschikt voor de zomer en de winter. Het is geen moeilijke wandeling. We lopen tussen de rotsen door over een zandpad in de rivierbedding. Deze kloofwandeling is geschikt voor iedereen. We raden u wel aan sportschoenen of bergschoenen te dragen.

abseilen-op-Kreta-3453409580343 agia-farago-456464

Agiofarango Kloof op Kreta – Hoe u er kunt komen

Hoe komt u bij de kloof: Agio Farango ligt aan de zuidkust van midden Kreta aan de Libische zee. Vanaf de Plaats Mires rijdt u richting Festos. Festos is net als Knossos de oudste opgraving van Europa. Vanuit Festos rijdt u verder richting Matala. Bij het bordje Matala 6 kilometer rijdt u richting Sivas. Na Sivas gaat u richting Listaros. Na Listaros richting het zuiden naar het klooster Odigitrias.

Rechts van het klooster zit u een routekaart van de kloof in een houten huisje. Er is hier ook een parkeerplaats. Als u hier zou beginnen is het een lange zware wandeling, want dan is de wandeling heen en terug 20 kilometer. U kunt naast het klooster naar beneden rijden, dit is een onverharde weg. Deze rijdt u door tot u op een T-splitsing komt. Dan gaat u naar rechts en zoekt u na ongeveer 1 kilometer een parkeerplaats om van daaruit naar de kloof van Agiofarango te lopen.

agia-farango-54645654 agia-farango-544565464565

Agiofarango Kloof op Kreta – Beschrijving van de kloofwandeling

De kloof Agiofarango: Het begin van de kloof is al gelijk spectaculair. Links en recht ziet u rotswanden met stalagmieten. U kunt hier niet verdwalen, want u blijft in de rivierbedding in de kloof. Onderweg ziet u prachtige hoge rotsen, maar u wandelt gewoon naar beneden. U hoeft ook geen angst voor hoogtevrees te hebben, want u blijft laag wandelen. Na een kilometer komt u bij de oude olijfboom. Deze boom is zeker 600 jaar oud. Een prachtige volle olijfboom met gekronkelde wortels, die de boom vasthouden in de grond. Na de olijfboom ziet u links een oude kerk. De Agia Antonie kerk dateert uit 1400 na Christus. Het is een mooie kerk, met ook weer een oude boom ernaast. Naast de kerk is ook een waterput waar u altijd het hele jaar koel water kunt vinden.

Agiofarango-Kloof-Kreta-4564564564 Agiofarango-Kloof-Kreta-5464645645

Naast de oude waterput vindt u een voederbak en drinkbak voor de geiten en schapen die in de kloof leven. Als u uit de waterput water haalt, gooi dan gelijk iets in de drinkbak voor de gieten en schapen. Daarna wandelt u verder in zuidelijke richting waar u in de verte de zee al ziet liggen. Het uitzicht naar zee is prachtig. U komt dan op een strand uit, waar u heerlijk in de zee kunt zwemmen en snorkelen. In de hele kloof groeien oleanders. In april komen de eerste roze bloemen tevoorschijn. De oleanders bloeien tot begin augustus. Ze zijn eind mei tot eind juni zijn deze mooist, de kloof is dan helemaal roze!

excursie-in-Agiofarango-5755 excursie-in-Agiofarango-56775

Het strand van Agiofarango: Een mooi strand met zand en kleine steentjes. Rechts in zee ziet u een tunneltje, waar u heerlijk kunt snorkelen. Het is een paradijs voor snorkelaars, omdat de baai mooi afgeschermd is van de wind. U ziet hier octopussen en zeesterren. Naast het tunneltje in zee ligt een klein eilandje. Hier kunt u heerlijk omheen snorkelen. Op het eilandje zijn rotsen waar veel gedroogd grof zeezout in zit.

Hiking routes in Crete and walking winter time Hiking routes in Crete greece 32948923742

Agiofarango Kloof op Kreta – De excursie naar Agiofarango

Excursie naar de Agiofarango kloof op Kreta: Wij bieden een mogelijkheid aan om hier te wandelen, snorkelen, zwemmen, barbecueën op het strand of nog een wandeling te doen in de omgeving. Een kloofwandeling van 2 kilometer die makkelijk is, maar ook adembenemend mooi. Als we zijn aangekomen op het strand, zoeken we een goed plek voor de barbecue. Dan snorkelen we bij de tunnel onder water en het eiland. Snorkelspullen zijn aanwezig, maar u mag ook eigen spullen meenemen.

Wie niet van snorkelen houdt, kan heerlijk zwemmen of zonnen op het strand. Tussen de middag organiseren we een barbecue op het strand. Daarna is er ook nog tijd om te snorkelen. Aan het einde van de middag gaan we terug door de kloof en dan huiswaarts. Deze excursie is geschikt voor iedereen. Eigenlijk is het een unieke excursie: een autotour door onbekend Kreta, wandelen, snorkelen, zonnen, zwemmen en barbecueën op het strand.

excursie-in-Agiofarango-5657675 Hiking routes in Crete greece summer 2013

Nog meer wandelen in de omgeving: U kunt naast de kloof nog een wandeling van 6-8 kilometer maken, maar dan is het wel klimmen en klauteren. U heeft dan een prachtig uitzicht over het strand en de kloof. U ziet hier veel bloemen en wildernis, een heerlijk wandelgebied op Kreta.

Agiofarango Kloof wandelen in Zuid Kreta 2017 Agiofarango Kloof wandelen in Zuid Kreta 2018

Klimmen en abseilen op Kreta: In het voorjaar en najaar is dit gebied een paradijs voor klimmen en abseilen. In het voorjaar zijn er veel mensen die een paar dagen in de kloof blijven slapen (dit is eigenlijk verboden) en hier abseilen. Als u meer informatie wilt over abseilen op Kreta mail ons gerust.

wandelgebied-op-Kreta-5464645 wandelgebied-op-Kreta-567675675

Snorkelen en wandelen: Met dit programma kunt u de onderwater wereld ervaren van één van prachtigste baaien aan de noord- en zuidkust van Kreta. Overzicht van alle mogelijkheden om te snorkelen.

wandelen-in-Zuid-Kreta-348504303 wandelen-in-Zuid-Kreta-583098509

Fotoboek over wandelen op Kreta en Agio Farango: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie.

Agiofarango Kloof wandelen in Zuid Kreta  agia-farago-4645464

Youtube wandelfilms over Kreta en Agio Farango: De laatste jaren hebben we veel filmpjes van het wandelen gemaakt, zodat u kunt zien wat we te bieden hebben op Kreta aan wandelvakanties. Alle filmpjes zijn in de zomer en winter gemaakt. Elke week zetten we er wel wat nieuws bij, ook van de Agiofarango Kloof op Kreta.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

00-agio-farango-kreta-griekenland-2030483209 agia-farago-656756

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden op Kreta. We plaatsen hier zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. U zult Agiofarango Kloof op Kreta regelmatig voorbij zien komen in de zomer. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is.

Agiofarango Kloof op Kreta