Aanbiedingen voor een vakantie in Griekenland: Het is alweer de derde week in augustus en de zomervakantie in Europa zal binnenkort afgelopen zijn. Veel mensen willen graag nog de zon op de huid voelen branden, maar in het noorden van Europa lijkt het of de zomer voorbij is. Het beste is daarom om op zoek te gaan naar aanbiedingen voor een vakantie in Griekenland. Zeker op het Kreta is het volop zomer en dat zal de komende paar maanden zo blijven. Deze week hebben we ons programma nog aangepast op een vakantie voor het hele gezin, zodat iedereen op zijn eigen manier kan genieten van een zonvakantie op Kreta.

jeep toer op Kreta, door de jungle.

Wandelen in Karteros: Wandeling in een schaduwrijke omgeving met water en veel planten. In deze jungle kan 5 of 10 kilometer gelopen worden. Vertrek is om 10.00 uur.

Buggysafari, genieten van Kreta op een andere manier. Onze routes zijn zo uitgezet, dat u niet alleen bekend raakt met het buggy rijden, maar ook met de onbekendere delen van Kreta, of dat nu off road is of op asfalt.

buggy safari Kreta: We vertrekken om 09.00 uur na het ontbijt. We bezoeken midden Kreta met een groep quads of buggy’s. We rijden praktisch de gehele dag off-road. We houden rond 10.30-11.00 uur een koffiepauze in een oude Griekse kafenion. Na de koffie gaan we verder off-road Kreta verkennen. U kunt deze dag veel avontuur en cultuur verwachten en we passeren vele mooie Griekse dorpjes in de bergen.

Woensdag gaan we naar een prachtige locatie om te snorkelen. Iedereen kan hier aan meedoen. Zelfs als u niet wilt snorkelen, kunt u zich prima vermaken in deze mooie omgeving. Maar het is zeker de moeite waard om eens te bekijken wat er allemaal in de zee rondom Kreta leeft.

Dinsdag: Rond 12.00 uur duik- en snorkellessen in het zwembad (alleen op verzoek). Een buitenkans om het in ieder geval eens uit te proberen.

Dinsdag: Om 14.00 uur boogschieten en jeu de boules.

Dinsdag snorkel-les in het zwembad. Dit laatste is speciaal voor degenen die woensdag mee willen gaan met de snorkelexcursie. Als u nog nooit heeft gesnorkeld, is het handig om eerst instructies te krijgen.

aanbiedingen voor een vakantie in Griekenland – aanbiedingen voor een vakantie naar Kreta – vakantie in Griekenland

zonvakantie op Kreta –  reizen in Griekenland – augustus op Kreta in Griekenland –  zeewind op de Griekse eilanden – reizen op Kreta

Als u geen zin heeft om iedere dag op een bedje in de zon te liggen, is maandag een perfecte dag om op pad te gaan. In de binnenlanden van Kreta laten wij u zien hoe de mensen leven in de niet-toeristische gebieden. Oude ambachten worden hier in stand gehouden en ook het dorpsleven in Griekenland is niet te vergelijken met wat veel mensen uit West-Europa gewend zijn.

Donderdag is het weer tijd voor een actieve excursie op Kreta, want dan gaan naar de Patsos kloof. Dit is een echt avontuur met klimmen en klauteren over rotsblokken heen. In de kloof is veel schaduw met hier en daar is zelfs nog wat water. Aan de rand van de kloof is een kerkje in de rotswand, waar veel Grieken naartoe komen om te bidden voor genezing van allerlei aandoeningen. Deze Agios Antonios kerk wordt gezien als een bedevaartsoord op Kreta.

En als het weer het toelaat, gaan we vrijdag met de Zorbas boot varen. Er zal genoeg tijd zijn om te zwemmen en te snorkelen. We varen in oostelijke richting langs de kust op naar het vissersdorp Sissi.

In het weekend kunt u ook zelf op pad gaan met bijvoorbeeld een huurauto. Wij geven u graag de nodige tips en hebben mooie GPS routes waar u gebruik van kunt maken. We kunnen altijd samen met u overleggen, waar u het beste naartoe kunt gaan. En als u weer terugkomt bij de accommodatie kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijke BBQ op zaterdagavond.

Vakantie op Kreta in augustus: Er zijn mensen die denken dat het te warm is in augustus op Kreta in Griekenland. In het nieuws wordt steeds gesproken over tropische temperaturen in het Middellandse Zeegebied. Alleen wordt er niet bij vermeld, dat door een heerlijke zeewind op de Griekse eilanden de gevoelstemperatuur heel aangenaam is. Het zandstrand voor de deur van onze accommodatie is heerlijke plek om de hele dag door te brengen als u toe bent aan een dagje luieren in de zon.