Actieve vakantie in juni: Om nog net voor de schoolvakantie op vakantie te gaan, heeft zo zijn voordelen. De grote drukte in de toeristische gebieden is nog niet begonnen en het weer in de landen rond de Middellandse Zee is al zomers te noemen. Over het algemeen is het dan nog niet te warm en daarom is een actieve vakantie in juni zeker aan te raden. Vakantie is een tijdelijke verlossing van verplichtingen van werk of studie. Dat betekent niet, dat u helemaal niets zou moeten doen tijdens een vakantie. Een actieve vakantie kan juist zorgen voor de nodige ontspanning. Bovendien heeft een vakantie in de buitenlucht positieve effect op het humeur en de gezondheid. Iedere week organiseren we verschillende activiteiten tijdens de vakantie op Kreta Griekenland, waar onze gasten vrijblijvend aan deel kunnen nemen.

26 juni 2019: Actieve vakantie in juni op Kreta

Veelzijdige activiteiten: Soms moet er onderhandeld worden met reisgenoten over hoe de dag ingevuld gaat worden, omdat niet iedereen dezelfde interesses heeft. Op dinsdag organiseren we twee totaal verschillende activiteiten, waarbij aan het einde daarvan iedereen samenkomt. Een deel van onze gasten gaat wandelen in een rustige omgeving en prachtige natuur bij Anopoli. En terwijl de wandelaars onderweg zijn, gaat een andere groep Griekse gerechten koken. Tijdens deze kookworkshop leren onze gasten een heerlijke Griekse maaltijd bereiden. Zodra dit klaar is, komen de wandelaars ook naar de kooklocatie en eet iedereen samen de lunch.

27 juni 2019 excursie tour op Kreta

juni 2019 – Wandelen in de natuur van Kreta: Om de week goed te beginnen, gaan we op maandag met onze gasten een natuurwandeling maken. Door de warme temperatuur op Kreta en de minimale regenval, lijkt het of de natuur al helemaal dor is. Toch zijn er bepaalde planten die baat hebben bij warmte en droogte. In juni is het juist de tijd dat deze planten op Kreta beginnen te groeien, waardoor wandelen in het berglandschap van Kreta heel verrassend en mooi is.

Veelzijdige activiteiten: Soms moet er onderhandeld worden met reisgenoten over hoe de dag ingevuld gaat worden, omdat niet iedereen dezelfde interesses heeft. Op dinsdag organiseren we twee totaal verschillende activiteiten, waarbij aan het einde daarvan iedereen samenkomt. Een deel van onze gasten gaat wandelen in een rustige omgeving en prachtige natuur bij Anopoli. En terwijl de wandelaars onderweg zijn, gaat een andere groep Griekse gerechten koken. Tijdens deze kookworkshop leren onze gasten een heerlijke Griekse maaltijd bereiden. Zodra dit klaar is, komen de wandelaars ook naar de kooklocatie en eet iedereen samen de lunch.

Binnenland van Kreta: Het binnenland van Kreta ontdekken kan op verschillende manieren. Op woensdag rijden we met open jeeps door de bergen van Kreta. Het eiland heeft veel wegen die niet op de kaart staan en alleen de lokale bevolking kent hier de weg. Door deze wegen te rijden, komen we op prachtige plekken van het eiland, die u zelf nooit had gevonden. Deze jeepexcursie op Kreta is een leuke combinatie van natuur, cultuur en vooral ook avontuur.

Wandelen aan de zuidkust van Kreta: De zuidkust van Kreta ziet er heel anders uit dan de noordkust. De kustlijn is hier veel ruiger en veel plaatsen zijn niet met de auto te bereiken. Daardoor zijn er nog steeds plekken te vinden, waar niet veel mensen komen en de natuur nog onaangetast is. Het betekent natuurlijk wel dat, om dit soort prachtige locaties te zien, er een wandeling aan vooraf gaat. Op woensdag gaan we wandelen aan de ruige zuidkust van Kreta.

Veelzijdige natuur van Kreta: De natuur op Kreta is heel veelzijdig en dat laten we onze gasten op vrijdag graag zien. Niet ver van onze accommodatie aan de noordkust van het eiland, is een kloof die nog niet veel mensen ontdekt hebben. Ooit stroomde er een rivier door deze kloof, maar door de bouw van een dam, is er geen water meer in de kloof. We lopen hier tussen de door water afgesleten rotsblokken door en soms klimmen we er overheen. Met een beetje geluk kunnen we de gieren hoog boven ons zien vliegen, want zij hebben hun nesten in de hoge rotswanden van de kloof.