Activiteitenprogramma voor de zomervakantie op Kreta Griekenland: Ook dit jaar hebben we een activiteitenprogramma voor de zomervakantie op Kreta. Net als de voorgaande jaren houden we rekening met alle leeftijden en zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Uiteraard is niemand verplicht hieraan deel te nemen. Als u liever zelf op pad gaat, geven we u graag de nodige tips mee. Maar misschien geniet u meer van uw vakantie op een ligbedje aan het water, met een drankje in de ene hand en een goed boek in de andere hand. Het belangrijkste is dat iedereen van de vakantie op Kreta geniet. Onderstaand programma geldt voor de komende weken tijdens de zomervakantie op Kreta. Het kan altijd gebeuren dat we het programma om wat voor een reden dan ook moeten wijzigen.

Vakantie op Kreta (NIEUW) Het Griekse eiland Kreta is al jaren een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Mensen denken vaak dat Kreta een druk en toeristisch eiland is. Dit geldt slechts voor hele kleine delen van het eiland.

Geocaching op Kreta – woensdag: “Gold rush treasure hunt”, vertrek vanaf 09.00 uur. We gaan ouderwets schat zoeken, maar dan in een modern jasje gestoken. Stel vooraf een team samen van minimaal 2 tot maximaal 8 personen en verzin een originele naam voor het team. Iemand van de groep moet een smartphone hebben met de google maps app. Elke 10-15 minuten vertrekt er een groep. Het is een korte wandeling door de natuur en dorpen met verschillende opdrachten. Zo moeten er blauwe stippen geteld worden, oude munten gezocht worden, op bepaalde punten groepsfoto’s gemaakt worden en onderweg zijn er vragen. Dit alles gebeurt met de hulp van onder andere gps-coördinaten. Onderweg is er koud drinkwater en bij terugkomst staat de lunch klaar in het bergdorp.

Voetballen op Kreta – donderdagavond: Voetballen in het stadion van ELIA, vertrek vanaf 17.00 uur. In het dorp Elia niet ver van de accommodatie is een voetbalstadion waar we gaan voetballen. Ook als je nog nooit gevoetbald hebt, mag je gewoon meedoen. Na het voetballen staat het eten klaar bij Zorbas Island.

Zorbas boot varen – vrijdag: Zorbas boottocht, vertrek 08.30 uur. Als het weer het toelaat, gaan we vandaag varen met de Zorbas boot. We vertrekken vanuit de haven van Kato Gouves en varen langs de kust van Kreta naar de baai van Agios Georgios. In de baai legt de boot aan en kan iedereen die dat wil de boot afspringen om te gaan zwemmen en snorkelen in de baai. Er is zelfs een grot in de baai, leuk om naartoe te snorkelen. We lunchen op de boot en zijn ergens tussen 14.30 en 15.00 uur weer terug.

Wandelen in een kloof – woensdag: Kloofwandeling, vertrek om 09.30 uur. We merken dat er regelmatig gasten zijn, die graag wandelen. Daarom organiseren we ook tijdens de zomervakantie iedere woensdag een kloofwandeling. Er zijn veel canyons op Kreta waar genoeg schaduw is en we niet in de volle zon hoeven te lopen. Door veel kloven stroomt water in de winter, waardoor er een rijke vegetatie is die voor natuurlijke schaduw zorgt. In de zomer staan de meeste kloven droog en zijn er tal van mogelijkheden om een kloof te vinden die geschikt is voor onze gasten om doorheen te wandelen.

Muziekquiz – woensdagavond: Muziekquiz avond, aanvang om 21.00 uur. Vanavond is er voor jong en oud een muziekquiz. Stel vooraf alvast een team samen van minimaal 2 en maximaal 4 personen. Het is een quiz over zowel moderne muziek als dat van een aantal jaren geleden. De beste tip die we kunnen geven voor het samenstellen van een team: zorg dat er verschillende leeftijden in een team zijn. Er zijn vragen die jongeren kunnen beantwoorden, maar er zijn ook vragen speciaal voor ouderen. Verzin ook een naam voor het team!

Informatie over de cultuur van Kreta – donderdag: Onbekend Kreta, vertrek om 09.30 uur. Het eiland Kreta heeft twee verschillende gezichten; aan de ene kant is er het toeristische gedeelte aan zee en aan de andere kant is er het leven van de lokale bevolking in de bergdorpen. De mensen in de bergdorpen leven over het algemeen van de landbouw en hebben weinig te maken met het toerisme. Het is ontzettend leuk om eens een kijkje in dit leven te nemen en te ervaren hoe het ‘echte leven’ op Kreta is. Leer deze dag meer over de cultuur van Kreta en geniet onderweg van de prachtige natuur in de bergen.

Paradijs in Zuid-Kreta – dinsdag: Snorkelexcursie naar paradijseiland, vertrek om 08.30 uur. Altijd al eens willen snorkelen, maar nog nooit gedaan? Of heeft u al eens gesnorkeld en u kunt er geen genoeg van krijgen? Het zeewater bij Kreta is helder en het is er prachtig om te snorkelen, zowel voor de ervaren als de onervaren snorkelaar. Dit jaar hebben we een geweldige locatie aan de zuidkust gevonden, waar u niet met de auto kunt komen. We rijden eerst naar de andere kant van het eiland. Daarvandaan gaan we met een speedboot naar een paradijs in Zuid-Kreta. Deze plek is totaal verlaten, dus we nemen alle spullen mee die we nodig hebben, inclusief eten en drinken. De spullen die u nodig heeft voor het snorkelen kunt u van ons lenen, zodat u geen extra kosten hoeft te maken om deze te kopen.

Cursus snorkelen op Kreta – maandag: Snorkelinstructies, om 16.00 uur verzamelen bij de bar/taverne. Voor iedereen die dinsdag mee gaat snorkelen, geven we vandaag snorkelinstructies in ons zwembad. In het zwembad doen we een aantal oefeningen, zodat iedereen veilig leert snorkelen. Dit is verplicht voor iedereen die morgen meegaat, maar vooral ook handig. Om dinsdag geen tijd te verliezen, passen we ook meteen de snorkelspullen.

Jungle op Kreta – maandag: Jungle tour, vertrek om 09.30 uur. Is er nu wel of geen jungle op Kreta? Volgens ons wel, maar er leven geen grote wilde dieren. Het is een omgeving niet ver van de accommodatie vandaan waar weinig mensen komen en veel water is. Daardoor groeien bomen en planten ongestoord door, de natuur is er verwilderd en het ziet eruit als de jungle. Wie zin heeft en zich als Tarzan in de jungle wil voelen, kan vandaag met ons wandelen in deze prachtige groene omgeving met veel schaduw.

Strandactiviteiten – maandag: Actie, sport en spel vanaf 12.00 uur. Misschien is het wat saai om de hele dag maar een beetje op een bedje in de zon te liggen. Daarom is het tijd om in actie te komen. Niets is zo lekker als sporten bij en in het water. Op het strand hebben we vandaag volleyballen en voetballen. In het zwembad gaan we waterpolo spelen en boogschieten in de tuin van Zorbas Island. Iedereen die even uit de luie stoel wil, kan hieraan meedoen.

Pannenkoeken eten – maandagavond: Pannenkoeken avond vanaf 19.30 – Hoeveel kan jij eten? Ben je hongerig van de activiteiten in de buitenlucht? Vandaag kun je laten zien hoeveel honger je hebt. We bakken stapels pannenkoeken en we zijn benieuwd hoeveel je er op kunt. En als je geen pannenkoeken lust, geen zorgen, er is ook het gebruikelijke buffet met avondeten.

De prijsuitreiking van de “Gold rush treasure hunt event” is rond 21.00 uur. We hebben even de tijd nodig om van elk team de resultaten na te kijken, maar vanavond maken we de winnaar bekend. Uiteraard krijgt het winnende team een prijs.

Snorkelen omgeving Elounda – vrijdag: Snorkelen bij Elounda, vertrek om 09.00 uur. De zeewind op Kreta zorgt in de zomer voor de nodige verkoeling, maar kan soms ook behoorlijk sterk zijn. Daardoor kan het gebeuren dat de boot niet gaat varen. In dat geval hebben we een aangepast programma en gaan we naar het schiereiland bij Elounda waar een mooie baai is om te snorkelen. Er is hier geen gevaarlijke stroming in het water en de natuur onder water is prachtig. De spullen die u nodig heeft voor het snorkelen kunt u van ons lenen, zodat u geen extra kosten hoeft te maken om deze te kopen.

Wandelen bij Elounda – vrijdag: Wandelen op het schiereiland bij Elounda, vertrek om 09.00 uur. Ook dit programma geldt alleen als de boottocht door weersomstandigheden niet door kan gaan. We vertrekken samen met de groep snorkelaars en gaan naar dezelfde locatie. Hiervandaan is er een rondwandeling op het schiereiland. De wandelaars hebben geen tijd om te snorkelen, maar kunnen wel even het water inspringen om af te koelen.

Waterpark op Kreta – zaterdag: Watercity, vertrek vanaf 10.00 uur. Met een groot aantal superspannende glijbanen en andere waterattracties is Watercity een populair zwemparadijs op Kreta. Dit aquapark is zo gevarieerd, dat het echt leuk is voor alle leeftijden. Met de allerkleinste kinderen wordt rekening gehouden en ook volwassenen kunnen hier even weer kind zijn. Het is een leuk uitje voor het hele gezin!

Activiteiten in de zomer op Kreta: In de zomer is het warm op Kreta, maar er zijn nog genoeg activiteiten die ook bij warm weer gedaan kunnen worden. Bovenstaand activiteitenprogramma is slechts een voorbeeld van wat er gedaan kan worden bij warm weer. Op onze website staan nog veel meer activiteiten die wij organiseren of die u zelf kunt ondernemen.