Avontuurlijk wandelen in Griekenland: Het is vandaag officieel de eerste dag van de zomer in Europa en de temperatuur is er ook naar. Een perfecte dag voor een avontuurlijke wandeling op Kreta met wat water voor afkoeling.

Het eiland heeft vele kloven waar fris water doorheen stroomt; in deze tijd van het jaar het laatste smeltwater. De Patsos kloof in de omgeving van Rethymnon is daar een goed voorbeeld van. Deze kloof ligt in een waterrijke omgeving van Kreta en om door deze kloof te komen, moet u niet bang zijn om natte kleren en schoenen te krijgen.

Avontuurlijk wandelen in Griekenland – eerste dag van de zomer in Europa – avontuurlijke wandeling op Kreta – waterrijke omgeving van Kreta – Patsos kloof – omgeving van Rethymnon – het ultieme zomergevoel – leven op Kreta – Rethymnon wandelvakanties

Maar waarom noemen we het avontuurlijk wandelen? Dit is omdat er in de kloof zelf meerdere uitdagende punten zijn om verder te kunnen. Hier kan eigenlijk niet gesproken worden van wandelen, want het is eerder klauteren oftewel voortbewegen met behulp van alle vier de ledematen. Rotsblokken moeten getrotseerd worden, wat lukt dankzij de touwen die hier en daar hangen. Af en toe elkaar een handje helpen, maakt het ook wat makkelijker. En ach, soms is het gewoon makkelijker om door het frisse water te lopen.

Patsos Kloof: Een spectaculaire kloof, waar u veel zult moeten klimmen en klauteren. De Patsos canyon loopt door een prachtig wandelgebied op Kreta.

Vakantie op Kreta: Met een voldaan gevoel en een hele ervaring rijker, komen we aan het einde van de dag weer terug bij Zorbas Island. Het ultieme zomergevoel is compleet als u dan bij het zwembad nog een drankje neemt en geniet van een prachtig uitzicht over de zee. Het leven op Kreta is zo slecht nog niet.