Dagelijks overzicht van winteractiviteiten van Zorbas Island in Griekenland: Het eerste waar mensen aan denken zodra ze winteractiviteiten horen, zijn activiteiten in de sneeuw. Maar in de winter op Kreta houden wij ons niet bezig met wintersport. Het zuidelijk gelegen eiland met een aangenaam klimaat in de winter is perfect om te overwinteren. Er zijn genoeg dagen waar u buiten kunt genieten van de zon. Om toch een beetje het gevoel van winter te hebben, kunt u naar de sneeuw hoog in de bergen gaan. Soms zoeken wij ook de sneeuw op, maar de winteractiviteiten van Zorbas Island zijn voornamelijk de voorbereidingen op het komende zomerseizoen in Griekenland. Op deze pagina kunt u hiervan dagelijks nieuwe updates vinden om alvast in de vakantiestemming te komen.

3 december 2019: Vroege wandeling op Kreta – Dagelijks overzicht van winteractiviteiten van Zorbas Island in Griekenland

leukste plaatsen op Kreta 6 maart 2019

1-2-3 maart fietsen en wandelen op Kreta 

Bouwen en verbouwen op Kreta: Ieder zomerseizoen op Kreta is voor ons een inspiratie om het volgende seizoen iets te verbeteren. Veel van onze gasten hebben vorig jaar genoten van onze nieuwe buitenkeuken. Toch zagen we mogelijkheden om ons grillhuis nog wat te verbeteren en mooier te maken. Verder hebben we het komende zomerseizoen een nieuwe locatie voor onze kookcursus. Op deze locatie zijn we ook in de winter veel te vinden, omdat hier onze olijfbomen staan voor onze heerlijke Zorbas olijfolie. Tussen olijfbomen hebben we een compleet nieuwe keuken gebouwd. Naast deze grote bouwprojecten zijn er ook nog kleinere werkzaamheden die we op Zorbas Island uitvoeren. Aangezien onze accommodatie direct aan zee ligt, zorgt de zilte lucht ervoor dat wij ieder jaar buiten veel moeten verven. Het geeft niet, ook dit is altijd weer een gezellige periode.

26 februari 2019: Slecht weer op Kreta

Verlaten dorpen op Kreta: Kalami, Kreta (het verlaten dorp of het spookdorp): dit is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 10 kilometer. We maken ook een dorpswandeling door dit verlaten geheimzinnige dorp.

Voorbereiden op een nieuw seizoen in Griekenland: Zodra de laatste gasten weg zijn, beginnen wij al met de voorbereidingen op een volgend seizoen. Wij streven ernaar om ieder seizoen iets nieuws te bieden. Ook al was ons excursieprogramma op Kreta weer een groot succes, in het nieuwe jaar zullen er naast een paar vaste trips ook nieuwe excursies bij komen. Het uitzetten en ontwikkelen van nieuwe excursies kost veel tijd; bijvoorbeeld een wandeling in de natuur is niet in een dag uitgezet. Om de omgeving goed te leren kennen en een geschikte route te bepalen, hebben we vaak een paar weken nodig.

14 februari 2019 op Kreta 

12 februari 2019: omgeving Lendas, Kreta

10 februari 2019

Hikes uitzetten op Kreta

Vakantie voorbereidingen op Kreta: Om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn we nu bezig met de voorbereiding op het seizoen op Kreta. We letten daarbij op ieder detail en luisteren ook naar de wensen van onze gasten. Zodra de eerste gasten eind maart komen, zijn wij er volledig klaar voor. Een aantal dingen zullen vernieuwd zijn in en rond de appartementen en er zijn ook nieuwe excursies. Wat niet zal veranderen, is het genieten van uw vakantie en de gezelligheid bij Zorbas Island.