De beste reisperiode voor Griekenland: De beste reisperiode voor Kreta Griekenland hangt sterk af van het doel van uw vakantie. Voor wie wil genieten van een rustige vakantie kan het beste in de eerste helft van juni op vakantie gaan naar Griekenland, de meeste schoolvakanties in Europa zijn nog niet begonnen. In deze periode is Griekenland ook een zon-zekere vakantiebestemming in Europa.

Op het zuidelijk gelegen eiland Kreta is de gemiddelde temperatuur overdag zelfs 28 graden. Deze heerlijke weersvoorspellingen geeft bezoekers de mogelijkheid om te kiezen voor een luie zonvakantie, maar het mediterrane klimaat is ook geschikt voor activiteiten op Kreta. De zee is opgewarmd tot ongeveer 24 graden en de natuur op Kreta is in juni nog op zijn best en veel planten en bloemen bloeien volop. U kunt in natuurlijk kiezen voor een zonvakantie in juni, maar voor de liefhebber organiseren we ook leuke activiteiten.

Varen op Kreta: Een excursie die nooit verveelt, is een dagje met de boot weg. Onze gasten vragen vaak al bij aankomst of we ook een boottocht op Kreta organiseren. Als de weersomstandigheden het toelaten varen we vrijdag met de boot. De Zorbas boot vaart ons naar een baai waar het water rustig is en we voldoende tijd hebben om te snorkelen en te zwemmen vanaf de boot. Kreta heeft een prachtige natuur, ook onder water.

Natuur op Kreta in juni: Dat de natuur op Kreta in juni nog echt mooi is, zien we op maandag tijdens een wandeling in de jungle. Deze wandeling is in een waterrijke omgeving waar niet veel mensen komen. Dankzij het water groeit hier onder andere veel bamboe, maar ook andere planten zoals de oleander groeien hier ongestoord door. Tussen het struikgewas door, groeien ook verschillende kruiden, waardoor het op sommige plekken heerlijk ruikt. De natuur ziet hier wat verwilderd uit en heeft veel weg van de jungle. De wandeling op zich is niet erg moeilijk, eerder heel verrassend.

Snorkelen op Kreta: Dankzij het mediterrane klimaat, is de temperatuur van het zeewater al aangenaam om te gaan snorkelen. Op dinsdag gaan we naar de andere kant van het eiland om te gaan snorkelen. De beste plekken om te snorkelen op Kreta zijn niet met de auto te bereiken. Daarom wandelen we eerst door een kleine en onbekende kloof om bij een ingesloten baai te komen. Hier hebben we geen last van veel stroming in het water en kunnen we genieten van snorkelen in de Libische Zee.

Koken en wandelen: Op woensdag gaan we koken en wandelen. Dat betekent niet dat als u liever gaat koken, u eerst een stuk moet wandelen. Nee, een deel van de groep gaat wandelen en het andere deel van de groep gaat in de buitenlucht de lunch voorbereiden. Wij hebben veel recepten uit de Griekse keuken, die wij graag met onze gasten delen. Tijdens uw vakantie op Kreta kunt u Grieks leren koken. Onze kok laat u dan zien hoe eenvoudig het is om een smaakvolle gezonde maaltijd op tafel te zetten. De wandelaars komen aan het einde van de wandeling gezellig mee eten.

Wandelen in de omgeving van Tsoutsouros Kreta: Aan de zuidkust van Kreta ligt het dorpje Tsoutsouros. Het is een klein dorpje aan zee waar de Kretenzers vooral in augustus op vakantie gaan. Op donderdag gaan we wandelen in de omgeving van Tsoutsouros. We wandelen onder andere door een mooie kloof met palmbomen, bezoeken een klooster en komen op het afgelegen strand van Maridaki.

Beste reistijd Griekenland: Griekenland is een paradijs voor de vakantieganger die op zoek is naar heerlijk weer en een zonnig klimaat. Heeft u vakantieplannen in juni dan zult u in Griekenland gegarandeerd warm en meestal droog weer met aangename temperaturen aantreffen. Zeker op het eiland Kreta stijgt de temperatuur in deze periode al naar zomerse hoogte. In juni zijn de vliegtickets bovendien betaalbaar en is het toerisme nog niet op zijn drukst. Dus reizen naar Kreta in juni is zeker een aanrader.