Een doordeweekse dag op Kreta: De zon staat alweer vroeg aan de hemel en we hebben weer zin om een dag buiten zijn. Het is zomer en hoogseizoen in Griekenland en de vakantiegangers op Kreta staan te popelen om iets leuks te gaan doen. Maar niet iedereen wil hetzelfde, dus hebben we er een gevarieerd programma van gemaakt. Vandaag ziet het programma er als volgt uit: een wandeling in de bergen, een kookworkshop, boogschieten en een les in snorkelen in het zwembad van Zorbas Island.

Een doordeweekse dag op Kreta – hoogseizoen in Griekenland – vakantiegangers op Kreta – boogschieten op Kreta – kookworkshop Grieks koken – geheimen uit de Griekse keuken – recept voor tzatziki – les in snorkelen – actieve dag op Kreta – juli op Kreta  

Wandeling in de bergen van Kreta: even weg van alle drukte. Het is bijna niet voor te stellen, maar op slechts een paar kilometer afstand van Zorbas Island is een prachtig berglandschap op Kreta waar nauwelijks mensen komen.

Kookworkshop Grieks koken: heerlijk al die lekkere gerechten die iedere avond op het buffet geserveerd worden. Maar hoe komt het toch dat bijvoorbeeld die tzatziki zo lekker smaakt? Dat zijn de geheimen uit de Griekse keuken, die wij tijdens de kookworkshop uitleggen. En u gaat naar huis met onder andere een recept voor tzatziki.

Boogschieten in de tuin van Zorbas Island: ooit weleens met een professionele boog pijlen op een doel geschoten? Het ziet er zo makkelijk uit, maar dat is het zeker niet. Onder professionele begeleiding kunnen kinderen en volwassenen een poging wagen om raak te schieten.

Les in snorkelen: deze week staat er een excursie snorkelen op het programma, maar niet iedereen weet hoe het is om te snorkelen. Daarom geven we in het zwembad van Zorbas Island een les in snorkelen.

Zomervakantie in Griekenland: Om een actieve dag op Kreta af te sluiten zijn er naast het gebruikelijke buffet ook overheerlijke pannenkoeken, die we in onze buitenkeuken bakken. In de zomermaand juli kunt u op Kreta de hele dag buiten zijn en ook de avonden hebben een aangename temperatuur. Buiten eten op het terras van Zorbas Island en genieten van het prachtige uitzicht horen bij een zomervakantie in Griekenland.