Een leuke zomervakantie in Griekenland: Voor velen is de zomervakantie voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Maar dat wil niet zeggen, dat de zomer op Kreta ook voorbij is. De komende paar maanden zal de zon nog volop schijnen en blijft de temperatuur aangenaam. Dus iedereen die nog op vakantie naar de zon wil, kan altijd bij ons terecht. Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van de leukste momenten van de zomervakantie,  Zo kan iedereen nog even nagenieten van een leuke zomervakantie in Griekenland.

10 augustus 2020: actieve week op Kreta

5 augustus 2020 – Leuke snorkelplekken in Griekenland: Snorkellocatie is vanaf het strand. Het is geen zandstrand, maar daar komen we ook niet voor. Het gaat hier om het snorkelen, maar als u niet wilt snorkelen, kunt u heerlijk op een handdoek zonnen op de rotsachtige plateaus. U kunt hier makkelijk de zee in gaan om te zwemmen. We raden u wel aan om waterschoenen aan te doen, om zee-egels in uw voeten te voorkomen.

4 augustus 2020

Een leuke zomervakantie in Griekenland: Actief en relax. Foto’s 2019

Een leuke zomervakantie in Griekenland – leuke zomervakantie op de Griekse eilanden – zomer in Griekenland Kreta – zomer in Griekenland

Zomer op de Griekse eilanden – Griekse eilanden – favoriet uitstapje in Griekenland – snorkelen in Griekenland – Sarakina kloof in Zuidoost-Kreta

Patsos kloof in West-Kreta – kloof bij Preveli in Zuidwest-Kreta – vakanties naar Griekse eilanden – vakantie in Griekenland

Wekelijks waren er een aantal activiteiten, die standaard in ons zomerprogramma stonden: Een excursie naar onbekend Kreta behoort al jaren tot een favoriet uitstapje in Griekenland. Ieder jaar passen we deze excursie aan, zodat ook onze vaste gasten iets nieuws kunnen zien. Het gaat er om dat we onze gasten delen van Kreta laten zien, waar men meer kan leren over het echte leven op het eiland. Bergdorpen, traditionele ambachten en prachtige natuur vormen de basis van deze excursie op Kreta.

Gezond eten en vooral ook versbereide maaltijden zijn tegenwoordig erg belangrijk. Het Mediterrane dieet is bewezen gezond en ook erg lekker. Op ons buffet staan altijd meerdere lekkere Griekse gerechten en gasten vragen vaak om het recept. Dat is de reden dat wij ten eerste een kookboek hebben geschreven met traditionele Griekse recepten. En ten tweede geven we wekelijks kookles en culinaire tips over Grieks koken tijdens een kookworkshop.

Snorkelen in Griekenland is en blijft een leuke trip voor het hele gezin. In het kristalheldere water van de Middellandse Zee rondom Kreta is veel flora en fauna te zien. Vooral in de buurt van rotsen leven veel vissen en er zijn zelfs grotten onder water. Als mensen nog nooit gesnorkeld hebben, geven we eerst instructies over snorkelen in ons zwembad. De ene keer snorkelen we vanaf het strand en de andere keer vanaf de boot. Snorkelen is een sport die iedereen een keer uit zou moeten proberen.

En dan is er natuurlijk ook nog onze boottrip met de Zorbas boot. Heerlijk een dag op het water met de mogelijkheid om vanaf de boot te zwemmen en te snorkelen. In de middag is er tijd om verse vis of iets anders te eten in het kleine vissersdorpje Sissi. Helaas kon deze excursie niet iedere week doorgaan, omdat er dan teveel zeewind was met golven op zee. Soms waren mensen daar teleurgesteld over, maar deze zeewind zorgde er wel voor dat de hete zomerdagen aangenaam waren.

Laten we vooral niet vergeten dat we ook deze zomer weer veel gewandeld hebben en de komende maanden gaan we daar ook mee door. Omdat het in de zomer nogal warm wordt op Kreta, nemen we onze gasten mee om te wandelen in gebieden met veel schaduw en het liefst ook water om af te koelen. Favoriet deze zomer waren de Sarakina kloof in Zuidoost-Kreta, de Patsos kloof in West-Kreta en de kloof bij Preveli in Zuidwest-Kreta. We hebben hier heel wat kilometers geklommen en geklauterd over rotsblokken, waarbij de voeten ook wel nat werden. Maar ook de wandeling in de omgeving van Zorbas Island vinden onze gasten leuk. We rijden slechts een paar minuten naar Anopoli, waar de wandeling begint. Wonderbaarlijk genoeg komen we hier geen andere groepen toeristen tegen en kunnen we genieten van een natuurwandeling in een prachtige omgeving.

Voor de grote en kleine kinderen organiseren we in de zomervakantie op Kreta allerlei activiteiten. Zo is er een beachparty op het zandstrand voor de accommodatie, boogschieten en jeu de boules op ons grasveld en voetballen in het stadion van het dorpje Elia. Er liggen bovendien genoeg spelletjes, die gebruikt mogen worden en er is overal bij de accommodatie WIFI. Kinderen vervelen zich nooit bij Zorbas Island.

In de avond bij Zorbas Island is er altijd wel iets te beleven. Zo is er iedere avond ons ondertussen beroemde en rijkelijk gevulde buffet met de meest uiteenlopende gerechten. In de zomervakantie houden we ook extra rekening met de kinderen en zijn er iedere week naast het buffet ook pannenkoeken en hamburgers. Onze wekelijkse BBQ vindt iedereen een feest. En om al dat lekkere eten te verteren, werd er ook deze zomer heel wat gedanst. Regelmatig lieten professionele dansers Griekse dansen zien en de optredens van Kenny Kortez zorgden voor groot feest.

Vakantie in Griekenland: De zomervakantie is voorbij, maar de zomer op Kreta niet. Zelfs als de kalender zegt, dat het herfst is, lijkt het op Kreta wel zomer. Onze accommodatie is het hele jaar open en heeft een ideale ligging aan de noordkust van het eiland. Met een zwembad en een zandstrand voor de deur kunt u heerlijk van de zon genieten. Van de bedjes en parasols kunt u altijd gratis gebruik maken.