Eilandhoppen naar de Griekse eilanden: Griekenland is een schiereiland in Zuid-Europa met veel daarbij behorende eilanden. De Griekse eilanden zijn onderverdeeld in verschillende groepen, archipels, waarvan de Cycladen toch wel de bekendste is. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en behoort niet tot een archipel, maar wordt vaak in een adem met de Cycladen genoemd. Doordat Griekenland zoveel eilanden heeft, is het een paradijs voor eilandhoppers. De combinatie van een vakantie op Kreta en eilandhoppen naar de Cycladen is een aanrader als u graag de Griekse eilanden wilt verkennen.

Naxos: Het grootste eiland van de Griekse Cycladen is Naxos met als hoofdstad Chora, ook wel Naxos Stad. Als u gaat eilandhopppen naar de Griekse Cycladen raden wij aan om voor Naxos iets meer tijd te nemen. Om het eiland te bekijken is het wel handig om een vervoersmiddel te hebben, want het eiland is redelijk groot. Naxos is een combinatie van prachtige fijne zandstranden, met vruchtbare dalen en bergachtige schoonheid. Of u er komt om te genieten van mooie stranden, wat meer wilt leren van de beschaving en geschiedenis of een actieve vakantie op het Griekse eiland Naxos wilt, het eiland is een populaire bestemming voor allerlei interesses.

Amorgos: Amorgos is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen eilandengroep. Het ligt ten zuidoosten van het eiland Naxos en ten noordoosten van Santorini. Amorgos heeft twee havens, Aegiali in het noorden van het eiland en de haven van Katapola, de belangrijkste haven van Amorgos in het midden van het eiland. Delen van het eiland bereiken een aanzienlijke hoogte boven zeeniveau, met prachtig uitzicht over de archipel. Amorgos is een van de meest indrukwekkende eilanden van de Cycladen. Het hoger gelegen dorp Chora of Hora is de hoofdplaats van Amorgos. Verder heeft het eiland een bekend Byzantijns klooster (Panagia Chozoviotissa) uit 1088.

Santorini: Het drukbezochte Griekse eiland Santorini ligt in de Egeïsche Zee en behoort tot de eilandengroep Cycladen. Iedereen heeft weleens een foto van Santorini gezien met de karakteristieke witte huizen met blauwe of witte koepeldaken. Deze zijn tegen een heuvel opgebouwd en geven het eiland een romantische sfeer. Het zijn voorbeelden van hoe Santorini in werkelijkheid is en de reden waarom u absoluut het eiland eens zou moeten bezoeken. Maar om er meteen een week te blijven is wat lang. Daarom is het leuk om een bezoek aan Santorini te combineren met andere Griekse eilanden als u gaat eilandhoppen naar de Cycladen en Kreta.

Vakantie op Kreta combineren met eilandhoppen: Kreta is zo enorm groot, dat het onmogelijk is om het in een paar weken helemaal gezien te hebben. Het is een prachtig eiland voor zowel een actieve vakantie als een zonvakantie. Toch stellen wij voor om ook eens andere Griekse eilanden te verkennen. In de periode van half april tot half september zijn er dagelijkse bootverbindingen tussen Kreta en de Cycladen, waardoor eilandhoppen naar de Cycladen een leuk alternatief is als u al jaren op Kreta komt. U kunt bijvoorbeeld een week vakantie op Kreta combineren met een week eilandhoppen naar de Griekse eilanden.

Wat betekent eilandhoppen in Griekenland: De feitelijke betekenis van het woord eilandhoppen is van eiland naar eiland springen. Maar er wordt mee bedoeld dat u binnen een bepaalde tijdsperiode meerdere eilanden bezoekt. Eilandhoppen naar de Griekse eilanden is al jaren populair en dankzij de dagelijkse bootverbindingen tussen veel Griekse eilanden, kunt u helemaal zelf bepalen hoe lang u op welk eiland wilt blijven.

Bootverbindingen in Griekenland: Er zijn heel veel bootverbindingen in Griekenland. Men denkt dan vooral aan de veerboten tussen de eilanden en het vasteland, maar u kunt ook met de veerboot van eiland naar eiland varen. Tussen Kreta en de Cycladen varen er dagelijks veerboten. U kunt in de zomer bijvoorbeeld vanuit Heraklion dagelijks met de veerboot naar Santorini. Ook vaart er een catamaran vanuit Heraklion naar Santorini, zodat u er nog sneller bent. In de winter varen de Griekse veerboten iets minder vaak, maar eilandhoppen in de winter kan wel.

De Griekse Cycladen: De benaming Cycladen komt van het Griekse woord Kiklos wat cirkel betekent. Deze eilandengroep ligt rondom het heilige eiland Delos, de geboorteplaats van de godin Artemis en Apollo. De Griekse Cycladen is een archipel van ruim 200 eilanden, maar de meeste hiervan zijn niet bewoond. Het bekendste eiland is waarschijnlijk wel Santorini, maar ook Naxos en Paros worden veel bezocht. Amorgos is iets minder bekend, maar raden wij wel aan als u wilt eilandhoppen naar de Griekse eilanden.

Het bestaat nog! Op het Griekse eiland Naxos heeft meneer Jorgos nog een traditionele Griekse winkel. Ik heb hier de oude Griekse karaffen gekocht voor Zorbas, echt geweldig! Jorgos is een aardige man, die graag uitleg geeft over alles wat er in de winkel staat. Dit gebeurt op Naxos in het dorp Filoti.