Excursies in Mirtos Kreta Griekenland

Excursies in Mirtos Kreta Griekenland – en omgeving: Vanuit Mirtos, Kreta kunt u individueel of met een gids indrukwekkende kloofwandelingen maken. Er loopt ook een E4 route voor individuele wandelaars. Vanuit Mirtos kunt u ook het onbewoonde Chrissi eiland bezoeken; een prachtig eiland, waar u heerlijk kunt snorkelen. De boot naar Chrissi eiland vertrekt vanuit Ierapetra.

Laatste update: 09.07.20: Excursies in Mirtos Kreta Griekenland – activiteiten in de omgeving van Mirtos Kreta – kloofwandeling in de buurt van Mirtos Kreta – wat is er te doen aan de zuidkust van Kreta – met de boot naar Chrissi eiland vanuit Ierapetra

 

Excursies in Mirtos Kreta Griekenland – Naast Chrissi eiland zijn er nog meer mooie plekken

Chrissi eiland vlakbij Kreta: Chrissi eiland staat bekend als het Caraïbisch gebied van Europa. Het prachtige, goudkleurige strand, de palmbomen en de meest uiteenlopende schakeringen van blauw in het meest heldere zeewater, geven u een tropisch gevoel. We vertrekken met de boot vanuit de haven van Ierapetra voor een fantastische dag aan en op het water. De liefhebbers kunnen hier heerlijk zwemmen en snorkelen. U kunt ook een 10 kilometer lange wandeling met ons maken over het hele eiland.

Tertsa: 5 kilometer ten westen van Mirtos ligt dit zeer kleine dorpje, direct aan de kust met fantastische tavernes en mooie kleine kiezelstranden, ook interessant voor de nudist.

Mithi: Na slechts 5 kilometer de bergen in, komt u in dit kleine bergdorpje met een prachtige kloof om te wandelen.

Christos: Vanuit Mithi rijdt u door naar dit traditionele bergdorpje, vanwaar u het volgende dorp bereikt.

Males: Op ongeveer 3 kwartier rijden vanuit Mirtos, via Mithi en Christos, vindt u dit wat grotere bergdorp met meer bedrijvigheid.

Excursies in Mirtos Kreta Griekenland – U kunt mooie wandelingen in de omgeving maken

Selakano: Voorbij Christos vindt u dit hooggelegen bergdorp, met een schitterende omgeving om te wandelen.

Mournies: Een eenvoudig typisch Kretens boerendorp vlakbij Mithi.

Ierapetra: De meest zuidelijke stad van Europa waar u heerlijk kunt winkelen of wandelen langs de lange boulevard. Deze stad doet stoffig en misschien wat rommelig aan, maar is zeker een bezoekje waard, al was het alleen maar om het winkelen. U kunt er de typisch Kretenzer markt over, het leuke haventje bezoeken, heerlijk op de terrasjes zitten en natuurlijk de vele winkels en boutiques bekijken.

Sarakina kloofDeze indrukwekkende kloof ligt vlakbij het dorp Mirtos en is een werkelijke uitdaging om door te wandelen. De wandeling is ongeveer 12 km, maar is naar behoefte aan te passen. Het avontuur is er vooral in voor- en najaar wanneer er nog water in de kloof staat. We moeten dan regelmatig over en door kleine beekjes of soms rivieren waden. De kans bestaat zelfs dat we stukjes moeten zwemmen. Een magnifieke ervaring voor de avontuurlijk ingestelde wandelaar. De hike door deze kloof is uit te breiden met andere wandelingen in de omgeving. Vraagt u ons vooral eens naar de mogelijkheden voor wandelvakanties of meerdaagse wandelingen.

Excursies in Mirtos Kreta Griekenland – Wandeling naar het verlaten dorp Kalami

Dorpswandeling Kalami Zuid-Kreta: Een prachtige wandeling door een schitterend natuurgebied naar het verlaten dorp Kalami. Het dorp ligt verscholen tussen hoge rotsen en is omringd door bloemen en olijven velden. Het dorpje zelf is eind 50 er jaren door de bevolking verlaten. Er hangt een iets spookachtige sfeer, voor sommigen zelfs wat ongemakkelijk. De reden daarvoor is het gevoel dat het dorp werkelijk van de ene op de andere dag leeggelopen is.

In meerdere huisjes staan nog persoonlijke bezittingen… bordjes op de keukentafel, theepot op het aanrecht. Zelfs in het schooltje hangt het bord nog aan de muur en staat het telraam nog op het buro van de meester. U krijgt hier een zeer goede indruk van hoe het leven 60 jaar geleden op Kreta was. De straatjes in het dorp zijn alleen geschikt voor voetgangers en ezels… andere voertuigen waren er nog niet. Hier gaat u werkelijk terug in de tijd.

De wandeling zelf is voor iedereen geschikt, we kunnen de natuurwandeling aanpassen van makkelijk tot uitdagend, van 5 tot 12 kilometer.

Avondexcursie Mirtos: Vanaf het dorp maken we ‘s avonds een heerlijke wandeling in de zwoele avondlucht naar de sterrenwacht vlakbij het dorp. Hier kunnen we uitgebreid via de ruimtetelescoop alle sterren en planeten bekijken. Een sprookjesachtige ervaring, die niet gemist mag worden.

Psari Forada: Een heel leuk rustig dorpje ongeveer 10 kilometer ten westen van Mirtos met een idyllisch pleintje aan zee en een mooi strand.

Mirtos en omgeving fotoboek Kreta: Een overzicht van alle opties voor een vakantie in Mirtos Kreta. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor verblijf en excursies.

Sitemap excursies op Kreta: Hier vindt u veel informatie over excursies tijdens uw vakantie op Kreta, zoals auto- en scooterverhuur, auto en accommodatie, duiken, fietsen, wandelen, wandelcombinaties op Kreta, Griekse kookles, golfen, bootreizen, paardrijden, outdoor activiteiten, zeilen, jeepsafari, vissen, groepsexcursies, wekelijkse excursieprogramma’s of fly-drive.

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa (Griekenland).

Excursies in Mirtos Kreta Griekenland