Grieks leren koken: In ieder huishouden hoor je vaak dezelfde vraag: wat eten we vandaag? We willen allemaal graag gezond eten, maar hebben niet altijd de inspiratie om iets lekkers en gezond klaar te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat de Griekse en met name de Kretenzische keuken erg gezond is. Veel mensen willen daarom Grieks leren koken, want het eten smaakt altijd zo lekker tijdens de vakantie in Griekenland.

Kookles op Kreta – Griekenland: Deze workshop koken bestaat uit een vakantie van een week, waarin we 5 dagen elke dag bezig zijn met koken. De kookcursus op Kreta bestaat uit de volgende elementen: inkopen op Kreta (twee keer gaan we naar de markt, verder kopen we lokaal in), voorbereiden van de maaltijd, koken en later gezamenlijk opruimen en schoonmaken. Duur van de vakantie: 1 week, waarin we 5 dagen met u koken en instructies geven over de Griekse gerechten. Het is de bedoeling dat u alles zelf maakt, wij helpen daarbij en geven adviezen en instructies. Het koken vindt veelal plaats in de buitenlucht, maar met minder mooi weer koken we ook binnen. Totaal koken we 2 dagen in onze eigen olijfgaard, waar we leren koken met olijfolie en kwalitiet van de olijf olie leren proeven. We geven ongeveer 10 tot 12 workshops koken op Kreta per jaar.

Onze eigen Zorbas Island olijf olie: Het hele proces van oogsten tot aan bottelen wordt door het Zorbas-team gedaan. In november worden de olijven handmatig geoogst en binnen 24-uur koud geperst. Dit zorgt voor een milde smaak en lage zuurgraad. Na een periode van een paar weken, om de olie te laten bezinken, wordt de olie gebotteld en gelabeld. Klaar voor gebruik of de verkoop! Op deze website kunt u de olijfolie uit Kreta bestellen en meer lezen over het hele proces.

Kooklessen op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 8 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Grieks keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Kijkt u op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie

koken op vakantie – Griekse keuken

Wij hebben veel recepten uit de Griekse keuken, die wij graag met onze gasten delen. Tijdens uw vakantie op Kreta kunt u Grieks leren koken. Onze kok laat u dan zien hoe eenvoudig het is om een smaakvolle gezonde maaltijd op tafel te zetten. U kunt ervoor kiezen om een dag met ons ergens in de bergen te gaan koken. Maar u kunt er ook voor kiezen om een workshop koken op Kreta van meerdere dagen te volgen. De kooklessen zijn de buitenlucht, want het is tenslotte vakantie.

Het Griekse kookboek: Hier vindt u elke week  nieuwe recepten uit de Griekse keuken van Zorbas Island. Deze gevarieerde en gezonde Griekse gerechten kunt u nu ook thuis klaarmaken. Natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie op Zorbas Island alle gerechten ook zelf proeven. Wij gebruiken altijd verse (biologische) lokale producten voor al onze Griekse gerechten. Tijdens onze Griekse kookworkshops leggen we u meer uit over de ingrediënten en de bereiding van de Griekse keuken. In Kreta beschikken we over bijzondere gerechten, dus willen we u graag mee laten genieten van onze geheimen.

Grieks leren koken – Kretenzische keuken is gezond – vakantie in Griekenland – recepten uit de Griekse keuken – workshop koken op Kreta – workshop koken in Griekenland

Kooklessen op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 8 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Grieks keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Kijkt u op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie

Vakantie op Kreta: Een vakantie op Kreta en tegelijkertijd gezond leren koken is het hele jaar door mogelijk bij onze appartementen. Overdag in de buitenlucht Grieks leren koken en in de avond genieten van een heerlijke maaltijd buiten op het terras van Zorbas Island. Onze appartementen liggen direct aan zee, waardoor u tijdens het eten kunt genieten van de zonsondergang en een prachtig uitzicht.