Havgas canyon Kreta: In de bergen bij het Lassithi Plateau ligt een bijzonder stukje natuur verstopt. Er zijn niet veel mensen die dit weten te vinden, zelfs de lokale bevolking van Kreta niet. Doordat de Havgas kloof niet overspoeld wordt mensen, is het ecosysteem hier heel rijk. Er leven hier honderden soorten vogels en andere dieren. Het is een prachtige kloof waar het hele jaar water te vinden is. In de winter stroomt hier smeltwater uit het Dikti gebergte door. Maar zelfs nu in juli, een warme en droge zomermaand op Kreta, kan men hier nog afkoelen in het water van de Havgas kloof.

Havgas canyon Kreta – Havgas kloof – Dikti gebergte – Lassithi Plateau – zomermaand op Kreta –  prachtige natuurgebieden op Kreta 

De wandeling door de Havgas canyon gaat door tot een grote ronde rotsblok, waarvan lijkt alsof die daar door mensen is neergelegd. Deze houdt in de winter de sterke stroom van water grotendeels tegen, al stroomt er dan van alle kanten nog wel wat water langs. In de zomer is hier een natuurlijk zwembad, een klein paradijs op aarde in Griekenland. 

Zomervakantie op Kreta: Onze appartementen liggen aan zee waar in juli en augustus meestal wel een verkoelende zeewind waait. Over het algemeen is het te warm om actief bezig te zijn, maar wij passen onze activiteiten aan. Er zijn genoeg plekken op Kreta te vinden, waar het niet te warm is en waar het niet overspoeld is met toeristen. De Havgas canyon Kreta is hier een goed voorbeeld van, maar er zijn nog veel meer prachtige natuurgebieden op Kreta.