Het Griekse eiland Santorini: Het drukbezochte Griekse eiland Santorini ligt in de Egeïsche Zee en behoort tot de eilandengroep Cycladen. Iedereen heeft weleens een foto van Santorini gezien met de karakteristieke witte huizen met blauwe of witte koepeldaken. Deze zijn tegen een heuvel opgebouwd en geven het eiland een romantische sfeer. Het zijn voorbeelden van hoe Santorini in werkelijkheid is en de reden waarom u absoluut het eiland eens zou moeten bezoeken. Maar om er meteen een week te blijven is wat lang. Daarom is het leuk om een bezoek aan Santorini te combineren met andere Griekse eilanden als u gaat eilandhoppen naar de Cycladen en Kreta.

Bezienswaardigheden op Santorini: Een van de mooiste bezienswaardigheden op Santorini is eigenlijk wel het spectaculaire landschap van de caldera met zijn loodrechte wanden, waar de witte dorpjes op en in zijn gebouwd. U kunt hier mooie wandelingen maken met de nodige pauzes voor een foto. De opgravingen van de stad Akrotiri, de lavastranden, zwemmen in warme zwavelhoudende bronnen in zee en genieten van de zonsondergang vanuit de stad Oia behoren ook tot de meest populaire attracties van Santorini.

Akrotiri Santorini: Akrotiri was een havenstad in de Griekse Oudheid. Dankzij de tamelijk intacte overblijfselen van de stad Akrotiri kan men zich een reëel beeld vormen van de hoogstaande Minoïsche beschaving die op het eiland heerste. De stad leefde voornamelijk van visserij, handel en landbouw. Omdat het eiland zo vruchtbaar was, hadden ze een overvloed aan levensmiddelen. Overvloedig voedsel werd meestal verhandeld naar Kreta. De stad en de Minoïsche beschaving werden volledig verwoest door een vulkaanuitbarsting op Thera.

De Stranden op Santorini: Het eiland is niet bij uitstek het beste eiland voor een strandvakantie. De meeste stranden zijn te vinden aan de oost- en zuidkust van het eiland. Vanwege de vulkanische oorsprong van het eiland zijn de meeste stranden op Santorini donker van kleur. Kamari is een echte strandbestemming en verder zijn de lavastranden van Perissa, Perivolos en Vlychada ook populair. Ten zuiden van Akrotiri ligt Red Beach. De naam zegt het al, het zand op het strand is rood net als de rotsen daar.

Het Griekse eiland Santorini – eilandengroep Cycladen – Griekse eilanden – attracties van Santorini – Santorini Griekenland

Vakantie op Santorini Griekenland – de witte huisjes van Griekenland – Santorini verblijf –  Akrotiri – Santorini appartment –  caldera van Santorini

Santorini prijzen – Red Beach Santorini – Kamari – Oia Santorini – 2 dagen Santorini – santorini vakanties – perissa santorini

Santorini vanaf Kreta: Een overzicht van bootreizen en excursies naar het mooie eiland Santorini. Voor een dag tour of een nachtje daar verblijven, er zijn meerdere mogelijkheden.

Santorini fotoboek en video’s: Een bezoek aan de parel van de Cycladen eilanden is altijd de moeite waard. Op deze pagina vind u een fotoboek met veel foto’s en video’s over een dag trip naar Santorini vanuit Kreta. Ook zijn er veel mogelijkheden in combinatie met verblijf. Autoverhuur vanuit de haven van Santorini. U kunt dagelijks reizen vanuit Heraklion op Kreta naar Santorini.

Eilandhoppen naar de Griekse Cycladen: Een week vakantie op Kreta is leuk om te combineren met eilandhoppen naar de Griekse Cycladen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uzelf eens luxueus te laten verwennen in een spa op Santorini. Daarbij hoort een intiem diner voor twee, gepaard met een fijne wijn uit een wereldberoemde vulkanische wijngaard en uitzicht op de caldera van Santorini. Na deze romantische onderbreking reist u bijvoorbeeld verder naar het Griekse eiland Naxos. We helpen u graag een programma samen te stellen, dat helemaal aan uw wensen voldoet.