In september naar Griekenland op vakantie: September is een heerlijke maand voor een vakantie naar Griekenland. Het is een maand met zomerse temperaturen, maar niet met de drukte van het hoogseizoen. Overdag is 30°C op de thermometer eerder regelmaat dan uitzondering. Niet alleen het weer is goed in september in Griekenland, maar ook de zee is nog aangenaam warm. Een strandvakantie is dus zeker nog mogelijk in deze periode, maar ook als u liever actief bezig bent, is het goed vertoeven in Griekenland. De maand september is een van de favoriete reismaanden voor Griekenland.

28 september 2019: week overzicht van een september vakantie op Kreta Griekenland.

18 september 2019: september naar Griekenland actief en actie – Actieve vakantie Griekenland in de maand september

14 september 2019: In september naar Griekenland op vakantie

31 augustus 2019 vakanties in september naar Kreta

30 augustus 2019 Snorkelen in Griekenland en vakanties Kreta – vakanties met leuke activiteiten in Griekenland – actieve wandelvakanties met kleine groep

26 augustus 2019 bestemmingen op Kreta Griekenland

Wandeling E4 op Kreta: Sfakia – Glyka Nera – Loutro – Phoenix – Aradena kloof – Marmara Beach – Agios Pavlos – Agia Roumeli – Hora Sfakion – Imbros kloof – Kokkini Hani – met een extra mogelijkheid om nog een wandeling te maken in de Kavousi kloof of Psiloritis berg. Natuurlijk kunt u ook een dag ontspannen op het strand of de omgeving verkennen. U kunt ook behalve de 4 daagse E4 wandelroute een extra week op Zorbas Island boeken in combinatie met wandelingen uit ons wandelmenu – E4 wandelingen in Europa – Lange afstandswandelingen Kreta – Lange afstandswandelingen Griekenland – Kaart Wandelroutes Europa – Kaart Wandelroutes Kreta – Kaart Wandelroutes Griekenland

Om het E4 wandelpad te volgen, is het vaak handig om in de buurt te overnachten. De E4 op Kreta loopt over een groot deel van het eiland en de afstanden zijn enorm groot. Daarom gaan we deze week een aantal dagen overnachten in Sougia aan de zuidwestkust van Kreta. In deze omgeving ligt een deel van het Europese E4 wandelpad. Dit kustgebied van Kreta is behoorlijk ruig en heeft geen uitgebreid wegennetwerk. De meeste delen van de E4 zijn niet bereikbaar met de auto. Daarom is het zo bijzonder om hier te wandelen in de rust van de ongerepte natuur.

Preveli Kreta

koken op Kreta

Havags wandelen Kreta

wandelen in Aposelemis – Kreta

Zonvakantie in september: Zin in een heerlijke zonvakantie, maar stiekem toch behoefte aan een gezonde dosis natuur en cultuur? In Griekenland hoeft u gelukkig niet te kiezen. De diversiteit is zeker op het zuidelijk gelegen eiland Kreta te vinden. Kreta wordt gezien als het meest veelzijdige eiland van Griekenland. Hier kunt u in alle rust op een afgelegen strand genieten, heerlijke wandelingen in de natuur maken of meer leren over de Griekse cultuur in de bergdorpen of de steden van Kreta.

Jeepsafari op KretaEen overzicht van al onze jeepsafari’s. Leuke tours, informatie en mogelijkheden; een foto album met veel leuke foto’s van onze jeepsafari’s op Kreta. Tevens bieden wij 2-daagse jeepsafari en een 3-daagse jeepsafari aan. Tijdens een jeepsafari ziet u veel van het ongerepte Kreta, een dag vol actie, natuur en cultuur zowel ’s winters als ’s zomers.

Havgas kloof Lassithi Kreta: Een bijzondere wandeling door de canyon van Havgas in Lassithi, niet te verwarren met de gelijknamige kloof Havgas bij het dorp Kalamafka. Deze kloof heeft een rivier met smeltwater van het plateau Katharos. Er komen maar weinig wandelaars. Dit is eigenlijk vreemd, want dit is een prachtige canyon met bijzondere uitzichten en mooie natuur.

wandelingen op Kreta: Tijdens deze wandeldag krijgt u veel indrukken van de prachtige natuur tot de archeologie van Kreta. Alleen al het oude pad (de kalderimi) waar u over wandelt, is al meer dan de moeite waard. Tijdens deze archeologische wandeling door de natuur ziet u ook veel verschillende bomen, planten en vogels met telkens weer tijdens de wandeling een mooi uitzicht over de golf van Mirabello tussen Agios Nikolaos en Mochlos. De wandeling begint in het dorp Kavoussi en Avgos.