Juli zomer vakantie naar Kreta Griekenland: Op deze pagina komen dagelijkse updates: Foto’s van de zomer vakantie op Kreta, Griekenland. Een overzicht van al onze activiteiten en vakanties in juli op Kreta. In juli begint het hoogseizoen op Zorbas Island! Vooral voor families die tijdens de zomer vakantie willen genieten van activiteiten, zon, zee, strand en elkaar is het een geweldige tijd. In het hoogseizoen hebben we een speciaal programma voor kinderen en jongeren op Zorbas Island. In dit fotoboek vindt U dan ook veel foto’s van alle activiteiten voor de hele familie! Zoekt u nog een bepaalde foto van uw vakantie op Zorbas Island, mail ons dan voor onze Google drive link en u hebt via Google al uw foto’s binnen een paar minuten!

21 juli 2020 Snorkel dag in Agios Georgios

20 Juli 2020: Rondwandelingen op Kreta: Het is best moeilijk om nieuwe rondwandelingen door de bergen van Kreta te ontwikkelen, want met een kloofwandeling lopen we dan vaak dezelfde weg weer terug. Toch hebben we voor u weer een aantal unieke rondwandelingen weten te creëren, elke rondwandeling is weer anders en origineel.

Juli zomer vakantie naar Kreta Griekenland 15 juli 2020 – 19 juli 2020

15 juli 2020: Jeep excursie op Kreta: Een jeepsafari op Kreta bevat veel elementen voor een leuke actieve vakantie: avontuur, cultuur, oude Kretenzer dorpjes, barbecue en prachtige landschappen op ons mooie eiland.

14 Juli 2020: Het is verrassend mooi om te gaan snorkelen op Kreta: Kreta biedt een prachtig onderwater landschap met veel verschillende vissen. Elke week organiseren we een snorkel dag. We hebben al het snorkel- en duikmateriaal zelf: maskers, flippers, snorkels, duikschoenen, camera’s, lood, etc. We organiseren deze snorkelexcursie 1 keer per week, bij een mooi rif aan het strand van Kokkini Hani. Deze leuke excursie is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. We hebben ook duikschoenen in een kindermaat. Elke week geven wij een gratis proefles duiken in het zwembad, wij kunnen u dan ook meer snorkel les geven tijdens deze proefles.

10 Juli 2020 – Zonsopkomst-wandeling: We starten bij een klooster en lopen door een prachtig heuvellandschap, ondertussen genietend van een schitterende zonsopkomst. Na een geweldig ontbijt in een olijfveld lopen we naar een authentiek dorpje. Na een bezoek aan het kafeneion lopen we terug naar ons beginpunt.

10 Juli 2020: De bronsgieterij op Kreta, waar een workshop gevolgd kan worden. Het brons wordt op de klassieke manier gegoten zoals ook 5000 jaar geleden de bronzen zwaarden gegoten werden op Kreta. Tijdens de workshop wordt er op een alternatieve manier gegoten omdat de klassieke manier te gevaarlijk is.

9 juli 2020 – Kookworkshop in de Zorbas olijfgaard: In een prachtig olijfveld kun je zelf de lekkerste gerechten koken (soutzoukakia (gehaktballetjes in tomatensaus), courgettekoekjes, verse patat en kretenzer pasta). Er zal verteld worden over lokale kruiden en het gebruik ervan. En tijdens het koken is er een heuse olijfolie- en wijnproeverij!

  • Vertrek: 10.30 uur
  • Duur: ongeveer 4 uur

9 Juli 2020 – Skalopatia West: Een lichte wandeling door de natuur van ongeveer 7 kilometer. Deze wandeling is goed toegankelijk voor ouderen en kinderen. De natuur in dit gebied is nooit eentonig. Deze wandeling is het hele jaar door mogelijk, in de zomer en winter. De rivier heeft aan het begin van de kloof altijd water. Deze wandeling begint bij een oude watermolen en onderweg komt u meerdere oude gebouwen tegen, die uit natuursteen zijn gemaakt. Dit zijn allemaal onbewoonde watermolens en huisjes. We volgen de rivier door een jungle en prachtige natuur. In de zomer is deze wandeling heerlijk koel, we lopen namelijk 75% van de wandeling in de schaduw. Deze Skalopatia West wandeling is uit te breiden naar 10 en ook nog 15 kilometer.

8 Juli 2020: Skotino, de kalderimi: De naam van het dorp betekent ‘donker’, vanwege de nabijgelegen grot waar we niet zullen komen tijdens deze wandeling. We beginnen in een dorpskafeneion (koffiehuis). Via een oude kalderimi, waar al honderden jaren mensen hebben gelopen nog voor wij in de auto’s zaten, lopen we door een bamboerivier en door een sinaasappel-/citroengebied naar een kerkje in het dorp. We verlaten het dorp via zandpaden, door olijfvelden, op weg naar de picknick-plek. Na de lunch bij een verscholen kerkje tussen de pijnbomen lopen we langs een droogstaande waterval via landweggetjes naar een eeuwenoud dorpje met eigen waterbron waar de tijd heeft stil gestaan.

Kenmerken van de wandeling:

  • Lengte: ongeveer 14 km
  • Hoogteverschil: ongeveer 500 meter
  • Vertrek: 9 uur
  • Duur: ongeveer 6 uur

7 juli 2020: Snorkelen in Zuid-Kreta: Turtle-reef: in deze omgeving kom je vanalles tegen, een prachtig rif, een grot en kloven onder water. Er is dit jaar al een caretta caretta (schildpad) gespot en met een beetje geluk komen we die weer tegen. We zwemmen eerst door ondiep water langs het rif. Vervolgens verlaten we het rif en zwemmen we via dieper water met kloven onder water terug naar ons beginpunt. We hebben hier een schildpad, zeesterren en veel vis gezien. Voordeel is dat er weing zee-egels zijn.

Bij teveel wind wijken we uit naar een andere plek, Animal-rock. Dit is een prachtig gebied met kloofjes onder water, een tunneltje (open aan de bovenkant), prachtige rotsformaties (zowel boven als onder water) en natuurlijk vis!

We lunchen op het strand. Ook is er de mogelijkheid om ‘gewoon’ te zwemmen. Beide stranden zijn kiezelstranden, dus waterschoentjes zijn aan te raden.

Op weg naar het zuiden bezoeken we een dorpje met een oude olijfoliefabriek, waar de tijd heeft stil gestaan. Op de weg terug rijden we een andere route door het binnenland met een stop voor een ijsje.

  • Vertrek: 6 uur
  • 75 minuten rijden
  • Duur: ongeveer 8 uur

Elke dag nieuws uit Kreta: Elke dag plaatsen we nieuwe foto’s en links voor alle vakantie mogelijkheden op Kreta. U kunt op deze pagina ook naar al onze fotoboeken doorklikken. Op deze pagina vindt U alle links naar onze Youtube, Twitter en Facebook sites voor het laatste nieuws uit Kreta. Deze pagina wordt elke 24 uur bijgewerkt gedurende zomer en winter met veel foto’s van onze excursies en activiteiten op Kreta.

Covid19 regels op Kreta, Griekenland: Afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt om straks veilig open te kunnen. We staan te springen om jullie veilig te kunnen ontvangen. We houden ons aan alle EU/Griekse wetgeving en veiligheidsregels, zodat jullie hier onbezorgd op vakantie kunnen komen. Dat kan dit seizoen van 2 juli 2020 tot en met 7 januari 2021.

Natuurlijk is er een aantal dingen aangepast naar aanleiding van de nieuwe veiligheidsregels. Zo zullen wij op gepaste afstand werken en houden wij ons aan de hygiëneregels (gebruik van desinfecterende gel, schoonmaken van de tafels en appartementen met een stoomapparaat, gebruik van handschoentjes en mondkapjes waar nodig). (Zorbas Staf). Dit jaar zijn er bewust minder gasten per week geboekt zodat het voor iedereen overzichtelijker is en we ons beter aan alle regels kunnen houden. Ook is het excursieprogramma aangepast (zie onderaan deze pagina).

Juli vakanties naar Kreta.

Elke dag nieuws uit Kreta: Elke dag plaatsen we nieuwe foto’s en links voor alle vakantie mogelijkheden op Kreta.

Fotoboeken Kreta : In het Zorbas fotoboek overzicht krijgt u een goede indruk van Zorbas Island door de jaren heen. Deze fotoboeken zijn samengesteld met foto’s die wij zelf hebben gemaakt op Kreta en met foto’s die onze gasten hebben gemaakt tijdens hun vakantie op Zorbas.

Elke dag nieuws uit Kreta: Elke dag plaatsen we nieuwe foto’s en links voor alle vakantie mogelijkheden op Kreta. U kunt op deze pagina ook naar al onze fotoboeken doorklikken. Op deze pagina vindt U alle links naar onze Youtube, Twitter en Facebook sites voor het laatste nieuws uit Kreta. Deze pagina wordt elke 24 uur bijgewerkt gedurende zomer en winter met veel foto’s van onze excursies en activiteiten op Kreta.

Vakantie op Kreta: Appartementen en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantie woningen, al Uw outdoor excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van de laatste vakantie nieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie eiland van Europa.