Meivakantie op Kreta Griekenland zomers in het voorjaar 2022: De weergoden zijn ons goed gezind, want in de meivakantie op Kreta is het prachtig weer. Het zuidelijk gelegen eiland heeft een mediterraan klimaat en in mei begint normaal gesproken de droge periode die tot het najaar duurt. De meeste dagen is het dan mooi en zelfs zomers weer, maar er kan een bewolkte dag tussen zitten. Er is nog kans op een verdwaalde regenbui voordat de zomer echt onafgebroken regeert. Over het algemeen is het weer prima voor een vakantie vol buitenactiviteiten.

7 en 8 mei 2022 Kreta

5 mei 2022 zorbas island

2 mei tot 4 mei 2022

1 mei 2022 Nairobospoli wandelen en hike op Kreta in mei

1 mei 2022 actief op Kreta

Op Kreta schijnt de zon volop en de temperatuur is al ruim de 20 graden gepasseerd. Het is al heerlijk weer om op het strand te liggen, maar ook om deel te nemen aan buitenactiviteiten in de meivakantie.

Wateractiviteiten in de meivakantie: In de lente op Kreta is het al heel zonnig en dagelijks loopt de temperatuur steeds een beetje op. Vooral deze week zal de tweede helft perfect zijn voor wateractiviteiten op Kreta. Donderdag gaan we naar een locatie op het eiland waar het leuk is om te snorkelen. Deze snorkelexcursie in de meivakantie is voor iedereen, zelfs als u nog nooit gesnorkeld heeft. Daarom geven we op zondag voorafgaand aan deze excursie een les in snorkelen in het zwembad. Vrijdag is er een boottocht met de Zorbas-boot naar onder andere de baai van Agios Georgios bij Chersonissos. In de baai kunt u snorkelen naar de grot in het water, zwemmen of luieren op het dek van de boot.

Grieks dansen op Kreta: Vrijdagavond is het feest bij de accommodatie met een Griekse dansavond. De dansers laten u een aantal Griekse dansen zien en uiteraard kunt u zelf ook meedoen. Het is een leuke afsluiting van een actieve vakantieweek op Kreta. In het weekend doen we het rustig aan bij de accommodatie. Gewoon lekker ontspannen bij het zwembad of op het strand. U kunt natuurlijk ook een wandeling door Kokkini Hani maken of met de bus naar Heraklion, de hoofdstad van Kreta. In de tussentijd bereiden wij een BBQ voor, die op zaterdagavond is.

Cultuur van Kreta: Zon, zee en strand in de meivakantie is natuurlijk heerlijk, maar het is ook leuk om wat meer te leren over het Griekse eiland. In het bergachtige landschap zijn veel kleine dorpjes waar traditie en oude ambachten nog steeds erg belangrijk zijn. Het is een wereld die niet te vergelijken is met de toeristische badplaatsen. Daarom organiseren we op woensdag de excursie onbekend Kreta, waar we laten zien hoe het leven is in de dorpen, de tradities en cultuur van Kreta.

Kookworkshop Grieks koken: Onze kookworkshop Grieks koken is enorm populair. Deze kookworkshop is in de buitenlucht, waarbij u een aantal heerlijke Griekse gerechten leert koken. Maar omdat niet iedereen van koken houdt, organiseren we op dinsdag een combinatie van kookworkshop en wandelen op Kreta. Hierbij gaat een deel van de groep dus het eten voorbereiden en het andere deel gaat wandelen. Voor de lunch komt iedereen bij elkaar om de kookkunsten te proeven.

Junglewandeling op Kreta: Maandag is een prachtige dag om de week actief te beginnen in de jungleachtige natuur van Kreta. Niet heel ver van de accommodatie ligt er tussen de bergen een prachtig stuk verwilderde natuur verstopt en er stroomt ook water. Daardoor noemen we dit een tocht door de jungle van Kreta. Deze wandeling is niet moeilijk en er is veel schaduw.