Mountainbike vakanties Griekenland: Kreta Griekenland heeft veel mogelijkheden om te fietsen in de zomer- en wintervakantie. We kunnen u een aantal soorten fietsvakantie op Kreta aanbieden. Uiteraard zijn er de normale geasfalteerde wegen, maar om het echte Kreta te ontdekken, zijn de off-road wegen veel leuker. Zo kunt u bijvoorbeeld met een elektrische fat bike in Griekenland Kreta op pad gaan, echt een top excursie. Fietsen in de zomer op Kreta is nu ook mogelijk op onze elektrische fatbikes.

Mountainbike vakantie Griekenland – Mountainbike vakanties Griekse eilanden – fietsen in Griekenland – actieve fiets vakantie Griekenland

Fietsexcursies in Griekenland: We bieden u diverse fiets (MTB) opties. Een pagina met veel leuke informatie om er zelf op uit te trekken met behulp van onze fietstrailer en fietsen. We helpen u ook graag op weg met fietstochten onder begeleiding van een gids, zowel voor de ervaren fietser, de recreatie fietser als wel de off-road mountain biker.

Wat is een fatbike: Een fatbike is eigenlijk een nieuwere versie van een mountainbike met bredere en dikkere banden. Fatbikes werden in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik in sneeuw en zand, maar kunnen net als de traditionele mountainbike op diverse soorten terreinen gebruikt worden. Dankzij de bredere banden is de grip op het terrein veel beter en door de dikkere banden heeft u veel minder weerstand van stenen en andere obstakels. Over het algemeen is het gewicht beter verdeeld en voelen de banden als een schokdemper op de wielen. Het is daardoor veel makkelijker om de fatbike onder controle te houden.

Waarom een elektrische fatbike: Het extra gewicht aan de wielen door de grote rubberen banden zorgt ervoor dat het zwaar is om met een fatbike een heuvel op te rijden. Dankzij de extra elektrische ondersteuning op het achterwiel, is het zelfs mogelijk om een berg op te fietsen. U hoeft hiervoor geen ervaren mountainbiker te zijn. Om het bergachtige landschap van Kreta te ontdekken, hebben wij daarom gekozen voor de elektrische fatbike. Een fatbike vakantie op Kreta is een leuke manier om de binnenlanden via de off-road tracks te ontdekken.

Fatbike tours op Kreta Griekenland: U kunt een tour maken van 2, 3, 4, 5 of 6 dagen. We beschikken over fietstochten die u individueel kunt fietsen, maar we organiseren ook een aantal keer per jaar fietstochten in groepen. U kunt op Kreta het hele jaar door fietsvakanties boeken. Als we met een groep fietsen, dan maken we tours van 40 tot 60 kilometer per dag. We beschikken ook over GPS-routes voor de binnenlanden van Kreta.

Elektrische fatbike op Kreta: Onze routes zijn geen aangegeven fietsroutes, we hebben deze routes zelf uitgezet. In groepsverband fietst u samen met een gids het bergachtige landschap van Kreta in. Alle deelnemers krijgen een routekaart mee. Als u individueel wilt gaan fatbiken op Kreta, krijgt u van ons een dag routekaart en instructies mee. Wij nemen dagelijks met onze fietsers de routes door. We leggen u tijdens het ontbijt uit wat u onderweg kunt verwachten.

Fietsexcursies in Kreta en fietsvakantie: We bieden u diverse fiets (MTB) opties. Een pagina met veel leuke informatie om er zelf op uit te trekken bijvoorbeeld met behulp van onze fietstrailer en fietsen. We helpen u ook graag op weg met fietstochten onder begeleiding van een gids, zowel voor de ervaren fietser, de recreatie fietser als wel de off-road mountainbiker. We proberen u op deze pagina informatie te geven over de vele opties. We bieden in de zomer en winter alternatieven voor accommodatie en fietsen op Kreta Griekenland.