Nieuwsbrief Zorbas Island 2022 – Kreta: Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van nieuws voor een vakantie op Kreta in 2022. Droomt u alweer van een heerlijke vakantie in de zon? Met deze nieuwsbrief voor 2022 warmen we u alvast op!

Reserveringen 2022: we zijn begonnen met de reserveringen voor 2022. We merken dat veel mensen nu al uitkijken naar een vakantie 2022. Komend jaar zijn we van 29 maart tot december geopend. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u om er vroeg bij te zijn, want het is nu al erg druk met aanvragen.

Voor vliegtickets geldt dat hoe eerder u boekt, hoe goedkoper het is. Mocht u meer informatie willen over tickets en prijzen, stuur dan een mail naar zorbasisland@gmail.com.

Zomeragenda voor Kreta – Seizoen 2022: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuwd welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd (zomer en winter op Kreta).

Vakantie op Kreta in 2022: Corona/Covid19 regels in Griekenland: We houden ons aan alle EU/Griekse wetgeving en veiligheidsregels, zodat jullie hier onbezorgd op vakantie kunnen komen. Dat kan dit seizoen van maart 2022 tot december 2022.

Excursienieuws: in de winter zijn wij weer druk bezig met het uitzetten en uitwerken van nieuwe excursies. Nieuw in ons programma: meerdaagse wandel-, fiets- en zeiltochten! En ook komt er een nieuwe route voor de E4-wandelingen. Voor meer informatie, klik hier.

Nieuw in 2022 – Hike en bike vakantie – wandel- en fietstochten op Kreta: Dit jaar hebben we een aantal nieuwe wandelingen en fietsroutes uitgezet. Hier geven we een overzicht van deze nieuwe mogelijkheden voor een hike en bike vakantie avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta. U kunt deze routes met ons wandelen en fietsen. Maar we hebben ook GPS-mogelijkheden om deze routes individueel te doen. Ook de gasten die vaker met ons gewandeld en/of gefietst hebben, zullen aangenaam verrast worden door deze nieuwe routes. U kunt dit als pakket boeken: drie wandelingen en twee fietstochten in acht dagen, of andersom: drie fietstochten en twee wandelingen.

Zeilen naar de Griekse eilanden

We vertrekken vanuit de haven van Heraklion op grote Bavariaboten met diverse slaapcabines, douche en toilet naar verschillende eilanden. Overdag zijn we onderweg, ’s avonds liggen we in de verschillende havens. De tocht via Santorini naar Folegandros is een unieke ervaring. We zeilen langs vele eilanden naar de Kaldera van Santorini. Hier varen we doorheen met schitterende uitzichten op steile wanden van vulkanisch gesteente. Vele mensen kunnen zeggen dat ze de Kaldera van Santorini gezien hebben, maar weinig mensen zijn hier doorheen gevaren. Hierna varen we door naar Folegandros.

Hier verblijven we één nacht alvorens we doorvaren naar Sikinos. We brengen een bezoek aan dit eiland en overnachten hier. De volgende dag varen we naar Eios. Via een andere route gaan we op de laatste dag weer terug naar Heraklion.

Inclusief: transport van en naar de boot, boot inclusief kapitein, slapen op de boot in de haven, ontbijt, simpele lunch aan boord en water.

Exclusief: overnachting in een accommodatie op het eiland (indien hiervoor gekozen wordt), drankjes onderweg en diner.

Duiken en snorkelen: Op deze pagina hebben we een overzicht samengesteld van de mogelijkheden voor duiken en snorkelen op Kreta. Veel nieuwe lokaties!

Kamperen in een olijfgaard: Kreta is een vakantie eiland bij uitstek. Zon, zee, cultuur, natuur, tradities en vriendelijke mensen zijn de voornaamste redenen waarom men op vakantie naar Kreta gaat. Het grootste deel van het jaar is het weer heerlijk om van het buitenleven te genieten. Over het algemeen kiest men ervoor om in een hotel of appartement te verblijven. Een kampeervakantie op Kreta is niet iets waar men aan denkt. Er zijn zelfs genoeg mensen die nog nooit gekampeerd hebben, omdat ze het waarschijnlijk niet leuk vinden. Voor deze mensen, maar zeker ook voor alle andere gasten, hebben we een leuke uitdaging, kamperen in een olijfgaard in Griekenland, Excursie: 2 dagen wandelen en slapen in onze olijfgaard. We beschikken over tenten van 2 tot 10 personen, hangmatten, slaapbedjes etc. In de avond verzorgen wij een BBQ in het olijfveld.

Kookvakantie op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 8 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Griekse keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Kijk op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie voor meer informatie! Ook op de kookdag voor Zorbas gasten maken we weer nieuwe verrassende gerechten.

Workshop bronsgieten: Op Kreta is een bronsgieterij waar vader en zoon nog op dezelfde manier als de oude Grieken het brons gieten. Het is mogelijk om hier een workshop te volgen en zelf iets te maken. Tijdens de workshop wordt gewerkt met Zamac (zilverkleurig mengsel) omdat dit sneller smelt en dus minder gevaarlijk is. De workshop duurt ongeveer 2-3 uur.

Onbekend Kreta excursie: Een verzamelpagina van onbekende gebieden op Kreta. Deze tour brengt u naar centraal Kreta, langs oude ambachten, kloosters, dorpjes, wijnfabriekjes, olijfoliefabrieken, pottenbakkerijen, etc. Elk seizoen op Kreta biedt verschillende ambachten en activiteiten. Er zijn zoveel mogelijkheden om onbekend Kreta te ontdekken, dat we elke dag wel een excursie kunnen organiseren.

Vakantiehuis huren: Ook komend jaar kunt u een prachtig, vrijstaand huis op een berg, in een olijfgaard huren. Dit huis is van alle gemakken voorzien. Natuurlijk kunt u ook kiezen om een week in alle rust door te brengen en een week bij Zorbas. Voor meer informatie, klik hier.

Ook op Zorbas zijn we bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In de appartementen van het derde blok zullen de ramen en deuren vervangen worden. Ook het woonhuis is compleet gerenoveerd zowel van binnen als van buiten. En natuurlijk zal heel Zorbas voorzien worden van een 2022-look!

Zoals gezegd zijn we druk bezig met het uitzetten van nieuwe excursies. Nieuwe wandelingen, maar ook nieuwe fietsroutes. In 2022 wordt nog een aantal extra elektrische mountainbikes aangeschaft zodat we meer fietsexcursies kunnen organiseren en met meer gasten op pad kunnen!

De nieuwe olijven zijn inmiddels geoogst! De kwaliteit van de olijven en de olie was fantastisch. Dus wilt u ook genieten van heerlijke extra virigin olijfolie, bestel uw blikken hier.

We houden u in 2022 op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vakantie op KretaVoor het huren van appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta kunt u bij ons het hele jaar door terecht.