Olijven persen in de fabriek op Kreta Griekenland: Olijven persen in de fabriek op Kreta: De olijven zijn geoogst, nu kan de olie worden geperst. Eerst hebben we alle blaadjes en takjes tussen de olijven verwijderd, maar er blijven altijd wel wat bladeren en takjes tussen de olijven zitten op weg naar de fabriek.  In de fabriek worden de zakken  (70 kilo) geopend en worden de olijven via een trechter op een lopende band gesorteerd. Daarna gaan de olijven door een compressor, die de laatste olijfbladeren weg haalt. De olijven worden gewassen en opgevangen om ze door de ontpitmachine te halen. De olijven worden daarna gemaald op een tempratuur van maximaal 64 graden. Het hele proces kunnen we in de machines volgen,  aan het eind ziet u de gifgroene olie verschijnen in de bassins.

Olijfolie webshop Kreta – Griekenland: Op Kreta worden de olijven nog steeds handmatig geoogst met traditionele methoden. Het persen van de olijven gebeurt volgens strikte regels om ervoor te zorgen dat het eindproduct, de olijfolie, van onberispelijke kwaliteit is. Op deze website kunt u meer lezen over de olijfolie uit Kreta. U kunt hier onder andere informatie vinden over hoe de olijfbomen worden geoogst en hoe de olijven worden geperst. Verder is er een webshop waar u olijfolie kunt bestellen.

consumption-of-olive-oil-crete consumptie-van-olijfolie-in-griekenlandOlive-presses-in-the-factory-on-Crete-greece Biologische-olijfolie-2016

Consumptie van de olijfolie: De kleur van de olie verandert nog, 5 tot 6 weken na het persen is de olijfolie klaar voor consumptie. We laten de olijfolie nu in het donker staan om langzaam op smaak en kleur te komen.

consumptie-van-olijfolie Qualität-des-Olivenöls-kretaBiologische-olijfolie-Kreta Olive-presses-in-the-factory-on-Crete

Kwaliteit van olijfolie uit Kreta: De kwaliteit van de olijfolie wordt bepaald door de zuurgraad. Hoe lager de zuurgraad is, hoe beter! Onze olie is 100% biologisch met een zuurgraad van 0,2%, dat is dus topkwaliteit! In de olijven fabrieken op Kreta zijn er ook bijna altijd test laboratoriums om de kwaliteit te controleren.

Verbrauch-von-Olivenöl Organic-olive-oilBio-Olivenöl-2016 Biologische-olijf-olie-uit-Kreta-Griekenland

Biologische olijfolie uit Kreta, Griekenland: Wat is biologische olijfolie? Dit is olijfolie gemaakt van olijven die zonder chemische bestrijdingsmiddelen gerijpt zijn. Er wordt dan ook geen kunstmest gebruikt. Vroeger gebruikte men ook wel ezelpoep! Veel olijffabrieken op Kreta hebben dan ook twee banden voor de olijven in de fabriek. De tweede band is voor de biologische olijven. De olijven worden dan ook getest of de teelt biologisch was.

consumption-of-olive-oil consumptie-van-olijfolie-in-kretakoffie-drinken-en-olijven koffie-en-olijven

Verkoop olijfolie uit Kreta: De olijf oogst is begonnen op Kreta! Overal in de dorpen zijn de mensen bezig met het oogsten van olijven. De olijf olie fabrieken draaien op volle toeren. Oost Kreta heeft veel olijven dit jaar, goed voor de Griekse economie en Kreta!

00-Quality-of-olive-oil consumption-of-olive-oil-greece Kwaliteit-van-olijfolie Kwaliteit-van-olijfolie-griekenland Kwaliteit-van-olijfolie-uit-kreta olijven verkoop op Kreta 2476  Organic-olive-oil-Crete Qualität-des-Olivenöls Qualität-des-Olivenöls-griechenland Qualität-des-Olivenöls-kretas Quality-of-olive-oil-crete-greece Verbrauch-von-Olivenöl-griechenland Verbrauch-von-Olivenöl-kreta olijven verkoop op Kreta 2496

Zorbas olijven: een film van de olijven oogst van het afgelopen jaar. Dit jaar hebben we veel meer bomen te doen.  Morgen ziet U meer over olijven oogsten op Kreta.

Biologische-olijf-olie-uit-Griekenland Biologische-olijf-olie-uit-Kreta   Bio-Olivenöl-aus-Kreta Bio-Olivenöl-aus-Kreta-Griechenland Bio-Olivenöl-Kreta-Griechenland koffie-bij-de-olijven-persen koffie-of-olijf Olijven-persen-in-de-fabriek-op-Kreta olijven-zakken-op-kreta Olivenpressen-in-der-Fabrik-auf-Kreta Olivenpressen-in-der-Fabrik-auf-Kreta-griechenland Organic-olive-oil-from-Crete Organic-olive-oil-from-Crete-Greece Der-Verkauf-von-Olivenöl-aus-Kreta

Olijven oogst op Kreta: De olijf oogst is begonnen op Kreta! Overal in de dorpen zijn de mensen bezig met het oogsten van olijven. De olijf olie fabrieken draaien op volle toeren. Oost Kreta heeft veel olijven dit jaar, goed voor de Griekse economie en Kreta!

Onbekend Kreta excursiesdeze tour brengt U naar centraal Kreta, langs oude ambachten, kloosters, dorpjes, wijn fabriekjes, olijfolie fabrieken, pottenbakkerijen etc