Ontdek Kreta:  Hoe kunt u het beste het echte Kreta ontdekken? Kreta is een afwisselend eiland, dat u op veel verschillende manieren kunt ontdekken. Of u nu een strandvakantie op Kreta wilt, of lekker wandelen, fietsen, varen, autorijden of Kreta wilt ontdekken met het openbaar vervoer, het kan allemaal. Op deze pagina krijgt u meer informatie op welke manieren u Kreta kunt ontdekken. Het is op dit moment winter op Kreta, dus vergeet niet dat de natuur er nu iets anders uitziet dan in het voorjaar, de zomer en het najaar.

000-gouces-koxari-crete-9810 000-Hariso-kreta-0046

Ontdek Kreta – Wandelpaden op Kreta, Koxari, Hariso & Voritsi: Deze wandeling is niet makkelijk te vinden, geheime weggetjes door olijfgaarden, dorpjes en langs een klooster. Deze wandeling wordt niet aangegeven met stippen of bordjes. We hebben regelmatig een mooi uitzicht over de zee. We wandelen door dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Klik verder voor in wandelpaden op Kreta pagina.

000-koxari-crete-9671 000-koxari-crete-9790

Wandelen op Kreta tips – foto’s maken op Kreta. 

Wandelen-in-Griekenland-reisadvies fotoworkshop-op-kreta-griekenland

Wandelen op Kreta tips: Hoe vroeger, hoe beter? Ongeveer 15-20 minuten voor zonsopgang heeft u prachtige uitzichten op Kreta. Net voor zonsopgang is het de mooiste tijd om foto’s te maken. In het oosten komen de kleuren langzaam tevoorschijn tegen de donkere hemel. In Midden-Kreta ziet u zowel Oost- als West-Kreta, beide richtingen hebben vroeg in de morgen een andere kleur. Zie de foto’s hieronder!

Wandelen-op-Kreta-reisadvies Wandelen-op-Kreta-advieshet eiland kreta griekenland 9414 het eiland kreta griekenland 9408Ontdek Kreta 2016-2017 Ontdek Kreta

Ontdek Kreta met de auto: De auto is het ideale vervoermiddel om Kreta te ontdekken. Wij hebben voor onze gasten autoroutes uitgezet, zodat u de mooiste plekken op Kreta ziet en de leukste autoroutes rijdt. Op deze manier delen wij met onze gasten de veelzijdigheid van Kreta. U kunt Kreta ontdekken met een huurauto met lange en kortere autoroutes en het is ook mogelijk om onderweg te overnachten. De routes zijn zo opgezet dat er voor iedereen iets te zien is op 1 dag. U kunt van van dorp naar dorp rijden, langs de kust, bij een leuke taverna eten, musea bezoeken of archeologische opgravingen bekijken. Een stukje rijden en gaan snorkelen in die mooie baai, of de auto even parkeren voor een mooie wandeling in de natuur.

U kunt een autorit ook combineren met een boottocht, dus autorijden en varen op 1 dag! We hebben alle routes zo uitgewerkt dat u niets hoeft te missen van dit mooie eiland. Alle routes zijn gemaakt met GPS. Als u op een smartphone het programma Motion-X downloadt, krijgt u van ons deze bijzondere routes. We hebben de routes ook op een geplastificeerde routebeschrijving (A4) staan. Op de andere kant van deze routebeschrijving vindt u een kaart met daarop alle aanwijzingen. U kunt een huurauto huren voor 1 dag, maar ook langer, bijvoorbeeld 1 week, dat kunt u zelf aangeven. De huurauto wordt afgeleverd bij uw appartement of op de luchthaven. Veel plezier met het ontdekken van Kreta met de auto!

Ontdek Kreta met de auto griekenland Ontdek Kreta met de auto

Ontdek Kreta te voet: Kreta ontdekken te voet, een geweldige manier om veel te zien van de natuur op Kreta! We beschikken over ongeveer 50 eigen wandelroutes. Deze routes zijn zorgvuldig uitgezet. We organiseren complete wandelweken op Kreta, maar u kunt ook gewoon eens een makkelijke wandeling maken tijdens uw vakantie op Kreta. Het is mogelijk naar verschillende accommodaties te wandelen langs de kust van Kreta en door de bergen. Hierbij overnacht u op verschillende locaties. Of gaat u liever individueel wandelen? Voor de individuele wandelaar hebben we Motion-X wandelroutes gemaakt. U kunt ook eventueel de Garmin GPS gebruiken. We horen  vaak van mensen die individueel gewandeld hebben, dat ze het met ons toch leuker vinden… We hebben natuurlijk wel een leuk verhaal bij elke wandeling, voor wie geïnteresseerd is! We vertellen u onderweg veel over de  natuur, geschiedenis, cultuur en archeologie op Kreta. Veel wandelplezier op Kreta!

Ontdek Kreta te voet 2016 Ontdek Kreta te voet griekenland

Ontdek Kreta met de fiets: Veel mensen denken dat Kreta niet geschikt is om te fietsen! Dat is een misverstand, vooral voor mountainbikers die off-road willen fietsen, is Kreta een paradijs. Als u liever op een doorgaande weg van dorp naar dorp fietst, kan dat natuurlijk ook. We hebben GPS routes van 20 tot 80 kilometer per dag, zware en makkelijkere routes. Een perfect GPS programma voor op de fiets is Motion-X. Een fiets huren op Kreta is niet moeilijk. Maar om de juiste fiets voor u te regelen, weten we liever op voorhand wat uw voorkeur is. We kunnen ook altijd met u mee gaan naar de fietsenverhuur om de juiste fiets voor u uit te zoeken.

U kunt zelf een GPS beugel voor op het stuur, fiets kleding en een helm meenemen. Als u gebruik maakt van fietsschoenen, neem dan uw eigen trappers mee! Nergens op een eiland zijn er zoveel fiets mogelijkheden als op Kreta. Een enorm aanbod van asfalt tot de vele off-road tracks!

Ontdek Kreta met de fiets 2016 Ontdek Kreta met de fiets

Ontdek Kreta met de boot: Vanuit elke plaats lang de kust van Kreta kunt u wel een bootreisje maken! Er zijn veel boottrips op Kreta die u naar een klein eiland voor de kust brengen of naar een ander plaatsje. Vaak is het een combinatie van langs de kust varen en bij een haventje aanmeren. U kunt onderweg zwemmen en snorkelen. U kunt ook mee gaan vissen op een vissersboot. Heeft u meer vragen over boot trips op Kreta, mail ons gerust!

Ontdek Kreta met de boot 2016 Ontdek Kreta met de boot

Ontdek Kreta met het openbaar vervoer: De lokale bus is een prima transportmiddel op Kreta. In de zomer staat u nooit langer dan een half uur bij een bushalte. De meeste grotere plaatsen op het eiland zijn bereikbaar per bus. Elk dorp heeft wel een busstop. Het openbaar vervoer op Kreta beschikt over luxe grote touringcars met airco, waar u voor weinig geld gebruik van kunt maken! U kunt de hoofdstad van Kreta, Heraklion, ontdekken met een “ Hop on- Hop off” bus. Deze bus in Heraklion heeft een leuke stadstour en krijgt u een goed idee hoe de stad in elkaar steekt, zodat u er daarna ook heerlijk doorheen kunt wandelen. Heraklion is per bus ook erg makkelijk bereikbaar. Of u nu van Zuid- naar Noord-Kreta gaat of van Oost naar West, er rijdt altijd wel een bus op Kreta.

Ontdek Kreta met het openbaar vervoer 2016 Ontdek Kreta met het openbaar vervoer

Ontdek Kreta op het strand: Er zijn stranden genoeg op Kreta! Mooie afgelegen baaien met een helderblauwe zee of stranden waar u een parasol en strandstoel kunt huren. Een strandstoel huren op Kreta is nooit duur, soms is een strandstoel gratis als u een drankje besteld bij het nabij gelegen restaurant of bar. Vergeet niet om  U goed in te smeren op het strand, de zon is hier fel!

Ontdek Kreta op het strand Ontdek Kreta op het strand 2016

Ontdek Kreta met de scooter of motor: We beginnen  eerst met een waarschuwing! De wegen op Kreta zijn anders dan in Noord-Europa. Als er in een bocht wat steentjes liggen of als het na een hete zomer net heeft geregend, kunt u zo onderuit gaan! Pas ook vroeg in de morgen op als u de bergen ingaat, vanwege de dauw! Wij hebben voor onze gasten scooter- en motorroutes uitgezet om zoveel mogelijk van Kreta te kunnen zien. U kunt Kreta ontdekken met de scooter of motor met lange en kortere routes, het is ook mogelijk om onderweg te overnachten. De routes zijn zo opgezet dat er voor iedereen iets te zien is op 1 dag. U kunt van  dorp naar dorp rijden, langs de kust, bij een leuke taverne eten, musea bezoeken of archeologische opgravingen bekijken.

Een stukje rijden en gaan snorkelen in die mooie baai, of de scooter of motor even parkeren voor een mooie wandeling in de natuur. U kunt een rit ook combineren met een boottocht. We hebben alle routes zo uitgewerkt dat u niets hoeft te missen op dit mooie eiland. Alle routes zijn gemaakt met GPS. Als u op een smartphone het programma Motion-X downloadt,  krijgt u van ons deze bijzondere routes. We hebben de routes ook op een geplastificeerde routebeschrijving (A4) staan. Op de andere kant van deze routebeschrijving vindt u een kaart met alle aanwijzingen erop. U kunt een scooter of motor huren voor 1 dag, maar ook langer, bijvoorbeeld een week, dat kunt u zelf aangeven. De scooter of motor wordt afgeleverd bij uw appartement.

Ontdek Kreta met de scooter of motor 2016 Ontdek Kreta met de scooter of motor

Ontdek Kreta vakanties overzicht pagina: Op deze pagina begint eigenlijk het ontdekken van Kreta, we geven u hier een uitvoerig overzicht van alle mogelijkheden die er zijn om Kreta te ontdekken. Accommodaties, excursies, uitstapjes etc. U kunt via de links gewoon doorklikken naar de pagina die uw interesse heeft. Ook kunt u doorklikken naar ons dagelijkse nieuwspagina, hier plaatsen we artikels en foto’s over vakanties naar Kreta. We proberen op de pagina een overzicht te geven van alle reizen en uitstapjes die mogelijk zijn op Kreta. Veel kijk plezier op de website!