Pasen op Kreta Griekenland: Pasen is het grootse feest in Griekenland. Dit jaar is het Grieks Orthodox Pasen op 28 april 2019. Zaterdag voor Pasen op Kreta: Om 23.15 uur lopen we vanuit de appartementen naar de grote kerk in Kokkini Hani voor de paasviering. Middernacht wordt er een Judas pop verbrand bij de grote kerk in Kokkini. Er is altijd veel vuurwerk en het hele dorp is aanwezig om het paasfeest in te luiden. Dit is een heel speciale gebeurtenis.

Tijdens de paasdagen koken wij op Zorbas Island gezamenlijk met onze gasten. U bent van harte welkom op Kreta om Grieks Pasen te vieren.

Grieks Pasen

Eerste Paasdag op Kreta: de traditie van de Eerste Paasdag is nog steeds leuk. Vroeg in de ochtend wordt het lam aan het spit gebonden en het hout aangestoken. Het is een hele klus om een lam goed aan het spit te krijgen. Het lam moet minstens 6 uur draaien. Dus gaat het paaslam al om 8 uur ’s ochtends boven het vuur. In de middag gaat de familie aan tafel, overal klinkt dan gezellige Kretenzer muziek en dat doen we op maandag nog een keer.