Reizen door Kreta Griekenland: Veel tradities en gewoontes in Griekenland zijn ontstaan door het Grieks-Orthodoxe geloof. Ook op Kreta zijn tradities en gewoontes een leidraad voor het dagelijks leven. In de bergen van Kreta leven de mensen nog echt volgens de traditie. De tradities en gewoontes van de Griekse eilanden verschillen wel en daarom is het leuk om de lokale bevolking van Kreta te ontmoeten. Wij leggen u graag uit hoe mensen op het Griekse eiland Kreta leven en laten u een aantal bergdorpen zien, waar u meer over de cultuur kunt leren. Kreta is een populaire vakantiebestemming, maar is veel meer dan alleen maar zon, zee en lekker eten.

Juni vakantie: De weergoden zijn ons goed gezind, want in de vakantie op Kreta is het prachtig weer. Vorige week kon een groot deel van West-Europa ook genieten van zomers weer, maar helaas is het daar weer voorbij.  Op Kreta schijnt de zon volop en de temperatuur is al ruim de 20 graden gepasseerd. Het is al heerlijk weer om op het strand te liggen, maar ook om deel te nemen aan buitenactiviteiten in de meivakantie.

Meivakantie: De weergoden zijn ons goed gezind, want in de meivakantie op Kreta is het prachtig weer. Vorige week kon een groot deel van West-Europa ook genieten van zomers weer, maar helaas is het daar weer voorbij.  Op Kreta schijnt de zon volop en de temperatuur is al ruim de 20 graden gepasseerd. Het is al heerlijk weer om op het strand te liggen, maar ook om deel te nemen aan buitenactiviteiten in de meivakantie.

Maandag is een prachtige dag om de week actief te beginnen in de jungleachtige natuur van Kreta. Niet heel ver van de accommodatie ligt er tussen de bergen een prachtig stuk verwilderde natuur verstopt en er stroomt ook water. Daardoor noemen we dit een tocht door de jungle van Kreta. Deze wandeling is niet moeilijk en er is veel schaduw.

Cultuur: Zon, zee en strand in de meivakantie is natuurlijk heerlijk, maar het is ook leuk om wat meer te leren over het Griekse eiland. In het bergachtige landschap zijn veel kleine dorpjes waar traditie en oude ambachten nog steeds erg belangrijk zijn. Het is een wereld die niet te vergelijken is met de toeristische badplaatsen. Daarom organiseren we op woensdag de excursie onbekend Kreta, waar we laten zien hoe het leven is in de dorpen, de tradities en cultuur van Kreta.

Voor de zoektocht naar leuke uitjes in de meivakantie, kunnen wij u veel tips geven. Op Kreta is er meer dan genoeg te doen en het weer is perfect voor buitenactiviteiten. Of u nu graag actief in de buitenlucht wilt zijn of liever luiert in de zon, het kan allemaal op het Griekse eiland. Wij organiseren in de meivakantie op Kreta voor het hele gezin leuke

Vakantie op Kreta: Veel mensen willen tijdens hun vakantie naar Griekenland het land en de bevolking leren kennen. Uw accommodatie aan de kust bevindt zich in een gebied, wat vooral geschikt is om het de toeristen zo comfortabel mogelijk te maken. Maar veel meer dan de gastvrijheid van de Griekse bevolking krijgt u hier niet mee. Daarom is het leuk om eens naar de binnenlanden van Kreta te gaan. Met onze excursie onbekend Kreta brengen we u naar plekken waar u zelf niet snel komt en leert over de Kretenzische cultuur.