Reizen Kreta Griekenland: Kreta bestaat uit veel bergdorpen. Het eiland is 260 kilometer lang, 68 kilometer breed en het smalste stuk is 12 kilometer. Het is een eiland dat u nooit tijdens één vakantie even kunt bekijken. Kreta biedt naast prachtige stranden, een imposant achterland, met veel natuur, cultuur en traditionele gebruiken.

Reizen Kreta Griekenland: Deze tour gaat via leuke dorpjes naar een prachtig uitzicht bij een oude kerk. Hiervandaan ziet u het eiland Dia liggen. Dia heeft de vorm van een krokodil, het eiland is 7 kilometer lang en heeft een geweldig panorama. Via een landweg rijden we naar de pottenbakkerij. We gaan hier zelf potten maken en de pottenbakker laat ons deze oude Kretenzer ambacht zien. In de tijden van Knossos, Festos, Zakros en Malia werden deze aardewerken potten ook al zo gemaakt. De pottenbakker maakt nog steeds potten zoals ze nu in het archeologisch museum in Heraklion zijn terug te vinden.

Toeren door Kreta & landkaart: Veel landelijke excursies op Kreta kunt u zelf met een GPS rijden of we gaan met u mee. We laten onze gasten graag het echte Kreta zien. We hebben meer dan 20 verschillende routes, dichtbij en verder weg. Als u een huurauto heeft, kunnen we samen met u alle mogelijke routes doornemen. U kunt van ons ook een GPS lenen of een geheugenkaart meenemen. Wij gebruiken zelf vaak een GPS van Garmin, Etrex en Dakota. Voor de smartphone hebben we ook een mooi programma voor de routes: Motion-X. Deze app werkt heel goed op een Apple Iphone. We hebben ook landkaarten met leuke routes op Kreta. Alle routes zijn geschikt voor auto, motor, scooter, quad en fiets.

Onbekend Kreta excursies: Een verzamelpagina van onbekende gebieden op Kreta. Met de auto of op de fiets: al deze tours zijn zelfstandig te doen met onze routekaarten of GPS coördinaten. Een verzameling van excursies die in geen enkel hokje passen: olijven oogsten op Kreta, kaas maken op Kreta, geiten melken, Griekse muziek workshops en wat dacht u van een dag Grieks koken?

Vakantie Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Dit is het juiste adres voor familie-appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa, Griekenland.