Richtis kloof Kreta: In het oostelijke deel van Kreta zijn er behalve de E4 wandelroute meerdere mooie wandelroutes en kloven te vinden om door te wandelen. Een van de mooiste kleine kloven van Oost-Kreta is de Richtis kloof. Deze kloof is niet ver van de stad Sitia vandaan. De kloof begint bij het dorpje Exo Mouliana, bij de stenen boogbrug Lachanas uit de 19de eeuw. De route door de Richtis kloof volgt de beek en komt uit bij een strand met kiezelstenen.

Door de Richtis kloof stroomt het hele jaar een beek, die in het midden van de kloof ruim 15 meter naar beneden valt. Bij deze Richtis waterval is het heerlijk om even pauze te nemen en te genieten van de prachtig natuur met het geluid van kletterend water op de achtergrond. Het water bij de waterval nodigt uit om erin te springen, maar is wel koud. Tijdens het wandelen door de kloof moet hier en daar de beek overgestoken worden via stenen. Soms is het een kleine uitdaging om de voeten droog te houden. De natuur zorgt soms voor de nodige obstakels en er liggen losse stenen op de route, dus u moet wel uitkijken waar u loopt.

Kloof wandelen in Griekenland: Een natuurwandeling op Kreta zal voor velen een aangename verrassing zijn. Op veel plekken lijkt de natuur alleen maar droog en rotsachtig te zijn, maar er zijn genoeg delen van het eiland waar het groen is en veel bloemen bloeien. Overal op het eiland zijn ook heerlijk geurende kruiden te vinden. De veelzijdige natuur van het Griekse eiland biedt ieder jaargetijde weer een ander beeld.