Sneeuw op Kreta: De kranten staan er vol mee: sneeuw op Kreta en de Griekse eilanden! Sommige kranten schrijven dat de bewoners van Kreta nog nooit sneeuw hebben gezien, maar dat is niet waar. Er valt hoog in de bergen elk jaar sneeuw. Nu is er ook in de lagergelegen gebieden sneeuw gevallen. Delen van Kreta en Griekse eilanden hebben nu sneeuw tot 100-150 meter boven zeeniveau. Dit is wel uniek, elke 10 jaar valt er weleens sneeuw in deze omgeving. Zelfs stranden hadden even laagje sneeuw.

Sneeuw op Kreta (Griekenland): Telegraaf schrijft Kreta verrast door sneeuw… Tja… In de bergen valt elk jaar sneeuw dat is normaal. Maar vandaag ook aan de kust en op hoogtes van 100-150 meter, dat is wel uniek… Hoop dat de olijven okay blijven. Groetjes uit een wit Kreta.

Komend voorjaar op Kreta: De sneeuw heeft ook een positieve invloed op de natuur op Kreta. De natuur zal tot ver in juni groen blijven met een overvloed aan bloemen en planten!

Hoelang blijft de sneeuw liggen op Kreta? In de lagergelegen gebieden zal de sneeuw vandaag alweer verdwenen zijn. De hoogste bergen tot 2.456 meter hebben sneeuw tot ver in de zomer maanden. Het is altijd leuk om vanaf een strand te zien dat er hoog in de bergen nog sneeuw ligt. Vorig jaar was de sneeuw op dePsiloritis berg eind mei gesmolten, dat zou nu weleens een maand later kunnen zijn, of langer.

Vorige winter op Kreta: Vorig jaar was het weer tegenovergesteld; er lag toen alleen sneeuw op de 3 hoogste bergtoppen van Kreta. Dat is nu wel anders.

Sneeuw wandelen op Kreta: Het is erg mooi om nu te wandelen in de heuvels van Kreta. De olijfgaarden zijn vol met sneeuw.

 januari 2017: Sneeuw op Kreta – sneeuw verrast Kreta – Sneeuw in Griekenland – sneeuw verrast Griekse eilanden – sneeuw verrast Griekenland – sneeuwval op Kreta – sneeuwval op Griekse eilanden – De Sneeuw is weer weg

Januari 2017: Sneeuw op Kreta – sneeuw verrast Kreta – Sneeuw in Griekenland – sneeuw verrast Griekse eilanden – sneeuw verrast Griekenland – sneeuwval op Kreta – sneeuwval op Griekse eilanden – Sneeuw Griekse eilanden – Sneeuw in Heraklion Kreta

Wintervakanties naar Kreta Griekenland: Een wintervakantie op Kreta is misschien niet uw eerste gedachte, maar Kreta heeft ook in de winter zeer veel te bieden.

Vakantie Kreta Griekenland: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Dit is het juiste adres voor familie-appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa, Griekenland.