Vakantie Griekenland tips: Kreta is 260 kilometer lang, 60 kilometer op zijn breedst en 12 kilometer op zijn smalst (bij Ierapetra). De oppervlakte van Kreta is 8336 vierkante kilometer. Kreta heeft een mediterraan klimaat: hete, droge zomers en een natte winter met regelmatig zon, een soort Noord-Europese zomer. De kustlijn van Kreta is 1050 kilometer lang (omtrek inclusief alle baaien).

De hoogste berg op Kreta is de Ida in het Psiloritis gebergte. Kreta bestaat uit drie bergketens: Psiloritis 2456 meter, Lefka Ori 2452 meter, Oros Dikti 2148 meter. En daarnaast bestaan er nog vele kleinere bergketens op Kreta.

Vakantie Griekenland tips – Vakantie Griekenland – Griekenland reisadvies – grootste eiland van Griekenland  – Griekse eilanden reisadvies

Griekenland reisadvies en omschrijving: Kreta is het meest zuidelijke en grootste eiland van Griekenland en heeft een Middellandse Zeeklimaat. Kreta is dusdanig groot dat er voor ieder wat wils te vinden is. Het eiland is verdeeld in vier provincies: Chania, Rethymnon, Heraklion en Lassithi. De meest westelijke provincie is Chania. Een prachtige provincie met bekende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Samaria kloof, de stad Chania, de mooie stranden Balos en Elafonisi. Reizend in oostelijke richting volgt de provincie Rethymnon, waarvan zeker de stad Rethymnon de moeite van het bezoeken waard is. Het zijn vooral de pittoreske Venetiaanse haven en het oude Turkse stadsdeel wat de meeste bezoekers aantrekt.

Seizoenen op Kreta: Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende seizoenen op Kreta. Voorjaar op Kreta is een bloemenzee, de zomermaanden op Kreta is meer dan alleen zon & strand, in het najaar op Kreta kunt u heerlijk na-zomeren. De winter op Kreta is perfect om het eiland nog meer te ontdekken. Kreta ligt zo zuidelijk, dat het vaak wordt verward met andere Griekse eilanden, maar u kunt hier 365 dagen per jaar op vakantie.

Vakantie Griekenland: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Dit is het juiste adres voor familie-appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa, Griekenland.