Vakantie in Griekenland: Griekenland is een geweldig veelzijdig vakantieland: zon, zee, stranden, bergen, geschiedenis, gastvrijheid en heerlijk Grieks eten. Vakantie in Griekenland is genieten voor iedereen. Of u nu rust zoekt of levendigheid, er is voldoende keuze voor iedereen. Het is ook nog een betaalbaar vakantieland. Heerlijk genieten van de Griekse keuken in een taverne aan een idyllisch haventje of wandelen in de hoge bergen, Griekenland is genieten. Geen wonder dat veel mensen kiezen voor een vakantie in Griekenland.

Vakantie in Griekenland: Al jarenlang gaan er veel mensen op vakantie naar Griekenland. Voor de meeste vakantiegangers staan zon, zee en strand bovenaan op het wensenlijstje, maar Griekenland biedt nog veel meer dan dat. Het is een land met indrukwekkende kustlijnen, een traditionele cultuur, prachtige stranden, vriendelijke mensen, heerlijk eten en een rijke geschiedenis. Griekenland is een veelzijdig en sfeervol land in het zuiden van Europa met verschillende mogelijkheden voor zowel een rustige als een avontuurlijke vakantie. Maar juist omdat het land zoveel te bieden heeft, is het lastig om een vakantiebestemming in Griekenland te vinden die het beste bij u en uw reisgezelschap past. Daar willen we u graag mee helpen. Wij snappen dat iedereen een eigen wensenlijst voor de vakantie heeft en daar houden we rekening mee.

Waar in Griekenland op vakantie: Griekenland bestaat voor een groot deel uit eilanden die verspreid liggen in de azuurblauwe zee. Kreta is het grootste van de Griekse eilanden en veel toeristen weten dit eiland in de Middellandse Zee wel te vinden. Veel mensen gaan naar Kreta om te genieten van de zon en af en toe eens een uitstapje te maken in de bergen of om wat cultuur op te snuiven. Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar een groot deel van Kreta is nog niet ontdekt door het toerisme. Dat het authentieke Kreta nog echt bestaat, laten we iedere week onze gasten zien. We organiseren bijvoorbeeld meerdere wandelingen per week naar onbekende gebieden op Kreta, want wie wandelt ziet meer. Ook laten we onze gasten iedere week de prachtige onderwaterwereld van Kreta bewonderen. En dan zijn er nog andere uitstapjes en activiteiten die u meer van het prachtige eiland laten zien.

15 juni 2019: Vakanties in Griekenland met excursies

4 juni 2019 snorkelen in Griekenland

2019-06-03 boot en wandelen op Kreta

Zorbas Kreta – 29 mei 2019

24 mei 2019 koken op Kreta

23 mei 2019 Snorkelen op Kreta tijdens de vakantie

21 mei 2019 onbekend Griekenland op Kreta

Vakantie in Griekenland (Kreta): Het zuidelijkste eiland van Griekenland is Kreta, een groot eiland waar veel te doen is tijdens uw vakantie in Griekenland. Kreta is een lang eiland, 268 kilometer van oost naar west en van noord naar zuid 70 kilometer tot op het smalste gedeelte van 12 kilometer. Noord Kreta heeft veel mooie zandstranden, in Zuid Kreta zijn er veel kiezel strandjes en baaien met ruige kliffen.

Vakantie in Griekenland (de Griekse eilanden): Er is voldoende keuze voor een vakantie op de Griekse eilanden. Er zijn 6.000 eilanden in Griekenland, waarvan er 237 eilanden bewoond zijn. Hier zijn ook kleinere eilanden bij inbegrepen. Het Griekse vasteland ligt om de eilanden heen, het is uitgestrekt land. De bekendste Griekse eilanden zijn: Kreta, Rhodos, Kos, Karpathos, Corfu, Lefkas, Zakynthos, Kefolonia, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Patmos, Samos, Lesbos, Chios, Thassos, Skiatos en het schiereiland Peloponnesos. De eilanden zijn vaak goed bereikbaar per vliegtuig en per boot. De havens naar de eilanden zijn Piraeus (Athene), Heraklion (Kreta) en Thessaloníki.

Wandelroutes op Kreta: Dit jaar hebben we al 10 nieuwe wandelingen uitgezet op Kreta. Elke week zijn we onderweg om nieuwe wandelroutes te ontdekken. In het uitzetten van een nieuwe wandeling gaat veel tijd zitten. Alle wandelingen moeten verschillende elementen bevatten: natuur, cultuur, geschiedenis en flora & fauna. We kunnen wel alvast verklappen dat we geweldige wandelroutes hebben uitgezet voor meerdaagse wandelingen op Kreta. 

Kreta heeft een mild klimaat en is eigenlijk het hele jaar door te bezoeken voor een leuke vakantie. (Zuid – oost Griekenland)

Vakantie in Griekenland – zuidelijkste eiland van Griekenland – Kreta – de Griekse eilanden – 6.000 eilanden in Griekenland – Griekse vastenland – Peloponnesos – Rhodos – Kos – Karpathos – Corfu – Lefkas – Zakynthos, Kefolonia – Santorini – Paros – Naxos – Mykonos – Patmos – Samos – Lesbos – Chios –  Thassos – Skiatos – actieve vakantie in Griekenland

Vakantie in Griekenland: Op deze pagina geven we een overzicht voor een actieve vakantie in Griekenland (Kreta) van verblijf tot uitstapje.