Vakantie in Griekenland: Griekenland is een geweldig veelzijdig vakantieland: zon, zee, stranden, bergen, geschiedenis, gastvrijheid en heerlijk Grieks eten. Vakantie in Griekenland is genieten voor iedereen. Of u nu rust zoekt of levendigheid, er is voldoende keuze voor iedereen. Het is ook nog een betaalbaar vakantieland. Heerlijk genieten van de Griekse keuken in een taverne aan een idyllisch haventje of wandelen in de hoge bergen, Griekenland is genieten. Geen wonder dat veel mensen kiezen voor een vakantie in Griekenland.

15 juni 2019: Vakanties in Griekenland met excursies

4 juni 2019 snorkelen in Griekenland

2019-06-03 boot en wandelen op Kreta

Zorbas Kreta – 29 mei 2019

24 mei 2019 koken op Kreta

23 mei 2019 Snorkelen op Kreta tijdens de vakantie

21 mei 2019 onbekend Griekenland op Kreta

Vakantie in Griekenland (Kreta): Het zuidelijkste eiland van Griekenland is Kreta, een groot eiland waar veel te doen is tijdens uw vakantie in Griekenland. Kreta is een lang eiland, 268 kilometer van oost naar west en van noord naar zuid 70 kilometer tot op het smalste gedeelte van 12 kilometer. Noord Kreta heeft veel mooie zandstranden, in Zuid Kreta zijn er veel kiezel strandjes en baaien met ruige kliffen.

Vakantie in Griekenland (de Griekse eilanden): Er is voldoende keuze voor een vakantie op de Griekse eilanden. Er zijn 6.000 eilanden in Griekenland, waarvan er 237 eilanden bewoond zijn. Hier zijn ook kleinere eilanden bij inbegrepen. Het Griekse vasteland ligt om de eilanden heen, het is uitgestrekt land. De bekendste Griekse eilanden zijn: Kreta, Rhodos, Kos, Karpathos, Corfu, Lefkas, Zakynthos, Kefolonia, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Patmos, Samos, Lesbos, Chios, Thassos, Skiatos en het schiereiland Peloponnesos. De eilanden zijn vaak goed bereikbaar per vliegtuig en per boot. De havens naar de eilanden zijn Piraeus (Athene), Heraklion (Kreta) en Thessaloníki.

Wandelroutes op Kreta: Dit jaar hebben we al 10 nieuwe wandelingen uitgezet op Kreta. Elke week zijn we onderweg om nieuwe wandelroutes te ontdekken. In het uitzetten van een nieuwe wandeling gaat veel tijd zitten. Alle wandelingen moeten verschillende elementen bevatten: natuur, cultuur, geschiedenis en flora & fauna. We kunnen wel alvast verklappen dat we geweldige wandelroutes hebben uitgezet voor meerdaagse wandelingen op Kreta. 

Kreta heeft een mild klimaat en is eigenlijk het hele jaar door te bezoeken voor een leuke vakantie. (Zuid – oost Griekenland)

Vakantie in Griekenland – zuidelijkste eiland van Griekenland – Kreta – de Griekse eilanden – 6.000 eilanden in Griekenland – Griekse vastenland – Peloponnesos – Rhodos – Kos – Karpathos – Corfu – Lefkas – Zakynthos, Kefolonia – Santorini – Paros – Naxos – Mykonos – Patmos – Samos – Lesbos – Chios –  Thassos – Skiatos – actieve vakantie in Griekenland

Vakantie in Griekenland: Op deze pagina geven we een overzicht voor een actieve vakantie in Griekenland (Kreta) van verblijf tot uitstapje.