Vakantie op Kreta in november: Heeft u behoefte aan zekerheid in deze bizarre tijden? Helaas kunnen wij geen duidelijkheid geven over wanneer de wereld weer ‘normaal’ is. Maar wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat Zorbas het toeristenseizoen verlengt en in de maand november open is voor een novembervakantie op Kreta. Dus wilt u iets om naar uit te kijken? Boek dan nu uw novembervakantie bij Zorbas!

Een van de mooiste najaarsmaanden

De maand november is doorgaans nog een erg mooie maand voor een vakantie. Omdat er minder toeristen zijn, kunnen wij u een andere kant van Kreta laten zien. November is een van de mooiste najaarsmaanden op Kreta. Met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 18-22 graden is het nog aangenaam warm. De zee is nog lekker met een temperatuur van zo’n 24 graden. Een dagje strand of zwembad is dan nog zeker mogelijk! Maar neem zeker een regenjas mee, want er kan een bui vallen.

Dus mocht u nog even weg willen voordat de donkere maanden beginnen en lekker buiten willen zijn, boek dan uw novembervakantie op Kreta!

Welke unieke activiteiten zijn er te doen op Kreta in november?

Ook in november kunt u nog volop buiten zijn en activiteiten ondernemen. Omdat het dan rustiger is, kunt u andere dingen zien dan tijdens het hoogseizoen. Wat dacht u van het volgende:

Bezoek aan een rakistokerij: Raki is volksdrank nummer 1 op Kreta en elk dorp heeft wel een stokerij. Na het persen van de druiven worden de resten naar een stokerij gebracht. Na 6-8 weken gisten in vaten worden de resten in een ketel gedaan en gestookt, waarna de raki ontstaat. De eigenaar van de stokerij legt het proces uit en laat de drank graag proeven.

Workshop bronsgieten: Op Kreta is een bronsgieterij waar vader en zoon nog op dezelfde manier als de oude Grieken het brons gieten. Het is mogelijk om hier een workshop te volgen en zelf iets te maken.

Bezoek aan een pottenbakkerij: Omdat er in november minder toeristen op het eiland zijn, is een bezoek aan een pottenbakkerij zeker de moeite waard. De pottenbakkers hebben nu meer tijd om hun ambacht aan u te laten zien en misschien kunt u zelf een poging wagen. U zult zien dat pottenbakken nog niet zo eenvoudig is als de pottenbakker u doet geloven.

Olijfoogst op Kreta: In de 3e week van november vindt de olijfoogst plaats en u kunt daarbij helpen! De olijven worden op de klassieke manier handmatig geoogst. Gedurende 2-3 dagen kunt u helpen in de olijfgaard. Het hele proces wordt gevolgd, van oogst tot aan persing. We bezoeken meerdere olijffabrieken om het proces van persen te bekijken. Ook organiseren we een wandeling tussen de olijfgaarden om te zien hoe de Kretenzers bezig zijn met de oogst. Gedurende deze dagen kunt u in de olijfgaard overnachten in een hangmat tussen de olijfbomen, in een tentje of in de bungalowtent. Als u liever op Zorbas slaapt, dan kan dat. ’s Avonds kunnen de ervaringen gedeeld worden bij een kampvuur in de olijfgaard. De oogst wordt afgesloten met het oogstfeest: een gezellige avond in het dorp om de oogst te vieren en terug te kijken op deze prachtige ervaring. Voor meer informatie over olijfolie, zie: www.olijfolie.store

Natuurlijk kunt u, net als in ieder ander seizoen, aan de volgende activiteiten deelnemen:

Fietsen op een MTB of elektrisch mountainbike: Op een fiets kunt u Kreta op een andere manier zien. Fietsen tussen de dorpen en door de prachtige natuur.

Snorkelen: November is doorgaans een windstille maand, dus een prachtige maand om de onderwaterwereld te bewonderen. Daarbij is de zee na een lange zomer nog heerlijk qua temperatuur.

Onbekend Kreta: In tegenstelling tot het hoogseizoen is Kreta nu een stuk groener. De bomen hebben prachtige kleuren en sinaasappels, citroenen, granaatappels, walnoten en wilde kastanjes hangen volop in de bomen. U bezoekt authentieke dorpen, kloosters, kafeneions (koffiehuizen op Kreta), mooie natuur en oude ambachten.

Kamperen in de olijfgaard: Een 2-daagse excursie waarbij we in de omgeving van de olijfgaard wandelen en daar overnachten in een hangmat tussen de olijfbomen, in een tentje of in de bungalowtent.

1-2 daagse kookworkshop: Onder leiding van de kokkin kan er tijdens een langere workshop dieper ingegaan worden op verschillende recepten en kan er geproefd worden van de uitgebreide Griekse keuken. Tijdens het koken proeft u een aantal lokale wijnen.

Wandelingen: Met de aangename temperatuur leent november zich uitstekend voor verschillende wandelingen. Het eiland oogt weer wat groener dan in het hoogseizoen. Houd wel rekening met een mogelijke regenbui.

Auto huren: Mocht u zelf Kreta willen ontdekken, kunt u makkelijk een auto huren. Met de beschrijvingen van verschillende routes ziet u een andere kant van Kreta zonder te verdwalen.

Reismogelijkheden naar Kreta

Ook in november zijn er nog enkele mogelijkheden om rechtstreeks naar Kreta te vliegen. Maar met een overstap in Athene is het eiland nog goed te bereiken.

Boeken?

Als u nu denkt: een novembervakantie op Kreta is echt wat voor mij, neem dan contact met ons op via zorbasisland@gmail.com om de mogelijkheden te bespreken.

Dagelijks nieuws en foto’s uit KretaOp onze “Kreta vandaag” pagina ziet u dagelijks nieuwe foto’s en een overzicht van alle foto’s van de laatste maanden. Bedenk wel als u in de winter onze pagina “Kreta vandaag” bezoekt, het er natuurlijk weer anders uitziet dan in de zomer. Appartementen accommodaties Kreta Griekenland werken we dagelijks bij op deze pagina.