Vakantie overzicht in de maand april op Kreta Griekenland: Op vakantie naar onbekend Griekenland: Regelmatig organiseren wij een excursie naar onbekend Kreta. Kreta zelf is niet echt onbekend, dus wat bedoelen we hier eigenlijk mee? Voor ons is het begrip onbekend Kreta heel ruim in te vullen; we willen u met deze excursie het eiland vanuit een ander oogpunt laten zien, het deel wat voor u onbekend is. De ervaring die wij de vele jaren wonend hier op het eiland hebben opgedaan, delen we graag met u. Veel mensen denken dat op Kreta allemaal om het toerisme draait, maar dat is zeker niet zo. Juist met deze excursie kunnen wij u laten zien, dat Kreta veel meer te bieden heeft dan zon, zee en strand.

Tsoutsouros  wandelen Kreta – Tsoutsouros zuid Kreta – Tsoutsouros vakanties op Kreta – Tsoutsouros zuid Kreta

Olijfolie kooklessen in Griekenland: Wij hebben veel recepten uit de Griekse keuken, die wij graag met onze gasten delen. Tijdens uw vakantie op Kreta kunt u Grieks leren koken. Onze kok laat u dan zien hoe eenvoudig het is om een smaakvolle gezonde maaltijd op tafel te zetten. U kunt ervoor kiezen om een dag met ons ergens in de bergen te gaan koken. Maar u kunt er ook voor kiezen om een workshop koken op Kreta van meerdere dagen te volgen. De kooklessen zijn de buitenlucht, want het is tenslotte vakantie.

Vakanties in Griekenland: In deze tijd van het jaar zijn veel mensen op zoek naar een leuke vakantie. Vakantiereizen naar Griekenland zijn nog altijd heel populair. Dit is niet zonder reden, want velen willen zon in de vakantie. Bovendien is Griekenland heel veelzijdig en kan iedereen wel iets vinden om te doen. Misschien zoekt u naar archeologische opgravingen, een bergachtig landschap, mooie natuur of wilt u gewoon een zonvakantie naar Griekenland. Als u informatie voor vakanties naar Griekenland zoekt, helpen wij u graag een stap verder. (vakanties op maat in Griekenland)

Tijdens deze excursie gaat u meer leren over hoe het echte leven op Kreta is. De binnenlanden van het eiland zijn niet afhankelijk van het toerisme. Hier gaat u bijvoorbeeld zien, dat oude ambachten op Kreta nog steeds in ere worden gehouden. Een bezoek aan een pottenbakker hoort daar uiteraard ook bij; al die mooie terracotta bloempotten die u overal ziet, worden hier op Kreta met de hand gemaakt. Verder is het leuk om de cultuur van Kreta te leren kennen. In de vele bergdorpen van Kreta kunt u zien hoe men daadwerkelijk hier leeft. Wij rijden meerdere routes op Kreta en zorgen daarmee dat we u altijd een uniek stukje onbekend Kreta laten zien.

Wandeling door de Kritsa kloof: Een wandeling door de Kritsa kloof is heel indrukwekkend, het is hier werkelijk een meesterstuk van Moeder Natuur! Maar ook de omgeving van de kloof is bijzonder. Veel aspecten komen aan bod bij de rondwandeling door de Kritsa kloof; de pracht en praal van de natuur, traditionele dorpen en eventueel ook nog een archeologische opgraving. De wandeling begint en eindigt dichtbij het dorp Kritsa.

De wandeling door de kloof is echt een unieke belevenis! De ingang van de kloof is direct al majestueus, want het lijkt net of de berg in twee delen is gescheurd. Hiermee is er een smalle doorgang gecreëerd met het smalste stuk in deze kloof van maar 90 centimeter breed. De hoge steile rotswanden aan beide kanten zijn imposant. In de kloof groeien platanen, eiken, oleanders en vele typische soorten planten die alleen op Kreta voorkomen. Ook tal van vogels vinden onderdak in de gaten van de rotswanden in de kloof.

Vakantie op Kreta: Een vakantie is het hele jaar door mogelijk in onze appartementen. Het maakt niet uit of u in de zomer of de winter op Kreta bent, het is altijd leuk om het voor u nog onbekende Kreta te ontdekken. De bezigheden van de lokale bevolking zijn sterk afhankelijk van het jaargetijde. Vooral het boerenleven van de Kretenzers staat hierbij centraal. Dit is leuk om eens van dichtbij te zien.

Vakantie overzicht in de maand april op Kreta