Wandelen en kamperen in Griekenland Kreta – Actieve vakantie in de wildernis – survivaltocht op Kreta: Voor een actieve vakantie in de wildernis of een survivalvakantie hoeft u niet helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen. Wij verzorgen ook een survivaltocht op Kreta in Griekenland. Dit is bijvoorbeeld een tweedaagse hike en wandeltocht met een overnachting in een olijfgaard. In principe slapen we in hangmatten tussen de olijfbomen, maar we hebben ook tentjes met slaapmatten. De keuze is aan u. Het is hoe dan ook heerlijk om wakker te worden in de vrije natuur! Bij de overnachting verzorgen we zelfs de maaltijd in de openlucht. Er is stromend water aanwezig bij de olijfgaard, maar geen elektriciteit.

Survival op Kreta: We bieden meerdere survivalwandelingen en hikes door een veelzijdig wandelgebied in prachtige natuur. Er zijn verschillende survivalwandelingen op Kreta mogelijk van 2 tot 3 dagen, variërend in moeilijkheidsgraad. Hieronder vindt u een beschrijving van onze favoriete tweedaagse survivalwandeling. Als deze wandeling niet voldoende voor u is, kunt u er ook voor kiezen om 20-25 kilometer per dag te wandelen op Kreta.

Tweedaagse trekking op Kreta: Op de eerste dag vertrekken we rond 9 – 9.30 uur. We wandelen deze dag door een kloof met veel rotsen en stenen. In deze kloof ligt een oude rivierbedding, die we deels volgen. De wandeling is ongeveer 12-16 kilometer en gaat door verrassende natuur in centraal Kreta, ver weg van andere toeristen. Er zitten wat stijgingen en dalingen in deze hike, maar een beetje klimmen en klauteren hoort er natuurlijk wel bij. In het groene natuurlandschap bloeien ook veel bloemen. Onderweg zetten we koffie op kleine gasbranders en we lunchen ergens in de natuur.

Later op de dag wandelen we door pittoreske Griekse dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Daarna trekken we