Wandelen en kamperen in Griekenland Kreta – Actieve vakantie in de wildernis – survivaltocht op Kreta: Voor een actieve vakantie in de wildernis of een survivalvakantie hoeft u niet helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen. Wij verzorgen ook een survivaltocht op Kreta in Griekenland. Dit is bijvoorbeeld een tweedaagse hike en wandeltocht met een overnachting in een olijfgaard. In principe slapen we in hangmatten tussen de olijfbomen, maar we hebben ook tentjes met slaapmatten. De keuze is aan u. Het is hoe dan ook heerlijk om wakker te worden in de vrije natuur! Bij de overnachting verzorgen we zelfs de maaltijd in de openlucht. Er is stromend water aanwezig bij de olijfgaard, maar geen elektriciteit.

Survival op Kreta: We bieden meerdere survivalwandelingen en hikes door een veelzijdig wandelgebied in prachtige natuur. Er zijn verschillende survivalwandelingen op Kreta mogelijk van 2 tot 3 dagen, variërend in moeilijkheidsgraad. Hieronder vindt u een beschrijving van onze favoriete tweedaagse survivalwandeling. Als deze wandeling niet voldoende voor u is, kunt u er ook voor kiezen om 20-25 kilometer per dag te wandelen op Kreta.

Tweedaagse trekking op Kreta: Op de eerste dag vertrekken we rond 9 – 9.30 uur. We wandelen deze dag door een kloof met veel rotsen en stenen. In deze kloof ligt een oude rivierbedding, die we deels volgen. De wandeling is ongeveer 12-16 kilometer en gaat door verrassende natuur in centraal Kreta, ver weg van andere toeristen. Er zitten wat stijgingen en dalingen in deze hike, maar een beetje klimmen en klauteren hoort er natuurlijk wel bij. In het groene natuurlandschap bloeien ook veel bloemen. Onderweg zetten we koffie op kleine gasbranders en we lunchen ergens in de natuur.

Later op de dag wandelen we door pittoreske Griekse dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Daarna trekken we door klassieke olijfgaarden over oude Griekse transportpaden: “kalderimi’s”. Deze oude ezelspaden zijn tussen de 500-3.000 jaar oud en soms zelfs nog ouder. Vroeger waren dit de verbindingswegen tussen de dorpen. Als u hier loopt, kunt u zich voorstellen dat er vroeger ook niets anders mogelijk was, een unieke ervaring! We wandelen door velden en olijfgaarden tot we aankomen bij onze kampeerplaats op Kreta.

Bivak op Kreta – overnachten tussen de olijfbomen op Kreta: In het olijfveld staat een lange tafel met een klein huisje, waar we gezellig voor de groep gaan koken. Wie mee wil helpen is van harte welkom! U kunt zich eerst lekker afspoelen met koud water, voordat we de tenten opzetten en de hangmatten ophangen. We koken met olijfolie afkomstig van de olijven in de boomgaard waar we gaan overnachten. Tijdens het avondeten vertellen we u graag meer over het oogsten van olijven in de winter.

Het diner bestaat uit diverse Griekse gerechten. Als u een dieet volgt of een voedselallergie heeft, laat het op voorhand weten, we kunnen alle Griekse gerechten naar wens aanpassen. Voor de liefhebbers hebben we koude drankjes: wijn, bier of limonade. Er is wel een beperkte voorraad, want we hebben op het olijfveld geen stroom. Er is een toilet is aanwezig op het veld, maar we hebben ook een plek in de open natuur. Op verzoek kunnen we in het veld ook onze sterrenkijker neerzetten. Na een heerlijke nacht tussen de olijfbomen onder de duizenden sterren vertrekken we de volgende dag na het ontbijt voor de tweede wandeling.

Na het kamperen weer aan de wandel: De wandeling op de tweede dag heeft een afstand van 14-16 kilometer. Wie geen lange wandeling wil maken, kan na 5 kilometer worden opgehaald. We trekken door olijfbossen over een oud kalderimi pad naar het eerste dorp. We bezoeken daar een klooster en drinken koffie in het dorp in de kafenion, een traditioneel dorpscafé. In de kafenion nuttigen we ook een simpele lunch. Daarna verlaten we het oude dorpje en dalen af naar een canyon met een adembenemende fossielenwand. Hier ziet u grote zandsteenwanden vol met zee fossielen. We vertellen u onderweg meer over het ontstaan van deze fossielenwand. Via het bos met oleanders lopen we verder naar de rivierbedding. We wandelen nu door tot aan de zee. Hier kunt u vanaf het zandstrand heerlijk gaan zwemmen. Dit is ook het eindpunt van de meerdaagse wandeltocht in Griekenland.

actieve vakantie in de wildernis – meerdaagse trekking – meerdaagse wandeltocht in Griekenland – wandelen en kamperen op Kreta – wandelvakanties met overnachtingen op Kreta

Meerdaagse wandelingen in Griekenland: Om deel te nemen aan bovenstaande trektocht moet u een gezonde conditie hebben en blessurevrij zijn. Sommige wandelingen zijn pittig doordat er hoogteverschillen zijn, andere routes zijn weer gemakkelijk. De wandelingen gaan vaak over rotsachtige bergpaadjes, maar zijn niet gevaarlijk. Soms is het wel even klimmen, maar nergens hoeven extreme prestaties te worden verricht. En we stoppen natuurlijk zo vaak als nodig is om op adem te komen of om van het uitzicht te genieten. Naast wandelen en kamperen op Kreta organiseren we ook andere meerdaagse wandelingen met verblijf in kleine hotels. We geven u hier graag meer informatie over, dus als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op.