Wandelweek op Griekse eilanden: (Kreta) Tijdens deze wandelweek nemen wij u mee naar een mooi wandelgebied in Zuid-Kreta. De wandelingen die we uitgestippeld hebben, gaan door het Dikti-gebergte op Kreta. We verblijven hier meerdere dagen en nemen u iedere dag mee voor een mooie wandeling. Het is een echte ontdekkingstocht door onbekende gebieden van dit schitterende Zuid-Europese eiland.

De Eerste wandeldag op Kreta: Kloof van Pefki op Kreta: De wandelweek op Kreta begint met een kloofwandeling. Tussen het dorp Pefki en het dorp Pisokaminos in Zuidoost-Kreta ligt de prachtige Pefki kloof verscholen. De naam Pefki komt van de vele pijnbomen die in deze omgeving groeien. Deze groene pijnbomen in contrast met de lichtgekleurde rotsachtige bergen geven een prachtig beeld. Dit beeld is er zeker ook in de omgeving van Selakano in het Dikti-gebergte waar we overnachten.

Tweede wandeldag – Wandelen in de omgeving van Selakano op Kreta: Selakano is een van de laatste overgebleven bossen op Kreta. Er groeien hier vooral veel dennenbomen, de Pinus Brutia, die bestand is tegen de droogteperiode van 6 maanden en goed groeit in rotsachtige gebieden. Het dennenbos vormt de meest productieve plek voor bijenteelt op Kreta, terwijl in het verleden hout en hars werden geoogst. We overnachten 3 nachten in Selakano en wandelen in deze prachtige omgeving. Vanaf Selakano wandelen we onder andere naar de dorpen Christos en Metaxachori.

Derde wandeldag – Wandelen in de omgeving van Selakano op Kreta: Selakano is een van de laatste overgebleven bossen op Kreta. Er groeien hier vooral veel dennenbomen, de Pinus Brutia, die bestand is tegen de droogteperiode van 6 maanden en goed groeit in rotsachtige gebieden.

Dag 4 en 5 Via de Sarakina kloof naar Mirtos: We wandelen vanaf Selakano door de Sarakina kloof naar Mirtos. Eenmaal in de kloof moeten we vooral veel klimmen en klauteren over rotsen. De kloof is een prachtig stuk natuur met smalle doorgangen waar de rotswanden hoog boven ons pronken. Als we de kloof uitkomen, lopen we door naar de zuidkust van Kreta, naar het dorpje Mirtos. Dit is een gezellig klein dorp aan de Libische Zee met een groot strand en gezellige restaurantjes met uitzicht op zee. In Mirtos overnachten we. Vanuit Mirtos wandelen we nog naar Tertsa, een eenvoudige wandeling langs de kust. Het is een klein dorpje, gelegen in een vruchtbare vallei waar de meeste mensen nog steeds leven van de landbouw. In Tertsa worden allerlei gewassen geteeld en hier en daar zijn plastic kassen te zien waarin bananen, tomaten of andere groenten groeien.

Wandelweek op Griekse eilanden: Naast de vele wandelingen die wij organiseren in het centrale en westelijke deel van Kreta, gaan wij met onze gasten ook naar Oost-Kreta. Zo loopt over het hele eiland een deel van de Europese wandelroute E4 en ook in het oosten zijn hele mooie wandelingen te maken. Daarnaast zijn er nog ontelbaar veel andere opties. Kijk ook eens om een betere indruk te krijgen op deze pagina over onze verschillende wandelingen op Kreta. Alle wandelingen zijn uniek en liggen verspreid over het hele eiland. Tijdens de wandelingen leert u Kreta steeds een beetje beter kennen.