Watervallen op Kreta Griekenland: Het is hoogzomer op Kreta, de natuur is uitgedroogd en de rivieren hebben geen water meer. Zo lijkt het in ieder geval. Maar er zijn genoeg plekken in de bergen van Kreta te vinden waar u zelfs in de zomer water kunt vinden. En dan zijn er zelfs watervallen op Kreta, waar u onder kunt gaan staan om af te koelen. Dat zijn plekken die niet zomaar met de auto te bereiken zijn, u moet er dan ook nog wel een stuk voor lopen. Het zijn wel de goed verstopte wonderen van Moeder Natuur op Kreta. Geen zorgen, wij weten de weg er naartoe.

watervallen op Kreta Griekenland – hoogzomer op Kreta – wandelvakanties van meerdere dagen Griekenland – bergen van Kreta – watervallen Griekenland

Natuurgebieden Griekenland: Welk antwoord moeten we geven op de vraag hoe de natuur van Kreta is? Dit antwoord kunnen we niet in een paar zinnen geven. Kreta heeft een heel veelzijdige natuur en ieder deel van het eiland heeft haar eigen charmes. Zo zijn er bijvoorbeeld beschermde natuurgebieden op Kreta, die we graag bezoeken. Over het algemeen zijn dit gebieden waar niet veel toeristen komen, omdat deze niet de meest bekende plekken van Kreta zijn. En natuurlijk zijn dit de natuurgebieden in Griekenland, die we graag aan u laten zien.

Kloofwandeling op Kreta: Het eerste wat er gezegd wordt als u voor het eerst naar Kreta gaat, de Samaria kloof moet u echt lopen. Nu is dit geen makkelijke kloof en valt zelfs onder de categorie zware kloofwandelingen van Kreta. Tevens is het door de bekendheid erg druk hier. Maar het goede nieuws is, dat wij meerdere makkelijke kloofwandelingen organiseren. Zeker als het erg warm weer is en u wilt graag een kloof wandelen, dan hebben wij een tal aan alternatieven voor u. Kloven waarbij u voldoende schaduw onderweg heeft en niet een te grote afstand hoeft te wandelen. Bovendien wandelen wij in gebieden, die niet bekend zijn bij de gemiddelde reisorganisatie. Er is dus een hele kleine kans dat u door andere toeristen onder de voet wordt gelopen.

Boswandelingen Griekenland: We kennen het allemaal, heerlijk op zondag een wandeling door het bos maken. Alleen is een boswandeling op Kreta minder gebruikelijk. Dit komt omdat er niet meer veel bossen te vinden zijn. De bossen die er nog wel zijn, worden beschermd door bosbeheer. Deze plekken zijn vaak minder goed bereikbaar of liggen wat verder weg. Maar een wandeling door de bosgebieden van Kreta is zeker de moeite waard. De combinatie met de bergen op de achtergrond leveren prachtige plaatjes op.

Patsos kloof wandelen op Kreta: Maar waarom noemen we het avontuurlijk wandelen? Dit is omdat er in de kloof zelf meerdere uitdagende punten zijn om verder te kunnen. Hier kan eigenlijk niet gesproken worden van wandelen, want het is eerder klauteren oftewel voortbewegen met behulp van alle vier de ledematen. Rotsblokken moeten getrotseerd worden, wat lukt dankzij de touwen die hier en daar hangen. Af en toe elkaar een handje helpen, maakt het ook wat makkelijker. En ach, soms is het gewoon makkelijker om door het frisse water te lopen.

Vakantie op Kreta: Met een voldaan gevoel en een hele ervaring rijker, komen we aan het einde van de dag weer terug bij Zorbas Island. Het ultieme zomergevoel is compleet als u dan bij het zwembad nog een drankje neemt en geniet van een prachtig uitzicht over de zee. Het leven op Kreta is zo slecht nog niet.