Weekprogramma Zomer op Kreta: Op deze pagina vindt u een activiteitenprogramma voor de schoolvakantie op Kreta. Programma Zorbas Island zomer 2017

Maandag: Beach Party op het Zorbas strand vanaf 11.00 uur. Verschillende teamsporten en BBQ op het strand. We spelen onder andere beachvolley en strandvoetbal, maar er is ook een kanorace en nog veel meer. Voor iedereen is het leuk om actief bij het water te zijn.

Maandag: Onbekend Kreta tour, vertrek om 10.00 uur. Een bezoek aan meerdere bijzondere plekken op het eiland, waar u zelf niet snel zult komen. Zo leert u het echte Kreta kennen.

Dinsdag: Kookworkshop vanaf 12.00 uur. Een workshop over het koken van een aantal gerechten uit de Griekse keuken. Gezellig samen koken en proeven met onze kokkin.  

Dinsdag: Wandeling achter het dorp Anopoli, dichtbij Zorbas. Vertrek is om 10.30 uur. Na een korte autorit bent u weg van de toeristische omgeving en in een prachtig berglandschap. 

Dinsdag: Rond 12.00 uur duik- en snorkellessen in het zwembad (alleen op verzoek). Een buitenkans om het in ieder geval eens uit te proberen.

Dinsdag: Om 14.00 uur boogschieten en jeu de boules.

Dinsdag: Pannenkoeken eten van 19.30 uur. Voor wie geen pannenkoeken lust, is er ook het gebruikelijke buffet met avondeten.

Woensdag: Om 10.00 uur gaan we snorkelen en/of wandelen. We hebben een aantal prachtige snorkellocaties, waar eventueel ook gewandeld kan worden.

Woensdag: Griekse meze avond. Allerlei gerechten uit de Griekse keuken proeven.

Woensdag: Vanaf 22.00 uur beach party op het Zorbas strand met gitaarmuziek. Genieten van een zwoele zomeravond met het geluid van een kabbelende zee op de achtergrond.

Donderdag: Wandelen in Karteros: Wandeling in een schaduwrijke omgeving met water en veel planten. In deze jungle kan 5 of 10 kilometer gelopen worden. Vertrek is om 10.00 uur.

Donderdag: Voetballen met Zorbas in het stadion van Elia. Het vertrek is om 18.00 uur. Bij terugkomst staat het eten klaar voor de sportievelingen.

Vrijdag: Boottrip naar de baai van Agios Georgios en het dorp Sissi. In de baai kunt u zwemmen en snorkelen en in het dorp een hapje eten en winkelen. Vertrek om 09.30 uur.

Vrijdag: Als u nog een specifieke excursie uit ons uitgebreide programma wilt doen, laat het ons dan even weten. Op aanvraag vooraf en in overleg, kunnen we vaak wel iets regelen.

Vrijdag: Dansavond met Griekse muziek en dansers vanaf 20.30 uur.

Vrijdag: Biefteki avond – Vanaf 19.30 uur bakken we hamburgers. Uiteraard zal ons gebruikelijke buffet met avondeten ook opgediend worden.

Zaterdag: Watercity is het waterpark met de langste glijbanen van Kreta. Een hele dag spelen met water, dat is leuk voor iedereen. Vanaf 10.00 uur pendelen we op en neer om iedereen naar het waterpark te brengen. Rond 16.00-17.00 uur zijn we weer terug.

Zaterdag: In overleg kan er deze dag een andere excursie georganiseerd worden. Kijk eens op onze website om een idee te krijgen wat we allemaal nog meer doen.  

Zaterdag: Vanaf 20.00 uur is er onze wekelijkse BBQ-avond op Zorbas Island.  

Zondag: Vanaf 19.30 uur kunt u traditioneel gegrilde gyros eten op Zorbas.

Vakantie op Kreta: Een vakantie is het hele jaar door mogelijk in onze appartementen. Het maakt niet uit of u in de zomer of de winter op Kreta bent, het is altijd leuk om het voor u nog onbekende Kreta te ontdekken. De bezigheden van de lokale bevolking zijn sterk afhankelijk van het jaargetijde. Vooral het boerenleven van de Kretenzers staat hierbij centraal. Dit is leuk om eens van dichtbij te zien.