West-Kreta reizen

West-Kreta reizen: De provincie West-Kreta is een prachtig gebied van Kreta. U kunt door met de auto te reizen door West-Kreta en Oost-Kreta een mooie combinatie vakantie maken. Deze route door West-Kreta is te rijden in 3 tot 7 dagen. We hebben van deze route een routekaart en GPS-route gemaakt. U kunt uw verblijf in Kokkini Hani combineren met accommodaties in Paleochora, Sougia en Chania. We geven op deze pagina alle combinatie mogelijkheden weer!

wandelpaden op kreta in het westen kalderimi paden op kreta

West-Kreta reizen – auto tour West Kreta – Akrotiri – Chania – Gramvousa – Balos – Elafonisi -Paleochora – Sougia – Zuidwest-Kreta

een uitzicht op west kreta een reis naar kreta

Accommodaties in West-Kreta: Er zijn meerdere mogelijkheden voor verblijf in Chania, Kissamos, Akrotiri, Paleochora, Sougia etc. U overnacht in leuke traditionele Griekse appartementen. U rijdt door mooie plaatsen waar veel te doen is, van stranden tot wandelen en actieve vakanties. Een huurauto is het beste transport om West-Kreta te ontdekken, want in de provincie Chania ligt alles best ver uit elkaar.

west crete travel 4249 03-Stavros-Kreta

We kregen E-mail over waar de film (ZORBAS de Griek) opgenomen is in 1962… Het strand van Stavros (Akrotiri)

De film Zorbas de Griek: Op het schiereiland Akrotiri is in 1962 de film Zorbas de Griek opgenomen. Als u de film heeft gezien, herkent u direct het strand en de oude mijn. De film is opgenomen in het dorp Stavros. Er is aan de baai nog een taverna met prachtige oude foto’s uit die tijd.

west crete travel 4234 west crete travel 4238

West-Kreta reizen: Binnen een aantal dagen kunt u veel van West-Kreta zien. We hebben een mooie tour voor u gemaakt, zodat u het beste van Oost-Kreta en West-Kreta kunt zien binnen 2 weken. U doet Kreta tekort als u maar een week de tijd heeft om het hele eiland te ontdekken, het is een groot eiland met veel verschillende mooie gebieden.

00-gramvousa-winter-in-crete 01-Akrotiri-Kreta

Samaria kloof: Bij de witte bergen (Lefka Ori) ligt de beroemdste kloof van Kreta: de Samaria kloof. Via het plateau van Omalos rijdt u naar de Samariakloof. De ingang van de Samaria kloof ligt in een prachtig gebied, vanaf dit punt kunt u ook veel andere mooie kloofwandelingen maken. In de zomer wandelen er veel mensen door de kloof van Samaria. Er wordt vaak te makkelijk gedacht over het wandelen van deze kloof op Kreta! Vergeet niet dat het 16 kilometer wandelen is tot Agia Roumeli, voornamelijk in de volle zon!   

Omalos – Chania: Dit is een nieuwe weg, deze weg is een snellere weg naar de Samaria kloof voor bussen etc. Als u de tijd heeft, neem dan eens oude weg. De oude weg is een aaneenschakeling van mooie traditionele Griekse dorpen, wat reizen door West-Kreta juist zo leuk maakt.

 01-Chrisoskalitissa-kreta 01-Elafonisi-strand

Autotour West-Kreta: We hebben voor onze gasten een prachtige tour uitgezet door het westen van Kreta! U kunt onderweg bij diverse accommodaties overnachten. Zo kunt u in een paar dagen dit geweldige gebied optimaal ontdekken. We hebben deze routes voor u op een routekaart of GPS.

00-west-kreta-wandelen-met-de-schapen 01-gramvousa-walking-tracks-in-crete 01-Travel-in-West-Crete 02-Elafonisi-crete

Chania: De prachtige stad Chania is heerlijk om 1 tot 2 dagen te verblijven. Alle oude Venetiaanse huizen rond de oude haven zijn tegenwoordig mooi gerenoveerd. U kunt uren dwalen door de oude stad en zult verbaasd zijn over alle mooie kleuren die de oude huizen hebben. Ook de haven met een vuurtoren en leuke terrasjes is een heerlijke plaats om in de middag te bezoeken.

chania-in-crete-3897498389 chania-old-town-3873489573 chania-crete-greece-23420948029840923 chania-fietsen-op-kreta

Akrotiri, Kreta: Akrotiri is het schiereiland waar ook de luchthaven van Chania ligt, maar daar heeft u maar weinig last van. De plaats Souda ligt aan de baai van Akrotiri. Souda heeft een grote haven. Het schiereiland Akrotiri geeft een echt eilandgevoel. Er zijn veel schapen en een mooi natuur. Op het eiland kunt u  een paar mooie wandelingen maken. Vanaf Akrotiri heeft u een prachtig uitzicht over de witte bergen van Kreta (Lefka Ori). Tot ver in het voorjaar ziet u vanaf het zandstrand van Stavros de witte bergen met sneeuw op de achtergrond. Er zijn op Akrotiri veel oude kloosters, die de moeite waard zijn. Een bezoek aan het klooster Agia Triada is zeker een aanrader. Andere mooie kloosters zijn Goeveneto, Agios Ioannis en Erimitis.

Akrotiri-crete Akrotiri-Kreta-wandelen

Gramvousa: Gramvousa is ook een schiereiland in West-Kreta. Een prachtig eiland met een onverharde weg helemaal naar het strand van Balos.

ballos-crete balos-crete

Balos, Kreta: Dit is misschien wel het mooiste strand van de Middellandse zee. Balos ligt op het schiereiland Gramvousa. Vanaf Kalyviani verandert de asfaltweg in een onverharde weg. Het is niet echt een aanrader om deze weg te rijden met een huurauto. Vanaf Kalyviani is het ongeveer 8 kilometer tot u bij de parkeerplaats in Balos komt. Hier vandaan is het 2 kilometer naar beneden wandelen, maar ook natuurlijk weer terug! Neem dus in de zomer voldoende water mee! Het uitzicht van dit beschermde natuurgebied is geweldig.

Als u niet met de auto naar Balos wilt, kunt u elke dag in de zomer met de boot naar Balos vanaf de haven van Kissamos. De boot naar Balos vertrekt om 10.00 uur. Vanaf de wandelroute naar Balos ziet u de eilanden Tigani, Agia Gramvousa en Imeri Gramvousa liggen. In dit gebied leven Caretta Caretta reuzenschildpadden. Balos heeft een hagelwit zandstrand…. Wel jammer dat het er in de zomer druk is!

balos-kreta-met-de-boot balos-travel-on-crete

Elafonisi: Een prachtig wit zandstrand met hier en daar een roze gloed, dat komt door het gruis van de schelpen. Elafonisi is een beschermd natuurgebied. In de zomer is het er erg druk, maar in het voor- en naseizoen is het er heerlijk. Elafonisi is ook een van de mooiste stranden op Kreta.

Elafonisi-crete-greece Elafonisi-griechenland Elafonisi-walking-the-e4-in-crete Gavdos-crete

Paleochora: Het plaatsje Paleochora is gebouwd op een schiereiland met aan twee kanten van het dorp zee. Aan de westkant van het dorp is er een heel breed zandstrand. Op de boulevard zijn er veel leuke tavernes en kleine barretjes. Er zijn veel kleinschalige accommodaties in Paleochora. Paleochora is een dorp waar u gerust een paar dagen kunt verblijven. Het is ook de connectie van de E4 wandelroute van west naar oost. Paleochora heeft een haven met een grote aanlegsteiger waar veel boten vertrekken naar de Samaria kloof, Sougia, Agia Roumeli, Sfakia, Loutro, Elafonisi en het eiland Gavdos. Paleochora is ook een mooie uitvalbasis voor autoroutes in de omgeving.

paleochora-apartments-in-crete paleochora-strand-op-kreta paleochora-vakanties reizen-in-west-Kreta

Sougia: Het dorp Sougia ligt afgelegen in Zuidwest-Kreta. Een prima plek om een paar dagen tot rust te komen. Sougia is ook een prachtige basis voor mooie wandelingen, het ligt aan een verbindingsroute tussen de E4 wandelroutes in Zuidwest-Kreta. In de omgeving zijn er ook rondwandelingen mogelijk. Souga is ook geschikt voor een strandvakantie.

sougia---agia-roumeli-kreta sougia-kanon-op-kreta sougia-walking-the-e4 zandstranden-op-Kreta 02-elafonisis-op-kreta 02-sougia-e4 02-strand-van-zorbas-op-kreta 02-stranden-en-dansen-op-kreta 02-walking-in-crete-gramvousa 02-west-crete-holidays 03-beach-on-crete-greece 03-Elafonisi-beach 03-mooiste-zandstrand-van-Kreta 03-Stavros-Kreta 03-walking-gramvousa-round 03-zwemmen-op-kreta-in-de-winter 05-onderweg-in-zuidwest-kreta 05-vakanties-naar-kreta-balos

Vakantie in de omgeving Chania: West-Kreta reizen.

06-Chrisoskalitissa-klooster 08-west-crete-travel 10-paleochora Akrotiri-Kreta-griechenland Akrotiri-Kreta-griekenland Chania-airport

Acrotiri is een schiereiland.

Akrotiri-Kreta-wandern Akrotiri-Kreta auto-routes-in-west-kreta auto-tour-west-Kreta-griekenland auto-tour-west-Kreta Autobahn-westlich-Kreta autoroute-west-Crete autotour-west-Kreta ballos-crete balos-beach-in-crete balos-boot-trips-kreta balos-by-boat-from-kissamos Balos-crete-greece balos-crete balos-holidays-in-crete balos-kreta-met-de-boot Balos-Kreta balos-met-de-boot balos-road-crete balos-travel-on-crete balos-walking-track-crete balos-wandel-gebieden-op-kreta balos-wandelen-in-de-natuur car-route-west-Crete

Balos zandstranden.

chania-in-crete-3897498389 chania-old-town-3873489573 Chrisoskalitissa-crete Chrisoskalitissa-e4-wandelen-op-kreta Chrisoskalitissa-klooster-bij-Elafonisi Chrisoskalitissa-kreta combinatie-van-west-en-oost-Kreta combination-of-East-and-West-Crete-greece combination-of-East-and-West-Crete dorpen-in-west-kreta Chania-kreta-90234234982342 Elafonisi-crete-greece Elafonisi-crete Elafonisi-e4

Elafonisi, het roze strand op Kreta.

Elafonisi-greece Elafonisi-griechenland elafonisi-holiday-in-the-summer elafonisi-in-the-winter Elafonisi-kreta-griechenland Elafonisi-kreta-griekenland Elafonisi-wandelen-over-de-e4 Elafonisi-walking-the-e4-in-crete elafonisi-vakanties-op-kreta Elafonisi-stranden-op-kreta Elafonisi-op-kreta elafonisi-op-kreta-2890347 Elafonisi-kreta Elafonisi-wandern-e4-kreta Elafonisi Gavdos-crete Gavdos-Kreta Elafonisi-hiking-the-e4-in-crete Flughafen-Chania gramvousa-hiking-in-crete gopro vakanties op Kret 927893478239 gopro-auto-rijden-op-kreta gopro-balos-kreta gopro-en-elofonisi-kreta gopro-foto-lessen-in-griekenland gopro-holidays-in-crete-238947289478293 gopro-onderweg-op-kreta gopro-op-vakantie-on-balos gopro-strandvakantie-kreta-2389347823742 gopro-toerisme-op-kreta gopro-vakantie-fotos-kreta elafonisi-vakantie accommodaties-in-Paleochora kreta stranden 5068

Zandstranden in West-Kreta.

gramvousa-hiking gramvousa-round-walk gramvousa-walking-in-crete gramvousa-walking gramvoussa-walking het-westen-van-Kreta-griekenland kafenions-in-crete-902809482309432 kafenions-kati-alo-west-crete kissamos-Kreta Kombination-von-Ost-und-West-Kreta-griechenland Kombination-von-Ost-und-West-Kreta lange-zandstranden-op-kreta lefka-ori-crete lefka-ori-kreta luchthaven-van-Chania Mediterranean-sea-crete Mediterranean-sea middellandse-zee-kreta middellandse-zee Mittelmeer-kreta Mittelmeer mooiste-stand-van-de-middellandse-zee-kreta West-Kreta reizen mooiste-stand-van-de-middellandse-zee paleochora-apartments-in-crete paleochora-strand-op-kreta paleochora-Strände-auf-KretaSandy-Beach-Hotel-Paleochora-crete samaria-gorge-in-crete-48937289472893342 samaria-crete-welking-the-e4 reizen-op-west-kreta reizen-in-west-Kreta Reisen-in-Westkreta paleochora-west-crete paleochora-vakanties sougia---agia-roumeli-kreta sougia-walking-the-e4-in-crete sougia-walking-the-e4 sougia Spur-im-Südwesten-Kreta Stavros-akroteri-kreta Stavros-crete-greece Stavros-crete-walking-and-hiking Stavros-crete-walking Stavros-Kreta-griechenland Stavros-Kreta-vakantie Stavros-Kreta-wandelen Stavros-Kreta-wanderm trail-in-south-west-Crete West-Kreta reizen door Kreta trail-in-south-west-Crete-greece Tourism-opportunities-in-western-Crete Tourism-opportunities-in-western-Crete-greece Tourism-opportunities-in-greece Tourism-opportunities-in-crete Strände-auf-Kreta-284209482 Stavros-Kreta Travel-in-West-Crete-greece unknown-west-crete vakantiemogelijkheden-in-west-Kreta vakanties-op-kreta-2984732983749823749823 wandelen-in-gramvousa-kreta wandelen-in-gramvousa wandelen-in-gramvoussa zandstranden-op-Kreta wild-flowers-in-west-Crete West-Kreta west-crete west-crete-excursions wandelroute-in-zuidwest-KretaLodging-in-Paleochora Unterkünfte-in-Paleochora west kreta reizen4602 Lodging-in-greece

00-west-kreta-reizen4348

Vakanties op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta.

West-Kreta reizen