Wijnproeverijen in Griekenland: De belangrijkste producten die de Kretenzers succesvol cultiveerden en verhandelden, waren olijfolie, granen en wijn. En een paar eeuwen later, toen Kreta een provincie van het Romeinse Rijk werd, realiseerden de Romeinen dat Kreta de perfecte plek was voor de wijnproductie en vele vlakten en heuvels werden omgetoverd tot wijngaarden. Kretenzische wijnmakers verbeterden hun vaardigheden in het maken van wijn en produceerden uitstekende zoete wijnen, die via Rome over de hele wereld terecht kwamen. Veel Griekse en Latijnse schrijvers spraken met lof over de Kretenzische wijn, die ook beschouwd werd geneeskrachtige eigenschappen te hebben.

Wijnproeverijen in Griekenland – olijfolie uit Griekenland – olijfolie uit Kreta – wijn vakanties op Kreta – wijn reizen Griekenland – Kookles Griekse keuken op Kreta

Kookles Griekse keuken op Kreta: Deze workshop koken bestaat uit een vakantie van een week, waarin we 5 dagen elke dag bezig zijn met koken. De kookcursus op Kreta bestaat uit de volgende elementen: inkopen op Kreta (twee keer gaan we naar de markt, verder kopen we lokaal in), voorbereiden van de maaltijd, koken en later gezamenlijk opruimen en schoonmaken. Duur van de vakantie: 1 week, waarin we 5 dagen met u koken en instructies geven over de Griekse gerechten. Het is de bedoeling dat u alles zelf maakt, wij helpen daarbij en geven adviezen en instructies. Het koken vindt veelal plaats in de buitenlucht, maar met minder mooi weer koken we ook binnen. We geven ongeveer 10 tot 12 workshops koken op Kreta per jaar.

Culinaire Vakantie op Kreta: Leer Grieks koken in een week, een leuke vakantie waar we u vele kneepjes van de Griekse keuken leren, cultuur en avontuur op Kreta. Griekse kookvakantie is een programma van een week.

Wijn vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s.