Winterprogramma op Kreta

Winterprogramma op Kreta, Griekenland: We bieden een volledige wintervakantie aan op Kreta, met accommodatie in de winter op Kreta en een excursieprogramma voor Kreta in de winter. Heeft u zin in olijven oogsten, Raki stoken, kaasmaken, schapen melken of carnaval op Kreta, ga eens in de winter naar Kreta. We hebben elk jaar weer een leuk programma tijdens de feestdagen op Kreta. Heeft u geen zin om weer naar de familie te gaan, kom dan eens Kreta met de Kerstdagen!

Laatste update: 06.07.22: Winterprogramma op Kreta Griekenland – wintervakantie op Kreta – accommodatie in de winter op Kreta – in de winter naar Kreta – olijven oogsten Kreta Griekenland 

 

Winterprogramma op Kreta – Weekprogramma voor een actieve vakantie

Actieve vakantie op Kreta Griekenland in de winter: Een weekprogramma voor Kreta, Griekenland in de winter, outdoor vakantie op Kreta, activiteiten en accommodatie op Kreta. We bieden ook een compleet weekprogramma voor het hele seizoen, u kunt dat reserveren als compleet programma, maar u kunt er ook activiteiten uitlaten.

Wandelweek op Kreta in de wintermaanden: Wandelvakantie in de winter.

Wij bieden al vele jaren een uitgebreid Kerst- en Nieuwjaarsprogramma voor onze wintergasten. U kunt vrijblijvend meedoen aan alle activiteiten, niets is verplicht. We zouden het prettig vinden als u ons van tevoren laat weten aan welke activiteiten u mee wilt doen. Kerstprogramma op Kreta.

Wekelijkse excursies mogelijkheden op Kreta in de winter: activiteiten op Kreta, Griekenland. Maandag: Griekse kookles voor beginners en gevorderden. Dinsdag: bootexcursie met speedboot of zeilboot. Elke woensdag wandelen we door een ander gebied van Kreta. We beschikken ook over meerdaagse wandelingen op Kreta. Donderdag: auto excursie naar Zuid Kreta of jeepsafari. Vrijdag wandelen door een kloof. Elke week lopen we een andere wandelroute over de oude Griekse ezelpaden. Zaterdag naar de zigeunermarkt in Heraklion en een BBQ-avond met Griekse meze.

Winterprogramma op Kreta – Wijn proeven, olijven oogsten en Raki maken

Wijnproeverij op Kreta: Ga een dag met ons mee op een cultuurtocht door Kreta. Een route door typisch kleine rustieke Kretenzer dorpjes, prachtige uitzichten over olijf- en wijngaarden en langs het Agkarathos klooster. De tocht zal eindigen bij de wijnproeverij, die op een heuvel ligt en mooi uitzicht biedt over de omgeving. Hier zullen we vier witte wijnen, een rosé, vier rode en twee dessert wijnen proeven. De wijnboer zal precies uitleggen hoe wijnproeven in zijn werk gaat. Daarnaast zal hij ook bij elke wijn vertellen waarvan deze is gemaakt en hoe deze ontstaan is. Hierna zullen we van een Griekse maaltijd genieten en is er de kans om in het winkeltje rond te kijken, waar de wijn die geproefd is te koop is en ook andere producten als olijfolie, kruiden en natuurlijke bodylotion te koop zijn.

Olijfolie uit Kreta: In het winterseizoen nemen we onze gasten regelmatig mee naar een olijffabriek om het hele proces van de productie van olijfolie uit Kreta te laten zien. In de ochtend gaan we eerst een paar uur meehelpen met plukken, daarna in het veld genieten we een traditionele BBQ. Als laatste bezoeken we de olijffabriek, waar u spotgoedkoop olijfolie kunt kopen.

Raki maken op Kreta: Dit is de nationale drank van Kreta en wordt in de winter gestookt in kleine branderijen in de bergen. Tussen begin november en eind december nemen we onze gasten regelmatig mee naar een Rakistokerij. We volgen het hele proces van Raki maken en daarna kunt u rechtstreeks uit de distilleerketel proeven hoe het smaakt. Na het stoken van de Raki gaat de grill aan, vaak gepaard met livemuziek. Het is gezellig om eens een Raki feest te bezoeken. Een unieke ervaring: u zult snel ontdekken dat er maar weinig toeristen komen! Wij helpen u graag op weg naar de juiste Raki stokerij op Kreta.

Bezoek aan een schaapherder op Kreta: We gaan ook regelmatig de bergen in en bezoeken dan een schaapsherder. We gaan samen met de schaapsherder de schapen melken. Daarna volgen we het hele proces van het maken van kaas. Dit is op een hoogte van 1400 meter, dus het kan soms fris zijn! Na al deze activiteiten verzamelen we hout voor een BBQ in de bergen.

De boven beschreven excursies in de winter op Kreta zijn uniek. Als u interesse heeft in een paar speciale winterexcursies op Kreta, mail ons op voorhand of u dan in de juiste periode op Kreta bent. Buiten deze leuke Griekse gewoontes hebben we nog veel meer opties voor andere leuke excursies in de winter. Griekenland heeft veel speciale dorpsfeesten in de winter.

Winterprogramma op Kreta – Accommodatie in de winter Griekenland

Onze accommodatie is kleinschalig en persoonlijk, in een Griekse omgeving. De hele accommodatie is voorzien van verwarming en warm water. Alle appartementen en onze bar en taverna hebben Wi-Fi.
We bieden ook mogelijkheden aan voor een langer verblijf op Kreta, overwinteren op Kreta is voordeliger dan u denkt. We hebben diverse winterprogramma’s voor een wintervakantie op Kreta Griekenland vanaf oktober tot mei! U kunt altijd terecht bij ons voor persoonlijke vragen.

U kunt elke ochtend gebruik maken van ons ontbijtbuffet vanaf 08.30 uur. We bieden onze gasten dagelijks een diner aan vanaf 20.00 uur (indien anders vermeld). U heeft ook de mogelijkheid accommodatie te boeken zonder diner. Verblijf in de winter.

Ook bieden we andere excursies aan: paardrijden op Kreta, golf op Kreta, vissen op Kreta, boottochten op Kreta, klimmen op Kreta, motor en scooter verhuur. We beschikken ook over gratis unieke autoroutes (ook met Motion-X en GPS) voor als u een auto wilt huren tijdens uw Kerstvakantie op Kreta. We bieden veel mogelijkheden voor een onvergetelijk wintervakantie op Kreta, Griekenland.

Winterprogramma op Kreta – Voorbeeld van een dagje weg in de winter

In ons programma kunnen misschien een paar wijzigingen voorkomen in data, dit heeft te maken met de aankomsten van onze gasten. Alle activiteiten gaan altijd door als u zich vooraf heeft aangemeld, maar soms niet op de geplande datum.

Een dagje weg op Kreta in de winter: In de winter op Kreta kunt u heel veel leuke dingen doen! We rijden weg met de minibus om 10 uur in de ochtend even na het ontbijt. Even tanken bij de lokale tankstation en daarna de bergen in. Via een mooie slingerweg rijden we naar Pano Gouves. Een mooi rustig dorpje in de winter met een leuk dorpspleintje. De dorpskroeg (kafenion) heeft de eerste oude mannen al op het terras zitten. Onder het genot van een Griekse koffie worden hier de problemen van de wereld besproken en natuurlijk gaat het ook over de Griekse crisis, naast een boom waarvan de sinaasappels op de grond liggen voor de muizen. Griekse rijkdom heet dat.

Na het dorp rijden we over een mooie landelijke weg naar de grot van Skotino. Na het dorp van Skotino komen we aan bij Agia Pareskevi (Heilige Vrijdag), waar de grot verscholen ligt. Grotten op Kreta liggen altijd verscholen achter bomen, zodat men daar kon onderduiken in vroegere tijden. Deze grot heeft drie kamers en is erg imposant. Hier wordt veel geklommen langs de steile wanden. Boven aan de grot staat de kerk van Agia Pareskevi.

Na een bezoek aan de grot gaat de reis verder naar een heerlijk klein bergdorpje: Haraso. Hier maken we een wandeling door de nauwe straatjes. Het dorp ademt de sfeer van het oude Kreta uit.

Na ons bezoek aan het dorp Haraso bezoeken we een klooster. Dit klooster is een nonnenklooster, er wonen nog 3 zusters. Bij de boom op het oude pleintje maken we koffie en na een korte rondwandeling gaan we verder naar het volgende dorp.

Aangekomen in het dorp Galifa maken we een dorpswandeling. Met de auto rijden door de smalle straatjes is geen aanrader, het is beter om door een dorp te wandelen. Bij de kerk van het dorp aangekomen, ziet u dat er naast de nieuwere kerk uit 1926 nog een oude kleine kerk staat uit 1830.

Galifa is een oud slaperig bergdorp. Onze oude vriend heeft er een kafenion (koffiehuis). Hij is blind, dus maken we hier zelf de Griekse koffie! Altijd als we hier zijn komt er wel een dorpsbewoner een praatje maken. Je kunt in deze kafenion echt van alles vinden van koffie, melk, schoonmaakmiddelen tot hondenvoer. De koffie kost hier maar 80 cent, op Kreta zijn in de binnenlanden nog zulke prijzen te vinden, die normaal zijn in het dorp. De meeste toeristen lopen langs dit soort winkeltjes en denken: “daar gaan wij niet naar binnen”, maar misschien is het beter dat weleens te doen!

Olijven oogsten op Kreta: Na Galifa zetten we koers richting Episkopi, waar we onderweg gaan kijken naar het oogsten van olijven voor de olijfolie! In de velden rondom de dorpen worden de olijven door hele families geoogst. Daarna worden de olijven in grote zakken naar de olijffabriek gebracht.

Op naar de olijvenfabriek: Na het oogsten gaan we op zoek naar een olijvenfabriek. Na een rondtoer van 25 kilometer door centraal Kreta stoppen we eerst weer bij een klooster. Dit monnikenklooster is slechts enkele jaren geleden gerenoveerd en is goed bijgehouden. De fruitbomen hangen vol met sinaasappels. We maken een rondwandeling over de binnenplaats van het klooster en dan gaan we naar de olijvenfabriek. Even buiten het dorp Thrapsano kunt u zien hoe de olijven tot olie worden geperst. We krijgen een uitvoerige uitleg hoe de blaadjes worden gescheiden van de olijven, hoe de olijven worden gewassen, hoe er pasta van wordt gemaakt en we volgen met de eigenaar het hele proces. We krijgen allemaal olijfolie mee om thuis te proeven. Deze groene olie moet wel 6 weken rusten voordat we deze olijfolie gebruiken. Weer zo’n leuk cadeau tijdens een rondje centraal Kreta!

Na de fabriek rijden we door bergen en dalen. We krijgen onderweg mooie uitzichten van Kreta in de winter te zien. We zien veel olijfgaarden en wijngaarden onderweg. Na een koffiestop rijden we een stuk door naar Anopoli, waar we een geweldig uitzicht hebben over het Griekse eiland Dia. Zomaar een winterdag op Kreta…

Excursies op Kreta: Meer informatie over het winterprogramma op Kreta , wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden en snorkelen. Kortom, allerlei verschillende mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Elke dag winternieuws uit Kreta: Elke 24 uur uploads op deze pagina. Nieuws en links naar vakantie mogelijkheden op Kreta. Ook kunt u op deze pagina naar onze fotoboeken doorklikken. Winterprogramma op Kreta in Griekenland.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie eiland van Europa.

Winterprogramma op Kreta