Zeilen en wandelen op Kreta

Zeilen en wandelen op Kreta: Excursie met een combinatie van wandelen en zeilen op Kreta. Het eiland Dia ligt 12 kilometer voor de kust van Kreta en is vanuit vele locaties op Kreta te zien. Dia heeft aan de zuidzijde de vorm van een krokodil. Naast het Dia eiland ligt een nog veel kleiner eiland Paximadie (wat “gebakken brood” betekent). Dia is een prachtig eiland waar veel te zien is. De boten die er heen varen gaan voor het eiland voor anker, daarna kunt u zwemmen en snorkelen en gaan de boten weer terug. Deze tour laat echter de geheime plekjes van Dia eiland zien.

Laatste update: 25.11.20: Zeilen en wandelen op Kreta – combinatie van wandelen en zeilen op Kreta – excursie naar het eiland Dia bij Kreta – zeilen en wandelen in Griekenland – zeilen op de Middellandse Zee

Zeilen en wandelen op Kreta – Met de zeilboot naar Dia

We vertrekken om 06.30 uur in de ochtend met een zeilboot naar het eiland Dia, via Paximadi varen we langs de oostkant van Dia, waar u prachtige kliffen kunt zien. Langs het noorden van Dia op varen we naar het westelijke gedeelte van het eiland en met een beetje geluk zien we op deze plek dolfijnen.

Dolfijnen op Kreta Griekenland: Dolfijnen zijn rond Kreta al 3500 jaar geleden waargenomen, niet voor niets zijn ze al afgebeeld in Knossos.

Als het weer het toelaat, maken we een stop in een baai aan de noordkant van Dia eiland. Daarna zeilen we verder naar de Madonna Baai. De Madonna Baai ligt in het zuiden van Dia. Hier gaan we rond 12 uur voor anker. We wandelen 2 uur over Dia, naar plaatsen waar u geen toeristen zult aantreffen. We bezoeken een grot waar vroeger een eenzame priester heeft gewoond. Via een kleine berg aan de zuidzijde van Dia eiland zien we Kreta in de verte liggen. Vanaf deze plek ziet u de twee grootse bergen van Kreta liggen, zowel de Ida (Psiloritis) als de Dikti (Lassiti).

Op de berg van Dia krijgt u een geweldige indruk van Dia eiland. Op Dia vindt u de unieke Kri-Kri geiten, die hier zijn uitgezet en oorspronkelijk komen uit Samaria (Kreta), hazen, veel mooie vogels en ander wild. Dia staat niet onder invloed van de mens, er wonen geen mensen. Er zijn ook nog een paar mooi kapelletjes te vinden. Na de wandeling gaan we grillen bij de grot aan het water in de mooie baai. Als u zin heeft, kunt u hier ook lekker zwemmen en snorkelen. Rond 16.00 uur varen we terug naar Kreta. Rond 18.30 uur zijn we terug op Kreta.

 

Zeilen en wandelen op Kreta – Bootexcursies, zeilexcursies en bootverhuur op Kreta

Fotoboek zeilen en varen op Kreta: Op deze pagina vind u veel foto’s van de afgelopen jaren van bootexcursies, boot verhuur, speedboot, zeilen, etc. Deze foto’s zijn door onze gasten en onszelf gemaakt.

Zeilen Kreta: We bieden diverse opties voor een zeilvakantie op Kreta het hele jaar door. U kunt uw zeilvakantie op Kreta zelf samenstellen.

Zeilen met de tweemaster op Kreta: Hier vindt u meer informatie over onze bootexcursies, zeilexcursies en bootverhuur op Kreta. Er zijn veel alternatieven om uw vakantie op Kreta op het water door te brengen.

Zeilen naar Santorini: Verblijf & excursies vanuit Heraklion: op deze pagina vindt u de diverse mogelijkheden die we u kunnen aanbieden om Santorini en de Griekse eilanden vanuit Heraklion te bezoeken.

 

Zeilen en wandelen op Kreta – Andere wateractiviteiten in Griekenland

Zeilboot informatie: Type: Elan 33, Lengte: 9,70 mtr. (l.o.a. 10,60 mtr.) Breedte: 3,50 mtr. Diepgang: 1,80 mtr. Masthoogte: 14,00 mtr. Dieselmotor: 20 pk. Indeling: voorhut ( 2 slaapplaatsen ), salon ( 2 slaapplaatsen ), kombuis BB zijde, navigatiehoek SB zijde, toilet met wastafel en een achterhut ( 2 slaapplaatsen ). De boot is voorzien van: radar, VHF zend- ontvanger, kortegolf ontvanger, GPS navigatie ( 2 x ) autopilote, radio-cd speler, koelkast, hete lucht verwarming, 250 ltr. water en 65 ltr. dieselolie.

Watersport op Griekenland en Kreta: Kijk eens op de watersportpagina voor alle mogelijkheden van watersport op Kreta: bananaboot, ringen, jetski, waterskiën, zeilboten verhuur, catamaran, waterfietsen en nog veel meer.

Snorkelen tijdens bootexcursies: We organiseren elke zomer veel snorkelexcursies. Het is verrassend mooi om dit ook een keer mee te maken. Kreta biedt een prachtig onderwaterlandschap met veel verschillende vissen.

Vissen op Kreta: U kunt op Kreta ook bij veel plekken vissen, vanaf een pier of haven, maar u kunt natuurlijk ook mee op een (vissers)boot. Vlakbij Zorbas Island zijn er viswinkeltjes voor al uw vismateriaal.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Dit is het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta.

Zeilen en wandelen op Kreta