Zomeragenda voor Kreta

Zomeragenda voor Kreta – Seizoen 2022 en 2023: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuwd welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd.

1 juli tot 31 augustus 2022 – Hoogseizoen

Hoogseizoen op Kreta: Tijdens deze periode hebben we een uitgebreid familieprogramma met onder andere voetbal, bezoek aan het waterpark, hiken, snorkelen, zeilen, koken en nog veel meer.

Maand september 2022

De maand september: is een heerlijk relaxte maand met leuke activiteiten. We hebben een wekelijks, wisselend programma afgestemd op volwassen vakanties.

29 september tot 1 oktober 2022 – 3-dagen Onbekend Kreta

3-dagen Onbekend Kreta: In deze 3 dagen bezoeken we West-Kreta. We bezoeken vele dorpjes, kustplaatsjes, bergen en paden waar u zelf niet zou komen. De regio’s die we (o.a) bezoeken, zijn: Balos, Rodopolou schiereiland, Potamidia, Topolia, Elafonissi (strand), Paleochora, Sougia, het plateau van Omalos en Rethymnon. We overnachten onderweg in lokale accomodaties en ‘s avonds eten we hoogstaand, Grieks culinair bij meze-restaurantjes.

Inclusief: transport, overnachting, ontbijt en diner (inclusief fris, lokale wijn en bier).

3 oktober tot 5 oktober 2022 – Fiets driedaagse

Elektrisch fietsen op Kreta Griekenland: Tijdens een fietsvakantie in Griekenland fietst u door de indrukwekkende natuur en maakt u kennis met de cultuur. U blijft lekker in beweging terwijl u de meest prachtige plekken ontdekt. Van natuurbewonderaar tot cultuurliefhebber; door ons gevarieerde aanbod in fietsroutes is er voor elk wat wils. Elektrisch fietsen op Kreta is echt in opkomst, omdat dit het fietsen in het bergachtige landschap wat aangenamer maakt. Bij ons kunt u al jaren een fietsvakantie boeken. Maar nu gaan we een stapje verder en bieden we ook elektrisch fietsen met verblijf op Kreta. Lees meer

We slapen op verschillende lokaties terwijl we per fiets het eiland verkennen.

24 tot 28 oktober 2022 –  E4-wandeling Iligas kloof – Aradena – Loutro – Phoenix (Zuidwest Kreta)

E4-wandeling: 4-wandeldagen, 3 overnachtingen.

31 oktober tot 6 november 2022 – 60s&70s week

60s en 70s week: Vorig jaar hebben we een 80s week georganiseerd en dat was een groot succes. Dat willen we nu overtreffen met een 60s&70s week met de nadruk op de jaren 1965-1975.

We beginnen de week met ’s middags buiten schilderen. Ontwerp je eigen poster die de hele week als decoratie dient. ’s Avonds is de welkomstavond met 60s&70s-muziek.

31 oktober: Overdag brengen we een bezoek aan het hippiedorp Matala. In de jaren 60 en 70 woonden hier vele hippies in de rotsen aan het strand. ’s Avonds hebben we een hippiefestival op Zorbas.

1 november: Onbekend Kreta in het teken van de jaren 60 en 70. De avond wordt gevuld met een Woodstockfestival.

2 november: Kloofwandeling. En ’s avonds ‘je plaat en het verhaal’ en natuurlijk draaien we vinyl.

3 november: Koken in de bergen. We sluiten de dag af met een muziekquiz.

4 november: Fietsen/wandelen/Onbekend Kreta. In de avond een groots verzoekfestival: de beste drie platen van elk jaar van de 60s en 70s.

5 november: We sluiten de week af met een BBQ.

8 November tot 14 November 2022 – Olijven oogsten op Kreta: Het is weer zover, de tijd van olijven oogsten op Kreta is weer aangebroken. Vanaf begin november tot eind januari worden over het hele eiland de olijven uit de bomen gehaald voor de productie van olijfolie. Kreta staat bekend om de hoge kwaliteit olijfolie, de Extra Virgin Olijfolie. Bij Zorbas Island gebruiken wij voor al onze gerechten de olijfolie, die wij jaarlijks zelf produceren. Dus het is weer tijd om werkkleding aan te trekken en met het hele Zorbas team het land op te gaan.

Olijfolie uit KretaHet is een groot mysterie voor iedereen die een olijf uit de boom heeft geplukt en gegeten; hoe heeft iemand kunnen bedenken dat dit vruchtje omgetoverd kan worden tot een lekkere snack of vooral tot een gezonde en smakelijke olie. Zelfs als de olijf aan de boom er dik en rijp uitziet, smaakt deze direct vanuit de boom vreselijk.

09
april tot 14 april 2023 – Bloemenwandelingen – Bloemen op Kreta

Wandelen en bloemen op Kreta (Griekenland): In het voorjaar is het een bloemenzee in de bergen. Er groeien dan overal wilde bloemen. We komen tijdens onze wandelingen in de bergen veel verschillende bloemen tegen op Kreta. Lees meer

10 april tot 13 april 2023 De nieuwe E4-wandeling en hike

De nieuwe E4-wandeling en hike: Nieuwe E4-wandeling in de omgeving van Lendas, Zuid-Kreta. De route bestaat uit verschillende wandelingen: kloofwandeling, wandelen langs zee, goede wandelpaden, maar ook hiken door de bergen. We overnachten op twee verschillende lokaties. De wandelingen leiden ons door en langs pijnboombossen, kloosters, dorpen, bergen en grotten.

16
april tot 17 april 2023 – Grieks Pasen

Grieks Pasen: Op vrijdag (22 april) doen we een tour door de binnenlanden van Kreta met veel paasactiviteiten, in niet-toeristische gebieden. Zaterdag (16 april): ’s avonds brengen we een bezoek aan een kerk om te ervaren hoe het paasfeest gevierd wordt. Dit heeft veel weg van Oud en Nieuws, met vuurwerk en vreugdevuren. 1e Paasdag (16 april): op Zorbas hebben we in de middag een Paasgrill met Griekse live muziek en dansen. Lees meer

23 april tot 7 mei 2023 – Meivakantie Griekenland – Meivakantie op Kreta

Naar Griekenland in de meivakantie: Voorjaar op Kreta, Griekenland is bijzonder mooi. Er bloeien veel bloemen en kruiden in de bergen en Kreta heeft een heerlijke temperatuur in het voorjaar. Lees meer

8
mei tot 11 mei 2023 – E4-wandeling Lentas – Tyrypty – Kapetaniano 

De nieuwe E4-wandeling en hike: Nieuwe E4-wandeling in de omgeving van Lendas, Zuid-Kreta. De route bestaat uit verschillende wandelingen: kloofwandeling, wandelen langs zee, goede wandelpaden, maar ook hiken door de bergen. We overnachten op twee verschillende lokaties. De wandelingen leiden ons door en langs pijnboombossen, kloosters, dorpen, bergen en grotten.

15 mei tot 18 mei 2023 –  Zeilen naar de Griekse eilanden

Zeilen naar verschillende Griekse eilanden: We vertrekken vanuit de haven van Heraklion op grote Bavariaboten met diverse slaapcabines, douche en toilet naar verschillende eilanden. Overdag zijn we onderweg, ’s avonds liggen we in de verschillende havens. De tocht via Santorini naar Folegandros is een unieke ervaring. We zeilen langs vele eilanden naar de Kaldera van Santorini. Hier varen we doorheen met schitterende uitzichten op steile wanden van vulkanisch gesteente. Vele mensen kunnen zeggen dat ze de Kaldera van Santorini gezien hebben, maar weinig mensen zijn hier doorheen gevaren. Hierna varen we door naar Folegandros.

Hier verblijven we één nacht alvorens we doorvaren naar Sikinos. We brengen een bezoek aan dit eiland en overnachten hier. De volgende dag varen we naar Eios. Via een andere route gaan we op de laatste dag weer terug naar Heraklion.

Inclusief: transport van en naar de boot, boot inclusief kapitein, slapen op de boot in de haven, ontbijt, simpele lunch aan boord en water.

Exclusief: overnachting in een accommodatie op het eiland (indien hiervoor gekozen wordt), drankjes onderweg en diner.

22 tot 26 mei 2023 – Eiland hoppen (Ios, Naxos en Delos/Tinos)

Tijdens deze 5 dagen gaan we verschillende eilanden verkennen. Met de snelboot vertrekken we vanuit Heraklion. Via de Kaldera van Santorini, met een prachtig uitzicht op de vulkanische rotswanden (waar we niet uitstappen) varen we naar Ios. Hier verblijven we 2 nachten en doen we op dag 2 een excursie ‘Onbekend Ios’. Dit doen we per auto of per scooter, in overleg met de groep.

De volgende dag varen we door naar Naxos en ook hier verblijven we 2 nachten. We doen ook hier een excursie ‘Onbekend Naxos’ en we maken een uitstapje naar Delos of Tinos. Vanaf Naxos varen we weer terug naar Heraklion.

Programma is nog onder voorbehoud.

Inclusief: reis, excursies, verblijf (1-2 persoons accommodatie) en de dagtrip naar Delos/Tinos.

Exclusief: alle maaltijden

22 tot 26 mei 2023 – Kookweek – Kookcursus op Kreta & kookworkshop Grieks koken

Griekse kookvakantie: Een complete week kookvakantie op Kreta, genieten van het buitenleven. Workshop koken op Kreta, koken in olijfolie, kookles op Kreta, gerechten herkenning, buiten koken. We geven u op deze pagina een indruk van een kookvakantie op Kreta. Lees meer

29
mei tot 31 mei 2023 –  Snorkel driedaagse

Snorkel driedaagse: We bieden meerdere mogelijkheden voor snorkelen op Kreta Griekenland: U kunt met ons gaan snorkelen met speedboot naar verlaten stranden of snorkelen met de boot naar Dia eiland. Bovendien bieden wij u in Zuidoost-Kreta een prachtige snorkelexcursie aan. Snorkel informatie Kreta

We bezoeken diverse lokaties in Zuidoost-, Zuidwest- en Noord-Kreta om de onderwaterwereld beter te leren kennen.

5
juni tot 9 juni 2023 –  Wandelweek

Wandelweek op Kreta: De wandelingen vinden plaats in vier verschillende windstreken van Kreta. We wandelen door de bergen en  langs zee om veel van het eiland te leren kennen.