Actief wandelen op Kreta Skalopatia canyon: Een wandeling door het natuurgebied van Skalopatia. We beginnen op 420 meter hoogte en lopen tot aan de kust. We beginnen de wandeling in het wijngebied van Peza. Deze route is een oude kalderimi, wat vroeger een ezelspad was dat de boeren volgden richting Heraklion. Onderweg ziet u veel oude stenen windmolens staan, die er voor zorgden dat sommige delen van het rivierengebied droog stonden. De hele route bestaat uit oude wandelpaden, die door wildgroei meer op een “jungle” lijken.

In het riviertje kunt u vaak schildpadden zien die hier veel voorkomen. Dit is de Kaspische beekschildpad. Op een zonnige ochtend kunt u deze schildpadden in grote aantallen van de zon zien genieten. Er leven ook veel andere dieren in dit indrukwekkende Kretenzer natuurgebied, zoals dassen, vossen, landkrabben, slangen, roofvogels (waaronder de witte uil), lagos (een Kretenzer haas), salamanders, etc. Tevens vindt u hier veel verschillende bloemen, planten en kruiden: zoals orchideeën waarvan veel verschillende soorten op Kreta voorkomen, iris, fulgaris, oleanders, olijven, tamarisk, cipressen, Europese bamboe, etc.

De gehele wandeling is ongeveer 12 kilometer. Deze wandeltour duurt de hele dag, inclusief lunch op een heerlijke rustplaats tussen de bergen.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.