Kindvriendelijk verblijf op Kreta Griekenland (schoolvakanties): Hier vindt u meer informatie over alle activiteiten voor kinderen tijdens een vakantie op Kreta. Kreta is een heel kindvriendelijk vakantie-eiland. Tijdens de schoolvakantie bieden we elk jaar een nieuw programma met kindvriendelijke excursies en activiteiten.

Is Kreta kindvriendelijk….. ja!

Kindvriendelijk verblijf op Kreta – Kindvriendelijke vakantie appartementen op Kreta Griekenland:  wifi op Kreta – Kindvriendelijke vakantie op Kreta; onze omgeving is uitermate geschikt voor een vakantie met het gehele gezin. We organiseren veel activiteiten voor kinderen van alle leeftijden tijdens een vakantie op Kreta. Jonge kinderen, pubers en de ouders, voor iedereen is er wat te doen. Actieve vakantie op Kreta voor kinderen. Kinderexcursies op Kreta. Zorbas heeft de Zoover Award 2010 tot en met 2022 gekregen. PS: WIFI voor het hele gezin – snelle wifi op Kreta. 

Overzicht van voorjaarsvakantie – hoogseizoen op Kreta – Najaarsvakantie – Kindvriendelijk verblijf – Gezinsvakantie Kreta boeken

Welk Grieks eiland leuk voor kinderen? Kreta!

Kindervakanties op Kreta: We bieden een aantal excursies die we alleen in de schoolvakanties organiseren. Speciaal voor kinderen organiseren we bijvoorbeeld Grieks koken met kinderen, pizza bakwedstrijd, tekenmiddag, speurtocht, nachtelijke dropping, game-middag, tennis en badminton, beachvolleybal, strandvoetbal, waterpolo, kinderwandeling in de bergen. Er zijn veel spelletjes, verkleedkleding, een computer, Wi-Fi, biljart en darts, gratis voor gebruik aanwezig.

Kindvriendelijk verblijf op Kreta – Voor alle leeftijden is het genieten op Kreta – Gezinsvakantie Kreta boeken

Kindvriendelijk op vakantie naar Kreta- kindvriendelijk verblijf op Kreta: Een vraag die we heel veel horen: is Zorbas accommodatie geschikt voor kinderen? Een kort antwoord daarop: ja, Kreta een eiland in Griekenland is hoe dan ook een kindvriendelijke bestemming. Het probleem doet zich vaak voor dat kinderen altijd weer terug willen naar Zorbas Island. Vergeet immers niet dat als de kinderen het naar hun zin hebben, je ook geen last hebt van hun ouders. Dus zorgen wij ervoor dat kinderen het naar hun zin hebben, wat is er immers mooier dan zon, zee, strand en water. De accommodatie ligt pal aan zee, met een zwembad van 130cm diep. Het strand loopt hier geleidelijk af, u kunt met de kinderen ver de zee in wandelen. Kijk maar eens op deze pagina naar alle kinderen, die hier op vakantie zijn geweest.

Excursies op Kreta

Excursies voor kinderen en ouders op Kreta: Onderaan deze webpagina vindt u ook een aantal excursies, die wij speciaal in de zomervakantie organiseren voor families met kinderen. Leuk voor de ouders en leuk voor de kinderen. We zorgen ervoor dat we voor iedereen een excursie hebben.

Kindvriendelijk verblijf op Kreta – Appartementen zijn geschikt voor het hele gezin

Familie appartementen voor ouders met kinderen: We beschikken over een aantal grotere familie vakantie appartementen op Kreta. Mogelijkheden voor de zomer en winter, twee veranda’s. Ideaal voor een familievakantie op Kreta. De appartementen zijn geschikt voor familie en groepen, maar ook voor twee personen (opa en oma) hebben we mogelijkheden. Ook beschikken we over een aantal privé accommodaties op Kreta. Alle familie appartementen op Kreta kunnen met half pension geboekt worden. Deze pagina geeft u een weergave van alle mogelijkheden voor een familievakantie op Kreta. Op deze pagina vindt u diverse appartementen in meerdere prijsklasse. U kunt op de pagina familievakantie op Kreta terecht voor elke prijsklasse op Kreta.

Welk Grieks eiland is het leukst met kinderen?

Kinderstoel op Kreta: Dit is ook een veel gestelde vraag en het antwoord daarop is volmondig ja. In onze taverna hebben wij enkele kinderstoelen ter beschikking. Autostoeltje op Kreta (autoverhuur op Kreta): Als mensen een auto huren via ons Zorbas team, kunnen wij altijd een kinderstoeltje regelen in uw auto, geen enkel probleem. Ook beschikken we over leuke routes die u zelf met het gezin kunt ondernemen. Zelfs op de huurfiets zit een kinderzitje. We beschikken over routes op Kreta, die niemand zal vervelen.

Kindvriendelijk verblijf op Kreta – Handig om te weten

Muggen op Kreta: Uw kindje kan genieten van een mugloze vakantie. Er zijn namelijk anti-muggen pluggen te koop als u dat wenst. Verkrijgbaar onder andere bij de supermarkt op loopafstand van Zorbas Island. Het is belangrijk om op te letten voor muggen, zeker bij de kleintjes.

Zonnen op Kreta: Pas goed op uw kinderen tijdens een verblijf op Kreta met zwemmen, zon en zee. Goede zonnebrandproducten zijn heel belangrijk. Koop een watervaste zonnebrand voor uw kinderen, anders blijft u smeren. De zon in het voorjaar en najaar is zeer verraderlijk.

Kinderbed op vakantie: We beschikken op Zorbas Island Kreta over diverse kinderbedjes, ook voor de hele kleintjes. We stellen het op prijs als u van tevoren aan kunt geven, als u gebruik wilt maken van een kinderbedje.

Is Griekenland kindvriendelijk?

Warmte op Kreta: Onze appartementen zijn koel in de zomer en warm in de winter. Zorbas Island in Kokkini Hani heeft een goede isolatie, dus zowel in de zomer als de winter heeft u geen enkel probleem! Ook beschikt elk appartement over airconditioning (airco op aanvraag).

Medische zorg voor de kinderen op Kreta Griekenland: In elke appartement hangt een lijst met informatie waar 24 uur per dag medische hulp te bereiken is. Medische hulp op Kreta is van hoogstaande kwaliteit. Er zijn diverse medische centra aanwezig, waar u ook in het Nederlands terecht kunt. Het is wel zo fijn dat als u medische hulp nodig heeft, dat in uw eigen taal kan.

Er zijn op Zorbas appartementen genoeg spelletjes voor de kinderen aanwezig. Ook poolbiljart, tafelspellen en Wifi.

Kindvriendelijk verblijf op Kreta: We hebben voor families met kinderen speciale vakantieprijzen, vraag ons gerust naar een verblijf met halfpension voor de familie. Onze aanbieding geldt in het hoogseizoen en in de andere schoolvakantie. We beschikken over familieverblijven op Kreta en privéwoningen in een kindvriendelijke omgeving.

Kindvriendelijk verblijf op Kreta – Excursies en activiteiten voor het hele gezin

Watercity op Kreta (Waterpark): Op een afstand van 5-10 minuten ligt 1 van Europa’s grootste waterparken. Dit is een leuke uitstap voor jong en oud. Wij verzorgen voor u de kaartjes op voorhand en u wordt opgehaald en teruggebracht. Hier vindt u van pierenbad tot honderden meters glijbanen. Waterpark op Kreta: u kunt hier echt de hele dag verblijven, de kinderen zullen zich hier niet vervelen, de ouders ook niet.

Puzzeltour

Puzzeltour op Kreta – Geocaching op Kreta – gps spoorzoeken op Kreta: Een avontuurlijke puzzeltour voor iedereen! Een leuke dag op Kreta, of je nu in een familie auto met 9 personen de puzzeltour doet of samen in een Fiat Panda! We maken een paar teams die elkaar deze dag regelmatig tegenkomen. Elk team krijgt dezelfde vragen en dezelfde missie: ontdek Kreta met een puzzel. De puzzeltour heeft vragen over mythologie, geschiedenis, natuur, geologie, etc. Deze puzzeltour op Kreta is uitgezet in een prachtig gebied, zodat u onderweg veel ziet, maar u heeft ook genoeg te doen, zoals navigatie, geocaches zoeken, puzzel vragen beantwoorden en avontuur!

Strandactiviteiten op Kreta: In de warme zomermaanden juli en augustus is het rond de Middellandse Zee altijd mooi weer. De ene dag is wat warmer dan de andere. Dat betekent wel dat u regelmatig verkoeling nodig heeft. Maar het is echt niet zo, dat u helemaal niks kunt doen door de warmte. Sporten op het strand als beachvolley en strandvoetbal zijn op loop afstand.

Griekse kookles/adventure dag: Deze dag is op 1 locatie en zowel volwassenen als de kinderen kunnen hier deelnemen aan de verschillende activiteiten. Wie wil kan meedoen aan de workshop Grieks koken, maar we organiseren hier ook leuke adventure outdoor activiteiten. In dit gebied zijn vele mogelijkheden, na een kleine wandeling komen we uit bij een heuvel, dit is een prima plek voor abseilen en Slackline. Bij de kooklocatie zijn er mogelijkheden om te boogschieten. (op aanvraag) Ook kunnen we GPS puzzelroutes met geocaches organiseren. Tijdens de lunch proeft iedereen van de heerlijke gerechten van de kookworkshop.

Jungle wandeling – Hike

Jungle wandeling door de canyons van Skalopatia: Een wandeling door een uniek natuurgebied. De lianen hangen er aan de bomen, het is er zomer en winter groen met veel schaduw, zandstenen formaties en een klein beekje met koud stromend water. Er zijn op de Skalopatia 2 wandelmogelijkheden: een makkelijkere wandeling (ook geschikt voor kinderen) en langere moeilijke wandeling. Voor de langere wandelaars maken we na de lunch een tweede groep. De kortere Skalopatia is 5 kilometer wandelen door een makkelijk gebied, we dalen langzaam bergafwaarts. Wie na de lunch terug wil naar het zwembad of strand wordt teruggebracht. Wie verder wil wandelen, kan nog verder wandelen (het totaal van de wandeling is dan 10-12 kilometer). Maar u wordt wel beloond, u ziet tijdens deze wandeling schildpadden in het wild, fossielen wanden, kerk ruïnes etc. We lunchen in de canyon van Skalopatia.

Actieve excursies in en bij het water voor alle leeftijden

Snorkelen, vissen, wandelen of strand: Een tour naar een prachtige baai waar u met elke windkracht kunt snorkelen. We hebben snorkelkaarten, waar u op kunt zien wat er op zo’n dag onderwater te zien is. Dit is een mooie rif om bij te snorkelen en waar u ook kunt vissen. Wilt u een snorkelset of hengel van ons lenen? Laat het ons van tevoren even weten! Wandelen: er is een prachtig wandelgebied vanaf de snorkelplaats voor wandelingen van 5 tot 10 kilometer. Natuurlijk kunt u ook lekker zonnebaden op het strand en zwemmen. We lunchen op het snorkel strand.

Snorkel- en duikles voor kinderen: Een spannende, maar vooral leuke kennismakingsles voor duiken en snorkelen. Met gediplomeerde instructeurs gaan de kinderen aan de slag. Door middel van allerlei verschillende spelletjes en oefeningen worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het duiken en snorkelen. Een avontuurlijke en leerzame middag voor kinderen. Onze jongere gasten krijgen snorkelles.

Agio Farango, wandeling door Zuid Kreta met snorkelen & lunch

Een prachtige autotour via het binnenland naar Zuid Kreta met de meest adembenemende uitzichten over dalen gevuld met duizenden olijfbomen. We maken een heerlijke wandeling door een indrukwekkende kloof, waarna we eindigen met een lunch op het bijna lege strand. Hier kunt u fantastisch snorkelen naar grotten onderwater of gewoon een verfrissende duik nemen in de heldere Lybische Zee. Vanaf het strand kunt u ook nog een bergwandeling maken naar de top van de 60 meter hoge rotswanden. Hier vindt u  een verscholen meertje in de rotsen en heeft u een schitterend uitzicht over de prachtige baai. Een geweldige dag voor alle leeftijden! 

Zorbas Boottocht naar Sissi en snorkelen:Met een klassieke Griekse vissersboot vertrekken wij vanuit de haven van Chersonissos. De boot gaat voor anker in de baai van Agios Georgios, waar u verkoeling kunt zoeken in het water of met de aanwezige snorkelsets een kijkje kunt nemen in de grot. Na een zwempauze varen we verder langs de kustlijn van Kreta naar Sisi. Het vissersdorpje Sisi heeft o.a. diverse restaurants met terras, souvenirwinkels en een strand. Na ongeveer 2 uur vertrekt de Zorbas boot weer terug naar de haven van Chersonissos. De lunch is niet inbegrepen.

Zeilen naar Dia eiland

Zeilen naar Dia eiland met een tweemaster. Wij huren deze boot privé, alleen voor gasten van Zorbas. We barbecueën op Dia eiland en gaan snorkelen en zwemmen. Dia is een paradijs voor snorkelen, maar heeft ook prachtige kleine zandstandjes.

Kindvriendelijk verblijf op Kreta – Actief in de bergen van Kreta

Aposelemis Canyon wandeling:Deze canyon is een hike waarbij we veel moeten klimmen en klauteren. Deze kloof is lang geleden gemaakt door de schaapherders van Kreta, zij maken hier nog dagelijks gebruik van. De kloof is adembenemend mooi, een natuur om nooit meer te vergeten. Onderweg komt u veel schapen en berggeiten tegen. Doordat er in de winter water staat in de Aposelemis kloof, is het een mooi groen gebied met veel inheemse planten. Halverwege de kloof komt u bij een grot uit. In deze grot wonen gieren. De vleugels van deze gieren hebben soms een spanwijdte van wel 2 meter. Deze wandeling is ongeveer 8-10 kilometer. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden tot 12 kilometer. Goede schoenen zijn noodzakelijk.

Periodes voor het kinderseizoen

In principe tijdens de schoolvakanties, dus voorjaarsvakantie of meivakantie, in het hoogseizoen op Kreta in juli en augustus, de herfstvakantie en kerstvakantie.

Zorbas Island eet smakelijk: Iedere zaterdagavond organiseren we een traditionele Griekse BBQ. U kunt naar alle lust eten en proeven van de verschillende gerechten. Aanvang: 19.00 uur. Zorbas diner elke dag vanaf 19.00-22:00 uur. Zorbas ontbijt tussen 8:30 – 10:30 uur.

Jeepsafari door onbekend Kreta of quadsafari:Een fantastische tour door de binnenlanden van Kreta. Vooral over onverharde wegen voeren we u door ongerepte gebieden, die zeer weinig toerisme hebben gezien. Een heerlijk avontuur waarbij u kunt genieten van de prachtige omgeving, cultuur en de mooiste plekjes van Kreta. Met deze off-road tour worden vele mooie Griekse dorpjes in de bergen gepasseerd. Aanvang: 8.00 uur.

Wandeling in de kloof van Sarakina (Zuid-Kreta): Deze wandeling is een echte hike waar u niet droog blijft, u moet een stukje zwemmen!

Pottenbakkerij en aquarium Kreta

In de ochtend gaan we een pottenbakker bezoeken waar je zelf leert pottenbakken. Daarna bezoeken we het diepzee-aquarium van Gournes. 

Veranderingen in ons programma zijn onder voorbehoud. Als u mee wilt doen aan een bepaalde excursie of activiteit, meld ons dat dan op voorhand, zodat wij teleurstellingen kunnen voorkomen.

Labyrint Thema Park Kreta: De familie amusementsbestemming van Kreta. Geniet van een originele, interactieve en leuke dag voor de hele familie.

Voetbal op Kreta: Elke week is er een voetbalavond in het stadion en voetbalpark in Elia (5 km). We organiseren dan voetbal wedstrijden met onze gasten, met scheidsrechter etc. Tennis is ook mogelijk in de buurt.

Infromatie 2024

Fotoboek afgelopen zomers: Kijk eens in ons fotoboek van de laatste zomers op Kreta, hier krijgt u een goede indruk wat er te doen is in de zomermaanden op Kreta.

Wij hopen jullie met de bovenstaande excursies weer enthousiast te hebben gemaakt. Graag tot ziens bij één of meerdere van onze excursies.

Om u een indruk te geven van uw vakantie op Zorbas Island op Kreta, hebben we een “Zorbas Island” film voor u gemaakt: Zorbas Island Vakantie film in 10 minuten.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mailen naar Zorbas Island

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.