Seizoenen op Kreta en de Griekse eilanden: Hier geven we een overzicht van de verschillende seizoenen op Kreta. Het voorjaar op Kreta is een bloemenzee, de zomermaanden op Kreta is veel meer dan alleen zon en strand, in het najaar op Kreta kunt u heerlijk na-zomeren. De winter op Kreta is perfect om het eiland nog meer te ontdekken.

Seizoenen op Kreta Griekenland: Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende seizoenen op Kreta. Voorjaar op Kreta is een bloemenzee, de zomermaanden op Kreta is meer dan alleen zon & strand, in het najaar op Kreta kunt u heerlijk na-zomeren. De winter op Kreta is perfect om het eiland nog meer te ontdekken. Kreta ligt zo zuidelijk, dat het vaak wordt verward met andere Griekse eilanden, maar u kunt hier 365 dagen per jaar op vakantie.

Seizoenen op Kreta – Lente op Kreta

Voorseizoen op Kreta Griekenland: Voorjaar op Kreta begint in april en gaat door tot juni. Het eiland is dan een bloemenzee, met veel wilde veldbloemen en kruiden. Kreta heeft in het voorseizoen een heerlijke temperatuur. Het voorjaar is uitermate geschikt voor actieve vakanties, een perfecte tijd om te wandelen en te fietsen. De zee warmt snel op, zelfs in april wordt er al gezwommen.

Seizoenen op Kreta – Zomer en voorjaar op Kreta – Griekenland

Zomerseizoen op Kreta: Geen regen, weken lang hoge temperaturen, maar toch blijven de binnenlanden van Kreta vrij groen. Zeker in de dalen waar de canyons zijn en waar u kabbelende beekjes vindt, is het koel en groen! Aan zee kunt u lekker afkoelen en zwemmen, vaak met een noordwestelijke zomerse wind, die de temperatuur heerlijk maakt.

Seizoenen op Kreta – Herfst

Naseizoen op Kreta: Van september tot december is het genieten van een heerlijke nazomer. De zee is warm na een lange zomer. Een herfstvakantie op Kreta is ook populair om nog even wat zon te halen voor de winter in het noorden begint. Het naseizoen is geschikt voor veel activiteiten, maar het is ook heerlijk strandweer. In november en december valt er soms wel eens een regenbui, maar over het algemeen voelt de winter als een mooie zomer in Noord Europa.

Winterseizoen op Kreta: Een heerlijke tijd om het echte Kreta te ontdekken. Er zijn dan weinig toeristen op Kreta, dus perfect om een andere kant van Kreta te zien en kennis te maken met de Kretenzer cultuur. De winter is van december tot eind maart. De winter op Kreta biedt veel mogelijkheden om te wandelen en hiken door de vele kloven en bergen en de ongerepte wilde natuur van het eiland. Het is ook heerlijk om met de auto excursies te maken. De zon is aanwezig, maar ook afgewisseld met wat bewolking en regen. Door de zuidelijke ligging is het op Kreta veel warmer dan op de andere Griekse eilanden. Gedurende de wintermaanden worden er op het eiland olijven geoogst en Raki gestookt. Veel mensen weten niet hoe groen Kreta is tijdens de wintermaanden. Eigenlijk is het de mooiste tijd om er op vakantie te gaan!

Nieuws uit Griekenland: Elke 24 uur uploads op deze pagina. Nieuws en links naar de vele opties die er zijn voor een vakantie op Kreta. Ook kunt u op deze pagina naar onze fotoboeken doorklikken.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.