Canyons op Kreta: Er is een groot verschil tussen wandelen, hiken en canyoning. Er zijn op Kreta canyons waar mensen met weinig wandelervaring gemakkelijk door heen kunnen. Door te wandelen door de vele kloven en canyons ontdekt u de bijzondere natuur van Kreta. Er zijn ook echte grotere en gevaarlijke canyons, waar u niet zonder gids door heen kunt gaan, ook niet als u ervaren hiker bent. Er zijn op Kreta een aantal canyonclubs waar we u mee in contact kunnen brengen. Of u nu een gemakkelijke wandeling zonder veel hoogteverschillen wilt of een zware hike door een canyon op Kreta, het is allemaal mogelijk.

Canyons op Kreta – Voor wie is wandelen door een canyon geschikt?

Canyons wandelen op Kreta: Wandelen door een canyon op Kreta is voor iedereen met een normale conditie haalbaar. We bieden diverse canyonwandelingen van 5 tot 15 kilometer. Op Kreta zijn er meer dan 50 makkelijk te bewandelen canyons. We beginnen boven aan een canyon en hiken makkelijk naar beneden. U moet wel rekening houden met eventuele losliggende stenen of natte voeten. We vertrekken vroeg in de ochtend om de mooiste foto’s te kunnen maken en in alle rust te genieten van de mooie natuur in de canyons van Kreta. Wij vinden het niet erg om 6 uur in de ochtend te gaan wandelen. Ook is het in de zomer dan nog niet te warm, wat het wandelen ook aangenamer maakt.

Canyons

Deze wandelingen zijn niet uit te drukken in kilometers, maar eigenlijk alleen in tijd. Het kan zijn dat er stukken bij zitten waar u over een kilometer een uur doet, maar er zijn ook stukken bij waar u 3 kilometer per uur aflegt. De eenvoudige canyonwandelingen op Kreta zijn zo uitgezet dat u kunt kiezen uit 4 tot 8 uur wandelen. Vraag ons gerust naar de verschillende opties! Meenemen: wandelschoenen en sportschoenen, extra sokken, een extra broek en T-shirt, rugzak en zonnebrand.

Canyon hike op Kreta

Zwaardere wandelingen op Kreta in canyons. Ook bij deze wandelingen gaat het niet om de afstand, maar om hoeveel obstakels u tegenkomt onderweg. Canyon hiken op Kreta is een combinatie van wandelen, klimmen, dalen en zwemmen onderweg. Ook gaat er een klimtouw mee om iedereen op weg te helpen. De zwaardere canyon hikes duren van 6-8 tot 10 uur. Tijdens de hike nat worden en weer opdrogen hoort erbij. Er zijn veel mogelijkheden voor uitdagende hikes door canyons  over heel Kreta. Meenemen: wandelschoenen en sportschoenen, extra sokken, neopreen sokken, wetsuit (voorjaar en soms in het najaar), helm (niet altijd), extra broek en T-shirt, rugzak en zonnebrand.

Extreem canyoning op Kreta

Er zijn veel diep uitgesleten canyons met watervallen op Kreta. In deze canyons kunt u  abseilen en klimmen met bepakking. Voor deze canyons brengen we u graag in contact met de canyoningclubs op Kreta. Onderschat canyoning op Kreta niet! Sommige canyons zijn gevaarlijker dan in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Doe dit nooit alleen, ga mee met een ervaren groep. We helpen u graag op weg.

Canyons op Kreta – Waar en wanneer kunt u door een canyon wandelen?

Canyons op Kreta in verschillende jaargetijden: Er is wel degelijk een groot verschil in welke tijd van het jaar u een canyon bewandelt op Kreta. Van november tot juni is de meest spectaculaire tijd. Er is dan veel stromend water in de canyons. Met heerlijk helder stromend koud water door de canyons hiken is een geweldige ervaring. Van juni tot november staan veel canyons droog op het eiland. Maar er zijn gelukkig uitzonderingen waar het hele jaar water stroomt. U moet niet bang zijn voor natte schoenen onderweg.

Canyoning op Kreta Griekenland

Er zijn zoveel mogelijkheden, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Eigenlijk kan er achter elke heuvel of berg wel een canyon liggen op Kreta, de één nog spectaculairder dan de andere. Er zijn lange en kortere wandelingen door canyons mogelijk gedurende 12 maanden per jaar.

Zware natuurwandelingen met canyons op Kreta

Mogelijkheden om dwars door de natuur te wandelen in combinatie met canyons, zonder wandelpaden. Zo ontdekt u het echte ongerepte Kreta met veel mooie natuur, bloemen en planten, roofvogels, etc. Kreta biedt zoveel alternatieven voor een natuurvakantie. De geur in de bergen is onvergetelijk, of het nu voorjaar of najaar is.

Fotoboek kloven en hike op Kreta Griekenland: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie.

Hike en wandelen

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.