Fietsen op Kreta Griekenland – Fietsen en MTB op Kreta: Kreta heeft veel mogelijkheden voor Mountainbike vakantie in de zomer- en wintervakantie. We kunnen u een aantal soorten fietsvakantie op Kreta aanbieden. MTB KRETA. We proberen u op deze pagina informatie te geven over de vele opties. We bieden in de zomer en winter alternatieven voor accommodatie en fietsen op Kreta Griekenland. Fietsvakantie op Kreta (off-road) met mountainbikes. MTB tours op Kreta Griekenland. Een fietsvakantie op Kreta met mountainbikes. We beschikken over diverse mogelijkheden voor fietsen op Kreta.

Fietsen op Kreta 2024

U kunt een tour maken van meerdere dagen. We beschikken over fietstochten die u individueel kunt fietsen, maar we organiseren ook een aantal keer per jaar fietstochten in groepen. Als we met een groep fietsen, dan maken we tours van maximaal 60 kilometer per dag. We beschikken ook over GPS routes voor de binnenlanden van Kreta

Alle fietstours hebben hellingen en afdalingen. In het voorjaar en najaar dient u wel te denken aan regenkleding. De fietstours: Relax tour (maximaal 60 km): We vertrekken met de fietsen vanaf de accommodatie, dat scheelt een heleboel reizen en tijd. We organiseren gedurende de week wel een fietstour van 80 kilometer, dan laten we ons naar Lassithi brengen en komen terug in Kokkini Hani over het asfalt in combinatie met off-road. Strong tour (80-100 km): Tijdens deze tour vertrekken we een aantal keer naar de locatie, maar we vertrekken ook vanaf de accommodatie. Extreem tours (100-120 km): Deze fietstours gaan door ruig terrein, met veel keien en stenen. Tijdens deze fietstour vertrekken we een aantal keer vanaf een andere lokatie, maar we vertrekken ook een aantal keer direct vanaf de accommodatie.

Kreta MTB-en: Onze routes zijn geen aangegeven fietsroutes, we hebben deze routes zelf uitgezet. In groepsverband fietst u samen met een gids. Als u individueel wilt gaan fietsen op Kreta, krijgt u van ons een route en instructies mee. Kreta rondfietsen MTB.

Fietsen op Kreta Griekenland – Fietstour op Kreta

Accommodatie voor fietsers op Kreta: We beschikken over 3 verschillende accommodaties waar u kunt verblijven tijdens uw fietsvakantie op Kreta. U heeft ook de mogelijkheid om op basis van half pension te verblijven. U kunt tijdens uw fietsvakantie in een appartement verblijven. Deze appartementen zijn rustig gelegen op loopafstand van Zorbas Island.

We hebben een verblijf van 3, 2 & 3 dagen op verschillende accommodaties. Dit betekent: routes fietsen van accommodatie naar accommodatie. Bij de accommodatie krijgt u van ons de routes mee voor de andere dagen. U verblijft dus op 3 verschillende accommodaties verdeeld over 1 week. Dit is een hele mooie mountainbikevakantie op Kreta Griekenland.

Eerste dag fietsen

Aankomst Kokkini Hani Kreta, verblijf en accommodatie. We nemen de routes voordat u gaat fietsen met u door. Tweede dasg vroeg ontbijten en vertrek naar de route: “Kokkini Hani route”, dit is ongeveer 80-90 kilometer fietsen. derde dag na het ontbijt gaat u via Lassithi naar Agios Nikolaos, een fietstocht van ongeveer 100-120 kilometer. Vierde dag een fietsroute in de omgeving Elounda, deze tour is ongeveer 80-100 kilometer. Vijde dag vertrek van Agios Nikolaos naar Mirthos, deze tocht is ongeveer 100-110 kilometer. Zesde dag na het ontbijt fietst u een route in de omgeving Mirthos van 100 kilometer. Zevende dag na het ontbijt fietst u terug naar Kokkini Hani, waar u de toer begonnen bent, maar dit keer via de zuidkust van Kreta. Deze fietstour is ongeveer 100-120 kilometer. 

Dit is een leuke optie om Kreta op een andere manier te leren kennen. U krijgt veel natuurschoon te zien op deze route.

Fietsvakanties Kreta 2024

Het is belangrijk om zelf altijd een eigen repareerset, regenkleding en voor in de bergen warmere kleding mee te nemen. Wij hebben zelf gereedschappen, bandensets, pompen etc., deze worden ook altijd meegenomen tijdens de fietstours. Neem uw eigen trappers mee voor uw fietsschoenen.

Tevens bieden we ook alternatieven voor een combinatievakantie: fietsen op Kreta, wandelen, hiking, duiken, jeepsafari, Kreta 4×4, golfen en paardrijden. U kunt ons altijd mailen voor meer informatie over combinatievakantie op Kreta of een actieve vakantie op Kreta, maar er is ook een mogelijkheid om een actieve vakantie en een relaxvakantie op Kreta te combineren.

Voor wie zijn onze fietstours op Kreta

U kunt alle vakanties die wij aanbieden individueel boeken, maar we bieden ook groepsvakanties op Kreta aan, zoals team-building vakanties op Kreta en ook fietsclubs hebben ons al gevonden. 

U kunt via ons uw fiets huren, maar ook kunt u met uw eigen fiets komen. We kunnen u met fiets en bagage ophalen op de luchthaven van Heraklion. Als u tijdens uw vakantie op Kreta speciale wensen heeft voor een fiets, meld dat voor aankomst dan aan over welk materiaal u wilt beschikken tijdens de tours. We zorgen er altijd voor dat u voor aankomst op Kreta weet waar u aan toe bent.

Fietsen door Kreta

Kreta beschikt niet over fietspaden, wel over veel mooi tracks door het ruige landschap. Tijdens onze tours zult u niet veel andere fietsers tegenkomen, we willen graag uniek blijven met onze fietstours. Elke jaar zetten we nieuwe fietsroutes op Kreta uit. Een geslaagde route voor ons is: een mooie fietsroute, waarbij er veel te zien is, een spannende fietstour, met veel natuur en cultuur. We beschikken over meer dan 10 jaar ervaring op Kreta Griekenland.

Off-road routes op Kreta (MTB): over het algemeen kunt u redelijk goed doorfietsen op Kreta. De wegen (off-road) bestaan uit zand, stenen, grind, (soms) modder, beton, hellingen en dalingen. We kunnen uren lang fietsen zonder ander verkeer tegen te komen.

Fietsroute omgeving Kokkini Hani – Fietsen met groep op Kreta.

MTBvakantie, fietstours op Kreta Griekenland: hier onder geven we een aantal routes:

Kokkini Hani: Vertrek vanaf uw accommodatie in Kokkini Hani. We fietsen richting de oude kerk over een off-road pad van ongeveer 5 kilometer (uit 1700). Gaan we richting Galipe, tussen de olijfbomen door over een zandpad. Na ongeveer 10 kilometer stoppen we in Galipe voor koffie in het oude dorps kafenion. Na Galifa gaan we over een lang off-road pad naar Episkopi. We rijden onderweg langs wijnranken en olijfbomen. Er is veel te zien onderweg! We komen langs een middeleeuwse boogbrug die niet terug te vinden is in de geschiedenisboekjes. In dit gebied liggen veel oude kalderimi’s, dit zijn de oude ezelpaden tussen de Griekse dorpen. Vroeger was dit de enige verbinding tussen de dorpen op Kreta. Ook komen we door een mooie route langs een oude rivier.

In Astraki eten we tussen de middag, een prachtig mooi dorp waar maar zelden of nooit een toerist komt. Nu hebben we 35 kilometer gereden. Na de lunch vertrekken we via het heuvellandschap vol met wijnbouw naar Kokkini Hani terug. We fietsen terug via het witte ezelpad, deze route hebben we deze naam gegeven omdat er al jaren lang twee witte ezels staan te grazen.

Fiets routes Kreta

We komen langs een speciale plaats waar veel schildpadden leven. Landschildpadden komen veel voor op Kreta. Sommige schildpaden zijn wel 40 centimeter lang. Alleen midden in de zomer zijn deze schilpadden niet aanwezig. Op deze plek komt bijna niemand, wij zijn er bij toeval terecht gekomen. Via Koxari gaan we naar de grot van Skotino. U kunt de grot van binnen bekijken! Na ons bezoek aan de grot fietsen we terug naar Kokkini Hani. Deze fietstour is ongeveer 60 kilometer lang. We fietsen door berg- en heuvelachtig terrein met zand, grind, steen- en kleigrond. Deze fietstour is voor iedereen met een beetje conditie te doen.

Fietsroute omgeving Potamies

Potamies: We vertrekken per fiets vanuit Kokkini Hani. Na een stukje asfalt fietsen we off-road naar Kalo Chorio. We bezoeken in het dorp de oude gerestaureerde molen. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over de zee. We drinken in Kalo Chorio koffie in een oud Grieks kafenion. Kalo Chorio betekent in het Grieks “goed dorp”, wij zijn van mening dat het dat ook zeker is! Na onze koffiestop in het dorp fietsen we een klein eindje door over asfalt, om daarna over onverharde wegen verder te gaan.

We rijden off-road naar het dorp Messa Potamies, dat betekent “in de rivier”. De weg naar het dorp gaat via een steil pad, waar twee stukken tussen zitten waar veel fietsers even afstappen! We gaan hier op ons gemak een beetje klimmen. Daarna fietsen we net als tijdens de bovengenoemde tour een stuk langs veel oude kalderimi’s. Als we na 5 kilometer boven zijn, maken we een korte stop bij een leuk kerkje. Daarna fietsen we door bossen van olijfbomen, laurierbomen, agave en veel wild.

Fietsen in de omgeving

In dit gebied ziet u veel roofvogels, soms scheren ze zo voor u over de weg. Op deze route zullen we waarschijnlijk weinig andere weggebruikers tegenkomen. Langs de paden groeit veel salie (vaskomilo), dit is een heerlijk kruid om thee van te maken. De geur is heerlijk. In Messa Potamies gaan we lunchen. Na de lunch in Messa Potamies gaan we verder over een klein stukje asfalt om een klein klooster te bezoeken, waar niemand meer woont. Na het klooster volgen we een prachtige off-road route en komen aan het einde van de tour uit in Pano Gouves. Via een verrassende off-road weg fietsen we terug naar Kokkini Hani. De totale tour is ongeveer 60 kilometer, door licht tot middel zwaar terrein. De grond van de fietspaden bestaat uit rode klei, graffel, steen en beton. We fietsen door heuvels omringd door berglandschap.

Fietsroute omgeving Geraki

Geraki: We vertrekken naar Lassithi. We stoppen bij Kaminaki, waar we onze spullen in orde maken en beginnen aan een mooie fietstour. We gaan nu een lange afdaling maken, over een pad dat bestaat uit graffel en rode klei. Een adembenemende afdaling met vele mooie uitzichten! In het voorjaar groeien er hier veel wilde orchideeën. Er groeien overigens meer dan 60 soorten wilde orchideeën op Kreta. We stoppen onderweg bij een kerk die in de rotsen is gebouwd, u heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen en dalen. In deze omgeving zijn weer veel roofvogels te zien.

Als we zijn aangekomen in Geraki, gaan we iets buiten het leuke dorp naar een oud Grieks kafenion om koffie te drinken. We rijden over een mooie geasfalteerde weg door tot Aski, daarna gaan we off-road naar Avdou waar we van een lunch genieten. Na Avdou gaan we via een mooie slingerweg naar de toeristen plaatsPiskopiano. Via een mooie weg gaan we off-road naar Agriana. Na het dorp Agriana gaan we naar de badplaats Analipsi waar we via een leuke route terug rijden naar Kokkini Hani.

De totale tour is ongeveer 70 kilometer door licht – tot middelzwaar gebied. De wegen bestaan uit rode aarde, asfalt, beton en stenen. We beginnen te rijden vanaf 2000 meter, waarna we terug fietsen naar zeeniveau. Dit betekent echter niet dat er geen stijgingen in de tour zitten.

Mountainbike vakantie Kreta – Fietsroute omgeving Thrapsano

Thrapsano: We vertrekken vanuit Kokkini Hani richting de bergen en heuvels van Kastelli. Deze route heeft een middelzware klim. Onderweg zien we een Romeinse brug, tenminste de resten daarvan, maar nog goed zichtbaar. We passeren veel fruitbomen met sinaasappels en grapefruit, notenbomen etc. In het kleine plaatsje Lagos gaan we koffie drinken in een oud kafenion. Via het kerkje Kaleri Moni gaan we off-road naar Ano Karouziana. Via Kastelli fietsen we door richting Zofori. We komen door veel boerenland, met mooie eucalyptusbomen.

Na Zofori gaan we naar het pottenbakkersdorp Thrapsano. We bezoeken een pottenbakkerij van de Kretenzer school. Hier worden vele van de beroemde terracotta potten gebakken. Na de lunch fietsen we door naar Galatas, Voni, Sambas en Agia Trias. Deze omgeving is zeer afwisselend, we fietsen door rotslandschap maar ook bebost landschap, van maanachtig landschap tot oase. Via een off-road slingerweg komen we in Voros uit. Via dit kleine dorpje gaan we terug naar Kokkini Hani. De totale tour is ongeveer 70 kilometer. We zullen een aantal keren flink gaan klimmen en afdalen. We fietsen over geasfalteerde wegen en wegen met rode klei, stenen en graffel. Deze fietstour is middel zwaar, maar heeft ook veel afdalingen.

Fietsroute omgeving Lassithi

Lassithi: We vertrekken in de ochtend naar de Lassithi hoogvlakte. We gaan naar de hoogste berg van de omgeving: de Dikti berg. We stoppen op 2147 meter hoogte. Vanaf dit punt gaan we via Limnakaros naar Lassithi fietsen. Dit is een moeilijke afdaling, zware weg met veel stenen. Onderweg genieten we van een wilde natuur, mooie uitgeslepen rotsformaties en veel groen. Aan het einde van de afdaling komen we aan in Agios Georgios. Hier gaan we koffie drinken in het oudste kafenion van het dorp.

Fietsen rond Lassithi Kreta

Na de koffiepauze fietsen we kriskras over het plateau van Lassithi. U ziet hier veel landbouw, veel groen, en het is een redelijk vlakke route. Lassithi is een bergplateau, een ingeklemd landschap tussen de bergen. Via Kera verlaten we het plateau van Lassithi. We gaan off-road naar Gonies waar we van een lunch genieten. In de middag fietsen we via Krasi en Mohos terug naar de kust. In de middag fietsen we via een verrassende kustweg terug naar Kokkini Hani. Dit keer ontkomen we er niet aan om toeristen te zien, want we fietsen langs de badplaatsen Malia, Stalida en Chersonissos. De totale tour is ongeveer 65 kilometer. We fietsen over zwaar terrein, maar ook licht terrein. De afdaling van Limnakaros is zwaar. U heeft voor deze afdaling zeker concentratie nodig. De wegen waarover we fietsen bestaan uit zand, rode klei, asfalt en beton.

Dit was een beknopte beschrijving van onze meest gevraagde tours. We beschikken over veel verschillende routes. Veel van onze fietsgasten op Kreta kiezen voor een tour van 3 tot 5 dagen. Voor meer informatie over MTB-en op Kreta, fietsen op Kreta, groepsvakantie op Kreta, zelfstandig mtb-en op Kreta, mtb-en en accommodatie op Kreta etc.

Fiets huren tijdens uw vakantie op Kreta Griekenland: We bieden u opties aan om een fiets te huren op Kreta. Zowel voor de professionele fietser als voor degene die gewoon een stukje wil fietsen. We beschikken over onze eigen routes over het eiland. Onze fietsroutes zijn door ons zelf uitgezet.

Fietsverhuur Kreta

Elektrisch fietsen: Tijdens een fietsvakantie in Griekenland fietst u door de indrukwekkende natuur en maakt u kennis met de cultuur. U blijft lekker in beweging terwijl u de meest prachtige plekken ontdekt. Van natuur bewonderaar tot cultuurliefhebber; door ons gevarieerde aanbod in fietsroutes is er voor elk wat wils. Elektrisch fietsen op Kreta is echt in opkomst, omdat dit het fietsen in het bergachtige landschap wat aangenamer maakt. Bij ons kunt u al jaren een fietsvakantie boeken. Maar nu gaan we een stapje verder en bieden we ook elektrisch fietsen met verblijf op Kreta.

E-bike: e-bike vakantie op Kreta: Kreta heeft veel mogelijkheden om te fietsen. We kunnen u een aantal soorten fietsvakantie op Kreta aanbieden. Uiteraard zijn er de normale geasfalteerde wegen, maar om het echte Kreta te ontdekken, zijn de off-road wegen veel leuker. Zo kunt u bijvoorbeeld met een elektrische fiets in Griekenland Kreta op pad gaan, echt een topexcursie.

Hike en bike  avontuurlijke wandel en fietstochten op Kretawe hebben een aantal wandelingen en fietsroutes uitgezet. Hier geven we een overzicht van deze  mogelijkheden voor een hike en bike vakantie; avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta. U kunt deze routes met ons wandelen en fietsen. Maar we hebben ook GPS-mogelijkheden om deze routes individueel te doen. Ook de gasten die vaker met ons gewandeld en of gefietst hebben, zullen aangenaam verrast worden door deze nieuwe routes.

Dagelijks nieuws uit Kreta: Op onze “Kreta Nieuws” pagina vindt u korte artikelen die een onderwerp met betrekking tot Kreta beschrijven.

Mail ons voor meer fiets vakantie infomatie.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.