Kerst op Kreta en Oud&Nieuw op Kreta – Kerstvakantie Kreta Griekenland 2023 : Op deze Kerstpagina vind je informatie over Kerstmis en Oud&Nieuw op Kreta. We hebben een speciaal Kerst- en Oud&Nieuwprogramma samengesteld  Vier Kerst op Kreta; je hoeft niet na te denken over het kerstdiner en de inkopen te doen! Elke dag wordt het ontbijt en diner voor je verzorgd. Het complete programma voor Kerstmis en Oud&Nieuw op Zorbas Island is vrijblijvend.

Het weer is moeilijk in te schatten: het kan prachtig mooi zijn, maar soms kan het weer ook wat minder zijn. Wij zorgen er in ieder geval voor dat er in elk appartement een verwarming aanwezig is! Overdag kan het soms heerlijk warm zijn, maar houd er rekening mee dat de avonden kunnen fris zijn. Neem dus diverse soorten kleding mee voor een geweldige Kerst op Kreta.

Kerst op Kreta – Programma in de Kerstvakantie op Kreta

Kerstprogramma op Kreta Griekenland: Activiteiten en excursies, inclusief een Nieuwjaarsprogramma: Kerst op Kreta, Griekenland: we organiseren dit jaar weer veel leuke activiteiten voor Kerstmis en Nieuwjaar. Na het succes van de afgelopen jaren hebben we weer een aantal nieuwe activiteiten op het programma. Alle activiteiten zijn vrijblijvend. Als je al weet aan welke activiteiten je deel wil nemen, laat het ons alstublieft vooraf weten. Het programma is onder voorbehoud, soms moeten we wel eens een excursie een dag verplaatsen. Als er excursies zijn die je wil doen en niet op het programma staan, laat het ons op voorhand weten.

Over het algemeen geldt, dat het ontbijt tussen 08.30 uur en 10.30 uur op het buffet klaarstaat en het diner vanaf 20.00 uur. Tijden kunnen altijd aangepast worden in verband met activiteiten, dit wordt vooraf vermeld.

14 december: Canyoning. Vandaag gaan we hiken in een kloof met water en misschien een waterval. Een wandeling van ongeveer 8 km vol met obstakels en beeldschone winternatuur.

15 december: Onbekend Kreta. We vertrekken om 10.00 uur naar een olijfolie- & wijnmuseum. Tijdens het bezoek aan dit museum kun je de geschiedenis van het maken van olijfolie en Kretenzer wijnen bekijken. We bezoeken ook een olijfoliefabriek. We rijden door het wijngebied van Kreta waar je kennis maakt met de lokale bevolking. We stoppen in veel leuke dorpjes. Op de terugreis stoppen we bij een traditioneel Grieks Kafenion. We zijn rond 16.00 uur terug bij de accommodatie.

16 december: Bergdorpen (makkelijke) wandeling. Een mooie dorps- en natuurwandeling. De route brengt ons door olijfvelden, over kleine paadjes en door kleine bergdorpjes.

17 december: Onbekend Kreta en bezoek aan Kerstmarkt in Heraklion. Overdag staat Onbekend Kreta op het programma. We bezoeken een bronsgieterij, een rakistokerij en een klooster in kerststijl. Om 17.00 uur vertrekken we naar Heraklion voor een bezoek aan de Kerstmarkt. Heraklion is helemaal in kerstsferen; alle winkels zijn open en er is veel live muziek.

18 december: Traditionele ambachten op Kreta. Bezoek aan een oude ambachtsmarkt. We laten je oude Kretenzer ambachten zien: een pottenbakkerij, houtsnijden, een geiten- en schapenbellenmaker, raki maken, olijfolie proeven en een wijnproeflokaal. Leer meer over de traditionele Griekse keuken, een Kretenzer kruidenzolder, waskaarsenfabriek, imker en honing. Je kunt tevens een Kretenzer boerderij met verschillende dieren bezoeken en koffie drinken op een Grieks pleintje.

19 december: Wandelen op Kreta in de winter, schildpadden op Kreta. Dit is een wandeling van 16 kilometer. Onderweg bezoeken we een traditioneel Grieks Kafenion. Een ongerepte natuurschoon in centraal Kreta. Dit gebied staat bekend om de vele schildpadden die er leven. Deze wandeltocht is geschikt voor iedereen. We wandelen tijdens deze rivierentocht door prachtige natuur.

Kerst op Kreta – Kloofwandelingen in de Kerstvakantie

20 december: Canyoning wandeling. Een wandeling door een canyon, met ongerepte natuur, een riviertje en waterval (10 kilometer, vertrek 07.00 uur).

21 december: Bergwandeling. Deze wandeling begint in het dorp Kera. De wandeling loopt naar beneden door een kloof tussen rotsen. Een prachtig gebied met bijzondere uitzichtpunten (8-10 kilometer, vertrek 08.00 uur).

21 december: Grieks Kerst koken. Een kookworkshop in de olijfgaard die in het teken staat van Griekse kerstgerechten.

22 december: Fossielenkloof en bezoek aan Kerstmarkt in Heraklion. Een dorpswandeling met een bezoek aan een kafenion, een hooggelegen kerk met uitzicht over zee en een klooster. Daarna wandelen we via olijfgaarden en een kleine kloof, die uitmondt bij een zandstenen wand met fossielen, terug naar Zorbas Island (12 kilometer, vertrek 10.00 uur). Om 19.00 uur vertrekken we naar Heraklion voor een bezoek aan de Kerstmarkt. Heraklion is helemaal in kerstsferen; alle winkels zijn open en er is veel live muziek.

23 december: Gierenkloof en bezoek aan een spa. Een wandelpad brengt ons door een canyon met veel gieren en andere (roof)vogels. We wandelen terug langs zee naar Zorbas Island (16 kilometer, vertrek 09.30). Om 19.00 uur vertrekken we voor een bezoek aan een spa. Verwen jezelf met een heerlijke massage en geniet van de warme zwembaden.

24 december: Skotino wandeling. We beginnen onze wandeling in het dorpje Skotino, langs de grot van Skotino het binnenland in. Deze wandeling gaat door de natuur en dorpen, langs kloven en wandelpaden terug naar Zorbas Island (14 kilometer, vertrek 10.00).

Ook kun je de kokkin van Zorbas helpen met de voorbereidingen voor het Kerstdiner.

’s Avonds bezoeken we een bergdorp. Het bijwonen van de kerkmis is mogelijk. Een bezoek aan de plaatselijke kafenions is een gezellige belevenis.

25 december: Kerst op Kreta. We beginnen de dag met een heerlijk uitgebreid Kerstontbijt van 09.00 tot 11.00 uur. Om 11.00 uur begint ons team aan de voorbereidingen voor het Kerstdiner. Onze bar & taverna zijn dan een aantal uren gesloten. Voor de liefhebbers maken we een strandwandeling van een kilometer of 6 in de omgeving (vertrek 11.00). Je bent ruim op tijd terug, zodat je je kan omkleden voor ons Kerstdiner. Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom in de taverna voor een Kerst-aperitief, waarna we rond 17.00 uur aan tafel zullen gaan voor een uitgebreid Kerstdiner. Het diner bestaat uit heerlijke Griekse oven- en grillgerechten, maar ook veel andere Griekse specialiteiten die geschikt zijn voor de vegetariër. Na het diner volgt een gezellige avond met muziek.

Kerst op Kreta – Natuur en cultuur op Kreta

26 december: Lassithi dorpen tour in de bergen. Een wandeling langs de dorpen van Lassithi, het beroemde bergplateau. Vooral in de winter is dit een bijzondere wandeling. U komt langs landbouwgebieden tussen de bergen en dorpjes(10-12 kilometer, vertrek 10.00 uur).

27 december: Mironas & Archanes en bezoek aan een spa. Een tour door centraal Kreta, een combinatie van wandelen en veel zien op 1 dag. We maken een dorpswandeling door leuke straatjes en we bezoeken een bellenmaker. Een wandeltour van maximaal 8-10 kilometer in het Jugta gebied (vertrek 09.30 uur). Om 19.00 uur vertrekken we voor een bezoek aan een spa. Verwen jezelf met een heerlijke massage en geniet van de warme zwembaden.

28 december: Canyoning hike. Een wandeling door een canyon met een rivier en watervallen in een gebied waar je de kans klein is dat je iemand anders tegenkomt.

29 december: Kloof wandeling en bezoek aan Nieuwjaarsmarkt in Heraklion. Een wandeling door een kloof van ongeveer 8 kilometer, een avontuurlijke kloof met water (vertrek 07.00). Om 19.00 uur vertrekken we naar Heraklion voor een bezoek aan de Nieuwjaarsmarkt. Heraklion is helemaal versierd, alle winkels zijn open en er is veel live muziek.

30 december: Outdoor koken of wandelen. Om 10.00 vertrekken we met onze gasten naar onze Griekse kookdag op locatie in een olijfgaard. We leren je verschillende Griekse gerechten te bereiden. Heb je een verzoek voor het maken van een bepaald gerecht? Laat het ons weten, dan leren we je dat ook! Tijdens het koken laten we verschillende wijnen en natuurlijk olijfolie proeven.

Mocht je niet willen koken, maar wel genieten van wat de kokers gemaakt hebben, dan is het is mogelijk een leuke wandeling te maken door dit gebied (vertrek 10.00 uur). Na de wandeling kun je aanschuiven om te genieten van de heerlijke gerechten. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om verschillende wijnen en olijfolie te proeven.

31 december: Rivierentocht Skalopatia west. Een prachtige natuurwandeling van 10-12 kilometer langs een rivierbedding. Deze wandeltocht is geschikt voor jong en oud (vertrek 10.00 uur).

Oudjaar op Kreta: Ons team zal om 12.00 uur beginnen met de voorbereidingen voor Oudjaarsavond, waardoor onze bar & taverna van 12.00 tot 18.00 gesloten zullen zijn. Om 19.30 uur beginnen wij ons oudjaarsfeest met een gezellig diner. Klokslag 12 uur openen we de champagne en gaan we naar buiten. Hier steken we ons vuurwerk af.

Kerst op Kreta – Nieuwjaarsduik en Nieuwjaarsborrel

1 januari: Vandaag is het ontbijt van 10.00 uur tot 12.00 uur. We organiseren een Nieuwjaarsduik en Nieuwjaarsborrel om 15.00 uur.

2 januari: Onbekend Kreta. We vertrekken om 10.00 naar een museum waar je de geschiedenis van het maken van olijfolie en wijn kunt bekijken. Daarna bezoeken we een olijfoliefabriek waar je het hedendaagse proces kunt zien. Onze tour gaat verder door het wijngebied van Kreta, langs en door vele bergdorpjes, waar je kennis kunt maken met de lokale bevolking. Op de terugweg stoppen we bij een plaatselijk ‘kafenion’, een typisch Grieks koffiehuis.

3 januari: Fossielenkloof. Een dorpswandeling met een bezoek aan een kafenion, een hooggelegen kerk met uitzicht over zee en een klooster. Daarna wandelen we via olijfgaarden en een kleine kloof, die uitmondt bij een zandstenen wand met fossielen, terug naar Zorbas Island (12 kilometer, vertrek 10.00 uur).

4 januari: Gierenkloof. Dit wandelpad brengt ons door een canyon met veel gieren en andere (roof)vogels. We wandelen terug langs zee naar Zorbas Island (16 kilometer, vertrek 09.30).

Wekelijkse excursies mogelijkheden op Kreta: Winteractiviteiten op Kreta Griekenland. Elke woensdag wandelen we door een ander gebied van Kreta. We beschikken ook over meerdaagse wandelingen op Kreta.

Actieve vakantie op Kreta in de winter: Een weekprogramma voor Kreta Griekenland in de winter, een outdoor vakantie op Kreta, activiteiten en accommodatie op Kreta. Actieve vakanties op Kreta in de winter: Naast een programma in de winter bieden we ook een compleet weekprogramma voor het hele seizoen. U kunt dat reserveren als compleet programma, maar u kunt er ook activiteiten uitlaten. Ook bieden we andere excursies aan, zoals paardrijden op Kreta, golf op Kreta, vissen op Kreta, boottochten op Kreta. We beschikken ook over routekaarten en GPS voor als u een auto, motor of scooter wilt huren tijdens uw Kerstvakantie op Kreta. We hebben alles in huis voor een onvergetelijk wintervakantie op Kreta, Griekenland.

Soms hoog in de bergen sneeuw, dat zijn unieke wandelingen.

Onze accommodatie is kleinschalig en persoonlijk, in een Griekse omgeving. De hele accommodatie is voorzien van verwarming en warm water. We bieden mogelijkheden voor internationale TV. Tevens beschikken we over een goede en gratis WIFI verbinding. Als u geen laptop heeft, kunt u ook gebruik maken van onze computer met internet in de bar.

We bieden ook mogelijkheden aan voor een langer verblijf op Kreta, overwinteren op Kreta is voordeliger dan u denkt. We hebben diverse winterprogramma’s voor een wintervakantie op Kreta Griekenland vanaf oktober tot mei! U kunt altijd terecht bij ons voor persoonlijke vragen.

Wandelen in de winter op Kreta (Kerst- en Nieuwjaarsvakantie): November zijn de meeste toeristen vertrokken, maar het weer kan nog geweldig zijn. Een heerlijke periode om er op uit te trekken.

Excursies op KretaWinter en zomer excursie-informatie over Kreta, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden en snorkelen. Kortom, allerlei verschillende mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie tijdens Kerst op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.