Rondwandelingen op Kreta Griekenland – wandelpaden in Griekenland: Het is best moeilijk om nieuwe rondwandelingen door de bergen van Kreta te ontwikkelen, want met een kloofwandeling lopen we dan vaak dezelfde weg weer terug. Toch hebben we voor u weer een aantal unieke rondwandelingen weten te creëren. Elke rondwandeling is weer anders en origineel.

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – Een verlaten dorp in Zuid-Kreta

Kalami Kreta (het verlaten dorp): Dit is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 10 kilometer. We maken ook een dorpswandeling door dit verlaten geheimzinnige dorp en gaan aan het eind van de dag zwemmen en snorkelen in Psari Forada (gelegen aan de zuidkust van Kreta).

Niveau van de Kalami wandeling: Dit is een makkelijke wandeling, die goed te doen is voor iedereen, met niet al teveel hoogteverschillen. In de zomermaanden moet u wel een beetje oppassen voor de hitte. Het wandelpad is niet gemarkeerd, maar makkelijk te bewandelen.

Rondwandelingen op Kreta – Het leven in de dorpen op Kreta

Rondwandeling “dorpentour”: Episkopi, Stamnoi, Aitania: Een prachtig wandelgebied met een bezoek aan 3 bergdorpen. We wandelen door de natuur en door bergdorpen. We zien onderweg mooie kerken, het Griekse dorpsleven, Kretenzer cultuur en prachtige uitzichten over zee.

Niveau dorpswandeling: Deze wandeling kan door bijna iedereen gewandeld worden. We kunnen tijdens de wandeling veel verschillende kanten op, van een hoogteverschil 200 meter tot 50+ en 60+ wandelingen. In dit wandelgebied op Kreta zijn er veel verschillende wandelingen mogelijk, van 8 tot 22 kilometer. We hebben al deze wandelingen zelf uitgezet, u kunt deze wandelingen ook individueel met GPS lopen, maar er zijn onderweg geen borden of aanwijzingen.

Kainourgio Chorio

Een leuk dorp met traditionele straatjes waar u heerlijk kunt wandelen. Vanaf Kokkini Hani is het ongeveer 4 kilometer. Volgens de volkstelling van Castrofilaca, onder de Venetiaanse overheersing in 1583, wordt het dorp gemeld als Chenurio Chorio met 134 inwoners.

Kainourgio Chorio: Kerk van de Maagd Diktiani: Deze kerk heeft twee bouwfasen. De vroege Venetiaanse bouw met 1 gangpad in het zuiden en in de 19de eeuw werd de noordelijke gang aangebouwd. Op de zuidelijke muur in de kerk zijn sporen bewaard gebleven van een Arcosolium (een Venitiaans graf).

Kainourgio Chorio: Toren van Foskolos: Deze toren was van de familie Foskolos, aan wie Kainourio Chorio ook behoorde. Vandaag de dag is alleen de begane grond van de woning bewaard gebleven.

Kainourgio Chorio: Patitiria: Deze wijnpersen (patitiria), bekend als Patitiria Fosolou waren ook van Foskolos, de leenheer van het dorp. De druiven werden hier tot een heerlijke rode of witte Kretenzer wijn geperst.

Kloof van de Heilige Anastasia: In de kloof van Heilige Anastasia ziet u veel geologische formaties en oleanders. De kerk van St. Anastasia is gebouwd bij de ingang van de kloof. Vanaf Kokkini Hani is het ongeveer 12 kilometer wandelen.

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – Rondwandeling door een kloof

Rondwandeling Anopoli kloof: Een wandeling met bezoek aan dorp en het klooster van Anopoli. Na ons bezoek aan het dorp wandelen we via olijfgaarden naar een kloof. Via de kloof gaat de wandeling langs een aantal geologische punten met rotswanden waarin fossielen te vinden zijn. In de omgeving zijn meerdere geocaches. Er zijn al veel geocaches op Kreta te vinden! Langs de kust lopen we terug naar Zorbas Island.

Niveau Anopoli wandeling: Een wandeling die bijna door iedereen gewandeld kan worden. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden in dit onuitputtelijke wandelgebied. Deze wandeling is ook geschikt voor 50+ tot 60+ wandelaars. Deze wandeling heeft mogelijkheden van 10, 15 of 17 kilometers met een hoogteverschil van 265 meter. GPS routes zijn ook mogelijk, maar u ziet onderweg geen wegwijzers, omdat we ook deze wandeling zelf hebben uitgezet.

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – Olijfvelden en dorpen

Rondwandeling Skotino: De naam van het dorp waar we als eerste heen lopen betekent ‘donker’, vanwege de nabijgelegen grot waar we niet zullen komen tijdens deze wandeling. Via een oude kalderimi, waar al honderden jaren mensen hebben gelopen nog voor wij in de auto’s zaten, lopen we door een bamboerivier en door een sinaasappel- en citroengebied naar een kerkje in het dorp. We verlaten het dorp via zandpaden, door olijfvelden, op weg naar de picknick-plek. Na de lunch bij een verscholen kerkje tussen de pijnbomen lopen we langs een droogstaande waterval via landweggetjes naar een eeuwenoud dorpje met eigen waterbron waar de tijd heeft stil gestaan. Vanaf hier lopen we via een andere weg weer terug naar de auto.

Niveau wandeling: Deze wandeling kan door bijna iedereen gewandeld kan worden. Deze wandeling is ongeveer 12 km. We hebben al deze wandelingen zelf uitgezet, u kunt deze wandelingen ook individueel met GPS doen, maar er zijn onderweg op deze route geen borden of aanwijzingen.

Informatie over wandelen op Kreta en overzicht van de mogelijkheden: We bieden meerdere opties voor individuele wandelingen of groepswandelingen. Onze wandeltochten zijn geschikt voor iedereen: van groepswandelingen op Kreta, individuele wandelingen op Kreta of 50+ wandelingen op Kreta. Maar ook zwaar wandelen op Kreta behoort tot de mogelijkheden. Al onze wandelingen en hikes kunt u boeken in combinatie met accommodatie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.