Wandelen op Kreta

Wandelen op Kreta Griekenland – Informatie over wandelen & hiken op Kreta: Onze accommodatie ligt direct aan zee en is de ideale uitvalbasis voor wandelingen door heel Kreta. We bieden vele opties voor individuele wandelingen of groepswandelingen. De Samaria kloof kent iedereen waarschijnlijk wel, maar om meer de prachtige, afwisselende natuur op Kreta te ontdekken, moet u toch eens met ons meewandelen. U kunt zeer afwisselend wandelen op Kreta: wandeltochten door Griekse dorpjes, indrukwekkende berg- en kloofwandelingen op Kreta of wandelingen door olijfgaarden en velden op Kreta. Onze wandeltochten zijn geschikt voor iedereen: van groepswandelingen op Kreta, individuele wandelingen op Kreta of 50+ wandelingen op Kreta. Al onze wandelingen en hikes kunt u boeken in combinatie met accommodatie op Kreta (wandelvakantie Griekenland).

Wandelvakantie Kreta: Wandelen in Griekenland (Kreta) is de beste manier om kennis te maken met het land, de natuur en de bevolking. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden voor een wandelreis op Kreta. Dit mooie land heeft ontelbaar veel plekken die aan te bevelen zijn voor prachtige wandelingen in de natuur. Op Kreta kunt u wandelen over eeuwenoude voetpaden langs prachtige baaitjes en authentieke dorpen, maar ook door bergkloven of over bergpaden. Tussen de olijfbomen door wandelt u naar een volgend fraai plekje waar de tijd geen vat op heeft gehad.

Laatste update: 30.09.22 Wandelen op Kreta – wandelweken op Kreta – Meerdaagse wandelingen op Kreta – wandelinformatie Kreta – wandel excursies op Kreta. 

Wandelen op Kreta – E4- wandelroutes Kreta hiken en wandelen – Wandelvakantie Kreta – De populairste wandelroutes op Kreta

Hike en bike: avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta: we hebben een aantal wandelingen en fietsroutes uitgezet. Hier geven we een overzicht van deze mogelijkheden voor een hike en bike-vakantie: avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta. U kunt deze routes met ons wandelen en fietsen. Maar we hebben ook GPS-mogelijkheden om deze routes individueel te doen. Ook de gasten die vaker met ons gewandeld en of gefietst hebben, zullen aangenaam verrast worden door deze nieuwe routes.

Wandelweek op Kreta – wandelvakantie Kreta: Een hele week wandelen en hiken op Kreta. Deze vakantie bieden we u aan in combinatie met verblijf en wandelen. U maakt 5 wandelingen in 8 dagen. Tevens bieden we mogelijkheden voor meer of minder wandelingen tijdens uw verblijf en mogelijkheden voor 10-14 dagen. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie op Kreta ook met andere actieve outdoor excursies combineren. Als u echt de natuur van Kreta wilt ontdekken, zijn onze wandelingen voor iedereen een unieke belevenis. Wij passen onze wandelroutes aan op elk niveau, voor de ervaren tot de minder ervaren wandelaars. Iedereen kan wandelen op Kreta.

Meerdaagse wandelingen op Kreta: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze tweedaagse wandelingen, inclusief overnachting. Op deze manier kunt u de natuur op Kreta anders ontdekken. We beschikken over meerdere tweedaagse wandelingen bij verschillende locaties op Kreta.

Rondwandelingen op Kreta: Het is best moeilijk om nieuwe rondwandelingen door de bergen van Kreta te ontwikkelen, want met een kloofwandeling lopen we dan vaak dezelfde weg weer terug. Toch hebben we voor u weer een aantal unieke rondwandelingen weten te creëren, elke rondwandeling is weer anders en origineel.

Kamperen in een olijfgaard op Kreta Griekenland: Griekenland is een vakantieland bij uitstek. Zon, zee, cultuur, natuur, tradities en vriendelijke mensen zijn de voornaamste redenen waarom men op vakantie naar Griekenland gaat. Het grootste deel van het jaar is het weer heerlijk om van het buitenleven te genieten. Over het algemeen kiest men ervoor om in een hotel of appartement te verblijven. Een kampeervakantie in Griekenland is niet iets waar men aan denkt. Er zijn zelfs genoeg mensen die nog nooit gekampeerd hebben, omdat ze het waarschijnlijk niet leuk te vinden. Voor deze mensen, maar zeker ook voor alle andere gasten, hebben we een leuke uitdaging: kamperen in een olijfgaard op Kreta.

Wandelen op Kreta – Wandelvakanties op Kreta – Actieve wandelvakanties

Wandelmogelijkheden op KretaOnze wandelvakanties op Kreta zijn geschikt voor iedereen: onervaren wandelaars, ervaren wandelaars, familiewandelingen, 50+ en 65+ wandelvakanties, alleen op vakantie naar Kreta, singlevakanties, groepswandelingen. We bieden het grootste deel van het jaar door wandelen en hiken op Kreta. Individuele wandelingen in combinatie met een leuke accommodatie op Kreta: Veel mensen vinden het heerlijk om er alleen op uit te trekken. We beschikken over unieke wandelroutes in onze eigen omgeving, maar ook ver daar buiten. We geven u voldoende informatie over de mooiste wandelingen op Kreta, die geschikt zijn voor zowel de rustige wandelaar als voor degene die een langere afstand wil lopen. We hebben GPS routes voor leuke wandelingen, die u zelf kunt ondernemen.

E4-wandelpad op Kreta: Meerdaagse wandelingen op Kreta. We bieden een combinatie aan van verschillende wandelingen op Kreta over de E4-route. Vanaf deze pagina kunt u doorklikken naar alle wandelingen, die we aanbieden in combinatie met accommodatie op Kreta. Er zijn ook combinatie wandelingen mogelijk, zoals een paar dagen de E4-route op Kreta wandelen en daarnaast andere wandelingen in de omgeving van Zorbas Island. We hebben de mooiste routes van de E4 samengevoegd met veel van onze eigen wandelingen.

Unieke wandelweken op Kreta: Wie heeft er zin om mee te gaan? We gaan een flink stuk van de E4-wandelroute op Kreta wandelen (hike). Deze wandeling heeft in het totaal een lengte van ongeveer 50-75-90 kilometer. We blijven onderweg op verschillende mooie plekken slapen. Deze wandeling is het E4-wandelpad van Paleochora tot Sfakia. Onderweg bezoeken we ook diverse kloven. Wie er zin heeft om mee te gaan, graag op tijd inschrijven. We gaan 2-4 dagen wandelen. Wandelen in West Kreta, de E4-wandelroute: Paleochora – Cape Plakes – Cape Flomos – Soughia, (Sougia) – Agia Irini kloof – Triptis kloof – Agia Roumeli – Samaria kloof – Agios Paflos –  Aradhena kloof – Likos – Finikas – Loutra – Chora Sfakion (Sfakia). Oost-Kreta – Kato Zakros en Xerokambos – Sitia – Zuid-Kreta.

Individueel wandelen op Kreta: Een combinatie van verblijf met wandelvakantie waar u er zelf op uit trekt, via mooi uitgezette routes en waar andere toeristen niet komen. Wandelen op Kreta met GPS.

Wandelroutes en wandelen met gids op Kreta: Hier vindt u korte beschrijvingen van onze wandelingen om zelf te wandelen of met gids. We beschikken over routes voor ervaren en minder ervaren wandelaars. Singlevakanties voor wandelaars, 50+ wandelingen, groepswandelingen, individuele wandelingen etc. We beschikken over heel veel verschillende wandelmogelijkheden.

Wandelen in Oost-Kreta: Oost-Kreta is een wat minder bekend deel van het eiland. Over het algemeen heeft men weleens gehoord van de steden Agios Nikolaos, Sitia en Ierapetra en het wereldberoemde palmenstrand Vai. Maar wat veel mensen niet weten is dat er ook prachtige wandelroutes in Oost-Kreta zijn. Er loopt hier zelfs een deel van de Europese wandelroute E4 doorheen, dat eindigt in Kato Zakros.

Een aantal van onze wandelingen op alfabetische volgorde  – De mooiste wandelingen van Kreta – Wandelen met verblijf of appartement

Agiofarango Kloof: Deze kloof ligt in midden Zuid-Kreta. Het is een kortere kloofwandeling. De kloof eindigt bij een prachtig strand aan de Libische zee. Hier houden we altijd pauze met een lunch. Als u nog meer wilt wandelen, dan kunt u vanaf het strand nog alle kanten op. Deze wandeling wordt gecombineerd met een snorkelexcursie.

Amygdala rondwandeling: Vanuit het dorp waar we de wandeling beginnen, lopen we via olijfvelden naar een mooi kerkje. Tijdens het wandelen hebben we prachtig zicht op de verschillende bergen rondom deze vallei. In het voorjaar is nog sneeuw te zien op sommige bergen. De kans is erg groot dat we onderweg een kudde schapen tegenkomen. Via drie typisch Kretenzer dorpen lopen we weer terug door de olijfvelden en steken we een riviertje over om weer in het eerste dorp uit te komen.

Anopoli kloof: Een wandeling met bezoek aan dorp en het klooster van Anopoli. Na ons bezoek aan het dorp wandelen we via olijfgaarden naar een mooie kloof. Via de kloof gaat de wandeling langs een aantal geologische punten met wanden waarin u fossielen kunt zien. In de omgeving zijn ook meerdere geocaches te vinden.

Aposelemis CanyonDeze canyon is een echte hike, veel klimmen en klauteren. Deze kloof is lang geleden gemaakt door de schaapsherders, zij maken hier nog dagelijks gebruik van. De kloof is mooi en adembenemend, een natuur om nooit meer te vergeten.

Aradena kloof op Kreta: Deze diepe kloof ligt in Zuidwest-Kreta, vlakbij Hora Sfakion (Sfakia) en Loutra. De smalste delen van deze kloof worden verbonden door een imposante brug naar de witte bergen, naast het verlaten dorp Aradena. Deze uitdagende wandeling begint op ongeveer 650-700 meter hoogte en is 16-18 kilometer lang. Deze wandeling dient vantevoren aangevraagd te worden.

Archeologische wandelingen op Kreta: Tijdens deze wandeldag krijgt u veel indrukken van de prachtige natuur tot de archeologie van Kreta. Alleen al het oude pad (de kalderimi) waar u over wandelt, is al meer dan de moeite waard. Tijdens deze archeologische wandeling door de natuur ziet u ook veel verschillende bomen, planten en vogels met telkens weer tijdens de wandeling een mooi uitzicht over de golf van Mirabello tussen Agios Nikolaos en Mochlos. De wandeling begint in het dorp Kavoussi.