Wandelweek op Kreta Griekenland

Wandelweek op Kreta Griekenland: In de zomer en winter de hele week wandelen door de prachtige afwisselende natuur op Kreta met accommodatie. We bieden u diverse wandelingen aan om Kreta op een andere manier te leren kennen. Inclusief zijn: alle wandelingen, transfers, ontbijt, diner en accommodatie. Er zijn ook mogelijkheden om in 10 dagen 8 wandelingen te maken met een tweedaagse wandeling inbegrepen. We overnachten met een tweedaagse wandeling met tenten of in een hotel onderweg. Kreta heeft veel verschillende wandelgebieden, die ook uitermate geschikt zijn voor langere wandelvakanties.

Laatste update: 03.12.20: Wandelweek op Kreta Griekenland – hele week wandelen door de natuur op Kreta – meerdaagse wandelingen Kreta – wandelgebieden in Griekenland – wandelvakantie op Kreta

 

De wandelingen zijn allemaal tussen de 8-12 kilometer en tot maximaal 20 kilometer per dag. Wandelen op Kreta is zwaarder dan in andere landen in Noord-Europa. We zorgen er voor dat u op plaatsen komt, waar anderen niet komen. U gaat op deze manier echt onbekend Kreta ontdekken.

Wandelweek op Kreta Griekenland – Beschrijving van een wandelweek

Beschrijving van wandelweek Kreta: Op deze pagina hebben we een aantal wandelingen staan voor onze wandelweek, maar er zijn ook mogelijkheden om andere wandelingen in te passen.

Wat moet u meenemen: wandelschoenen, wandelsokken, een lange broek (luchtig), een korte broek, T-shirts, maar ook regenkleding (vooral in de winter), een rugzak en een slaapzak voor de tweedaagse wandeling (we overnachten dan in de natuur, maar u kunt ook in een hotel overnachten). Wij nemen altijd gasbranders mee voor de koffie, de thee en voor soep, maar we stoppen ook vaak onderweg voor een kopje echte Griekse koffie in traditionele Griekse kafenions.

Eerste dag op Kreta: Aankomst bij uw appartement aan zee. U krijgt van ons een briefing over de wandelweek en meer achtergrondinformatie over Kreta.

Tweede dag op Kreta: Een wandeling door het natuurgebied van Skalopatia. We beginnen op 420 meter hoogte en trekken door tot aan de kust. We beginnen de wandeling in het wijngebied van Peza. Deze route is een oude kalderimi, wat vroeger een ezelspad was dat de boeren volgden richting Heraklion. Onderweg ziet u veel oude stenen windmolens staan, die er voor zorgden dat sommige delen van het rivierengebied droog stonden. De hele route bestaat uit oude wandelpaden, die door wildgroei meer op een “jungle” lijken.

In de rivier ziet u schildpadden die hier veel voorkomen. Dit is de Kaspische beekschildpad. Op een zonnige ochtend ziet u deze schildpadden in grote aantallen van de zon genieten. Er leven ook veel andere dieren in dit indrukwekkende Kretenzer natuurgebied, zoals dassen, vossen, landkrabben, slangen, roofvogels (waaronder de witte uil), lagos (een Kretenzer haas), salamanders, etc. Tevens vindt u hier veel verschillende bloemen en planten: orchideeën waarvan veel verschillende soorten op Kreta voorkomen, iris, fulgaris, oleanders, olijven, tamarisk, cipressen, Europese bamboe, etc.

De gehele wandeling is 12 kilometer. Deze wandeltour duurt de hele dag, inclusief picknick op een heerlijke rustplaats tussen de bergen. We zijn rond 16.00 – 17.00 uur weer terug bij uw accommodatie. Diner om 20.00 uur.

Derde Dag op Kreta, Kritsa Kloof of Patsos Kloof: 

Kritsa Kloof: Een wandelgebied in Noord en Midden Oost Kreta. De wandeling gaat door een kloof, de mooie kloof van Kritsa. In het voorjaar en najaar moet men hier regelmatig de schoenen uit doen. De Kritsa kloof is in de winter een rivier. Toch is het ook vaak mogelijk om in de wintermaanden hier te wandelen. In de Kritsas kloof vindt u hoge rotspartijen. We lopen laag door de kloof waardoor we geweldig zicht hebben in deze oase van rust.

Patsos Kloof: Een spectaculaire kloof, waar u veel zult moeten klimmen en klauteren. De Patsos canyon loopt door een prachtig wandelgebied op Kreta. De route door de kloof staat goed aangegeven. U wandelt langs en door riviertjes. Voor deze wandeling heeft u goede wandelschoenen nodig (eventueel een paar extra droge sokken), een rugzak en genoeg water. De afstand is ongeveer 7-10 kilometer. We zijn rond 18.00 uur weer terug bij uw accommodatie. Diner om 20.00 uur.

Vierde dag, Kalo Chorio – Anopolis Kloof: Deze wandeling begint vanaf het dorp “Kalo Chorio”, wat “Goed dorp” betekent. De kloof gaat hier vanuit het dorp gelijk naar beneden met een adembenemend uitzicht. Het wandelpad is aangelegd door schaapsherders. Onderweg moeten we ook regelmatig de hekken van de schaapsherder openen. We lopen door groene ruige natuur, vastgeklemd tussen de bergen. Na de daling komen we in een rivierengebied, met een prachtige natuur. U ziet hier vele soorten vogels. Er zijn dagen dat u gelijktijdig 15-20 Gieren in de lucht ziet cirkelen. Er zijn hier veel schapen en geiten, aan het einde van de kloof komt u vele plaatsen tegen waar schaapsherders wonen. Na de wandeling organiseren we een kleine BBQ. De gehele wandeling is ongeveer 12 kilometer. We zijn rond 17.00 uur terug bij uw accommodatie. Diner om 20.00 uur.

Vijfde dag: Tijdens uw welverdiende dag rust kunt u natuurlijk heerlijk bijkomen op het strand. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de Samaria kloof te gaan wandelen of de Imbros kloof. U kunt bovendien kiezen voor een andere excursie uit ons uitgebreide programma.

Nog een tip: U kunt vanuit uw accommodatie gemakkelijk een bezoek brengen aan het Natuur Historisch Museum in Heraklion. Binnen 25 minuten bent u met de bus in Heraklion. Het centrum van Heraklion of Knossos is ook zeker een bezoekje waard.

Zesde dag: Witte uilen op Kreta: Een wandeling die dwars door de velden gaat. We beginnen onze wandeling al midden in de natuur vlakbij de oude kerk van Agios Johannes. Dit kerkje is gebouwd rond eind 1100. De muurschilderingen zijn hier geweldig. Er was vroeger een oud klooster rond deze kerk. We volgen eerst een pad tot we bij de rosten uitkomen. Hier zitten prachtige witte uilen. Via een kleine kloof zetten we onze route voort door olijfvelden en wijngaarden, om aan het einde bij rotsen van zandsteen uit te komen. In deze rosten kunt u vele fossielen vinden. Daarna gaan we dwars door de velden terug naar het beginpunt, onderweg ziet u vele roofvogels op jacht. U kunt hier genieten van bloemen en adembenemende vergezichten richting zee.

Deze wandeling is ongeveer 10-12 kilometer en is geschikt om te wandelen in de zomer en de winter. U moet redelijk veel klimmen en dalen, maar deze wandeling is voor de meeste wandelaars geschikt. Onderweg ziet u heel veel mooie natuur, verschillende planten, bloemen en kruiden, roofvogels zoals valken en gieren en natuurlijk de witte uilen.

Zevende dag: Richtis Kloof of Agiofarango Kloof

Richtis Kloof: Deze wandeling kan in de zomer en de winter gelopen worden. Tijdens de wandeling moet er op bepaalde plekken van de kloof flink geklommen en geklauterd worden. De gehele wandeling is maar 6 kilometer, maar op veel plaatsen moeten we door de wildernis zelf een weg maken. De rivier die door dit gebied stroomt, zorgt regelmatig voor obstakels. We moeten erg vaak over het water naar de andere kant klimmen om weer op het kleine wandelpad te komen. Op verschillende plekken klimmen we over kleine rotsen en wandelen we laag bij de grond onder de takken door. Halverwege deze kloofwandeling komen we een indrukwekkende waterval tegen.

Deze wandeling is ongeveer 6 tot 8 kilometer. Moeilijkheid: klimmen en dalen, maar is voor de meeste wandelaars geschikt.

Agiofarango Kloof: Deze kloof ligt in zuid midden Kreta. Het is een kortere kloofwandeling. De kloof eindigt op een prachtig strand aan de Libische zee. Hier maken we altijd een BBQ stop. Als u nog meer wilt wandelen, dan kunt u vanaf het strand nog alle kanten op. Als u heerlijk wilt zwemmen en zonnebaden, kan dat natuurlijk ook! Het is geweldig om hier te snorkelen. In de zee zijn prachtige rotsformaties en tunnels. Dit gebied is ook geschikt voor bergbeklimmen en abseilen. De rotsen in deze kloof zijn loodrecht, waardoor klimmen hier een echte uitdaging is. Er wordt hier het hele jaar door in de kloof gekampeerd door bergbeklimmers.

Deze wandeling is ongeveer 6 kilometer en geschikt voor zowel zomer en winter. Het is geen moeilijke wandeling, u loopt tussen hoge rotsen door naar het strand.

Beide wandelingen zijn ver weg, dus we komen deze dag wat later terug, maar dit is wel een heerlijke afsluiting van een onvergetelijke wandelweek op Kreta.

Achtste dag op Kreta: U gaat terug naar huis of blijft nog langer op Kreta voor een relax vakantie of een vakantie met veel andere activiteiten op Kreta.

U kunt ook verder kijken naar andere wandelingen op Kreta, die wij in ons programma hebben.

Wandelweek op Kreta Griekenland – Meerdaagse wandelingen

Tweedaagse wandelingen op Kreta: Op deze pagina bieden we u opties om meerdaagse wandelingen te maken op meerdere plaatsen op Kreta. Overnachtingen onderweg kunnen zowel met tent als in accommodaties zijn.

Meerdaagse wandelingen in Zuidwest-Kreta: Wandelmogelijkheden van 2, 3, 4 en 5 dagen met onderweg overnachten. Ook in combinatie met onze andere wandelingen. Mogelijkheden voor maart, april, mei, juni, september, oktober, november en december.

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden in Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter, op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is.

Verblijf: Kijk eens op onze pagina voor een vakantie met verblijf op Kreta met veel foto’s en informatie wat er allemaal te doen is voor een actieve vakantie op Kreta.

Wandelweek op Kreta Griekenland