E4-wandelpad op Kreta: Meerdaagse wandelingen op Kreta. We bieden een combinatie aan van verschillende wandelingen op Kreta over de E4-route. Vanaf deze pagina kunt u doorklikken naar alle wandelingen, die we aanbieden in combinatie met accommodatie op Kreta. Er zijn ook combinatie wandelingen mogelijk, zoals een paar dagen de E4-route op Kreta wandelen en daarnaast andere wandelingen in de omgeving van Zorbas Island. We hebben de mooiste routes van de E4 samengevoegd met veel van onze eigen wandelingen.

E4 wandelpad op Kreta – Wat is de Europese wandelroute E4?

Wat is een E4 wandelpad eigenlijk? De E4 route, de Europese wandelroute, loopt eigenlijk van Spanje door naar Cyprus. Het hele E4 pad is meer dan 10.000 kilometer lang. Wie denkt dat het pad overal goed is aangegeven is, heeft het mis. Er zijn ook een aantal stukken tijdens de E4 route, die eigenlijk niet zo mooi zijn. Dat geldt ook voor eilanden als Corsica, Cyprus en Kreta.

De E4 wandelen op Kreta: De E4 gaat op Kreta van West-Kreta naar Oost-Kreta of omgekeerd. Het E4 pad gaat van Zakros naar Chrisoskalitisa (Elafonissi). De E4 route is dus te volgen over het hele eiland. Maar pas op: De E4 borden zijn recentelijk allemaal weer bijgewerkt, maar niet altijd goed zichtbaar! De E4 route op Kreta is niet altijd makkelijk, er zijn vaak flinke dalingen en stijgingen! De mooiste E4 wandelingen op Kreta beschrijven we op deze pagina.

Delen van de route zijn alleen te voet of per boot bereikbaar

Plaatsen onderweg E4 Kreta: Veel plaatsen zijn alleen te voet of per boot bereikbaar. U ziet dan ook onderweg dat veel restaurantjes of accommodaties met een boot worden bevoorraad.

Boten langs de E4 op Kreta: Er gaan van het vroege voorjaar tot in november dagelijks kleine ferryboten van dorp naar dorp. Sfakia, Loutro, Agia Roumeli, Sougia en Paleochora zijn allemaal per boot aan elkaar verbonden. De kleinere dorpjes, maar ook de grotere plaatsen, zijn ook allemaal per taxiboot bereikbaar. Als iemand zich eens niet zo fit voelt, zijn er altijd mogelijkheden om een taxibootje te bestellen onderweg.

Combinaties van de E4 route op Kreta: Hieronder vindt u alle combinaties van het E4 wandelpad op Kreta. Als u naar de desbetreffende pagina doorklikt, krijgt u nog meer informatie over de wandelmogelijkheden. Elke pagina beschikt over foto’s en YouTube filmpjes van de E4 wandelroute op Kreta, meer informatie over de afstanden en wat u mee moet nemen.

Een week wandelen op Kreta: Een overzicht van verblijf en wandelingen op Kreta.

01 Wandeling over de E4 route op Kreta: Sfakia – Glyka Nera – Loutro – Phoenix – Aradena kloof – Marmara Beach – Agios Pavlos – Agia Roumeli – Hora Sfakion – Imbros kloof – Kokkini Hani – met een extra mogelijkheid om nog een wandeling te maken in de Kavousi kloof of Psiloritis berg. Natuurlijk kunnen we ook een rustdag inplannen om te relaxen op het strand of de omgeving te verkennen.

01 Informatie: Een wandeling van 4 dagen en 3 nachten, de totale afstand is ongeveer 55-60 kilometer. De wandeling is inclusief een bezoek aan de Aradena kloof en het gelijknamige dorp. We wandelen van appartement naar appartement. Het is ook mogelijk om de laatste dag nog de Imbros kloof te wandelen.

02 Wandeling over de E4 op Kreta:  Samaria kloof – Agia Roumeli – Boot – Sougia – Agia Irini kloof – Sougia – Lissos kloof – Lissos opgraving – Paleochora – extra wandelmogelijkheden op diverse locaties op Kreta, bijvoorbeeld de Topolia kloof of Potamida Kreta.

E4 op kreta

02 Informatie: Een wandeling van 4 dagen en 3 nachten, de totale afstand ongeveer 48-55 kilometer. We worden afgezet aan het begin van de Samaria kloof en gaan terug via Paleochora. De laatste dag kunt u ook de Topolia kloof wandelen en een bezoek brengen aan Potamida (geologisch wonder op Kreta).

03 Wandeling over de E4 Sfakia naar PaleochoraWandelen over de E4 op Kreta: Sfakia (Hora Sfakion) – Loutro – Phoenix – Aradena kloof – Marmara – Agia Roumeli – Samaria – Boot – Sougia – Lissos – Paleochora. Een wandeling van 6 dagen en 5 nachten. Afstand ongeveer 80-90 kilometer. Een wandeling waar u wel voor moet trainen. Niet zomaar even aan beginnen.

03 Informatie: Een wandeling van 6 dagen en 5 nachten met een afstand van ongeveer 80-90 kilometer. Een wandeling waar u wel voor moet trainen. Niet zomaar even aan beginnen!

04 wandelen over de E4 op Kreta: Samaria – Agia Roumeli – Phoenix – Loutra

Meerdere wandeldagen op KretaU kunt ook 2 weken bij ons verblijven en dan een week gaan wandelen. Maar ook als u 1 week blijft, kunt u meerdere wandelingen doen en daarnaast nog relaxen. Kijk maar eens in ons uitgebreide wandelmenu wat alle mogelijkheden zijn!

Verblijf op Kreta voor wandelaars: Overzichtspagina voor wandelvakanties naar Kreta. Excursie informatie over Kreta met accommodatie voor wandelaars op Kreta.

E4 wandelen op Kreta

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.