Olijven oogsten op Kreta: Het is weer zover, de tijd van olijven oogsten op Kreta is weer aangebroken. Vanaf begin november tot eind januari worden over het hele eiland de olijven uit de bomen gehaald voor de productie van olijfolie. Kreta staat bekend om de hoge kwaliteit olijfolie, de Extra Virgin Olijfolie. Bij Zorbas Island gebruiken wij voor al onze gerechten de olijfolie, die wij jaarlijks zelf produceren. Dus het is weer tijd om werkkleding aan te trekken en met het hele Zorbas team het land op te gaan. Ook gasten helpen mee! Een keer olijven oogsten met ons?

Olijfolie fabrieken en olijfgaarden op Kreta: Na de oogst van de olijven brengen we de olijven naar de fabriek om de olijven tot olie te laten persen. In het dorp Episkopi laten wij onze olijven persen. Zorbas heeft een geweldige olie gemaakt van 0.03 en 0.02. Het kan eigenlijk niet beter! Hieronder ziet u een overzicht van het persen van olijven en het produceren van olijfolie.

De zakken worden naar binnen gereden en gaan de band op voor een schoon bad. De olijven worden nu eerst gewassen. De blaadjes worden verwijderd, daarna belanden de schone olijven in de maalmachine op 28-32 graden.

Verhouding olijven en olie: Van ongeveer 100 kilo wordt 20 liter olijfolie geproduceerd. Dit kan per soort olijven of gebied anders zijn. Na het persen van de olijven wordt de kwaliteit getest. Ja, het is een topkwaliteit! Daarna worden de vaten net als bij de benzinepomp gevuld. Dan laten we de olijvenolie rusten, over een paar weken kan deze olijfolie gebruikt worden.

Olijven en olijfgaarden op Kreta: We kunnen het aantal olijfbomen op Kreta niet eens tellen, zoveel olijfbomen staan er op Kreta! U komt in het binnenland van Kreta overal olijfbomen tegen. Elk dorp heeft wel een olijvenfabriek, zodat de dorpsbewoners van de olijfgaarden direct naar de fabriek kunnen met hun olijfoogst. De gecultiveerde olijfboom komt al meer dan 5000 jaar voor rond de Middellandse zee. Het is prachtig om te zien hoe deze miljoenen bomen allemaal goed onderhouden worden. Het mooie van een olijfboom is dat deze boom het hele jaar door bladeren heeft: diepgroen en zilvergrijs.

Wandel maar eens door een olijfgaard, om te zien hoe mooi olijfbomen zijn. U herkent een oude olijfgaard aan de dikte van de boom. De wortels die de boom al honderden jaren vasthouden zijn indrukwekkend. De oogst van de olijven heeft te maken met de regen. Eerst moet er een goede bui vallen, daarna kan er een paar weken later geoogst worden. De olijfoogst is in het algemeen van eind november tot eind januari. Dat is een prachtige tijd om Kreta te bezoeken, overal in de bergen is de lokale bevolking druk bezig met het oogsten van de olijven.

Olijfoliefabriek en olijfolie perserij op Kreta: Bijna elk dorp heeft wel een olijfoliefabriek. Als u in de winter op Kreta bent, kunt u in de fabrieken goedkoop een topkwaliteit olijfolie kopen.

Olijfolie uit Kreta: Op het eiland wordt de olijfolie ‘het groene goud’ genoemd.

Olijfolie webshop Kreta – Griekenland: Op Kreta worden de olijven nog steeds handmatig geoogst met traditionele methoden. Het persen van de olijven gebeurt volgens strikte regels om ervoor te zorgen dat het eindproduct, de olijfolie, van onberispelijke kwaliteit is. Op deze website kunt u meer lezen over de olijfolie uit Kreta. U kunt hier onder andere informatie vinden over hoe de olijfbomen worden geoogst en hoe de olijven worden geperst. Verder is er een webshop waar u olijfolie kunt bestellen.

Olijfolie uit Kreta Griekenland: De olijfoogst is begonnen op Kreta! Overal in de dorpen zijn de mensen bezig met het oogsten van olijven. De olijfoliefabrieken draaien op volle toeren. Oost-Kreta heeft veel olijven dit jaar, goed voor de Griekse economie en Kreta!

Idaia wijn uit Kreta: Jaarlijks bezoeken wij de wijngaarden van Idaia om deze heerlijke wijnen te proeven. Deze wijnen zijn ook te bestelling in de webshop.

Appartementen op Kreta: Op deze pagina vindt u de beschrijving van onze appartementen en de vakantiewoningen.

Sitemap excursie: Deze pagina biedt u veel informatie over excursies tijdens uw vakantie op Kreta.

Nieuws en dagelijkse uploads: Op Kreta vandaag vindt u regelmatig nieuwe foto’s en nieuwtjes over Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.